sveikutes as visiskai naujoke kulinariniuose reikaluose gal galit mann paaiskinti kaip reikia nugesinti soda su kefyru ar kuom nors kitu,neisivaizduoju kaip tai padaryti,jus visos cia tokiu cool receptuku prideja,bet nelabai suprantu kaip daryti!aciu mielosios forumietes
Soda gali gesinti bet kuo rugsciu, kefyru, grietine, citrinos sultim ir pan.
QUOTE (Sita @ 2004 07 06, 15:42) |
nu kadangi čia galima pasikonsultuot techniniais maisto gaminimo klausimais, tai paklausiu: kepiau keksą, iškilo, gražus toks buvo orkaitėj. paskum pūkšt ir subliūško, kitaip sakant, susmego. Kodėl taip galėjo atsitikt? beje, kepiau šokoladinį keksą iš paruošto mišinio pakeliuose |
Nezinau, bo niekad nedarau is pokelio. Gal blogai atmatavai?
QUOTE (bea @ 2004 07 07, 23:03) |
Soda gali gesinti bet kuo rugsciu, kefyru, grietine, citrinos sultim ir pan. |
na as visai pasimetus ir vistiek nesuprantu butent kaip gesinti,uzpilt ar ka
tik nesijuokit is manes
QUOTE (leduke @ 2004 07 08, 19:03) |
na as visai pasimetus ir vistiek nesuprantu butent kaip gesinti,uzpilt ar ka tik nesijuokit is manes |
Taip,uzpilti sauksta rugpienio,kefyro ar grietines ir ismaisyti,tada viskas suputoja ir gali deti i tesla
dabar jau aisku!aciu
QUOTE (Sita @ 2004 07 06, 14:42) |
nu kadangi čia galima pasikonsultuot techniniais maisto gaminimo klausimais, tai paklausiu: kepiau keksą, iškilo, gražus toks buvo orkaitėj. paskum pūkšt ir subliūško, kitaip sakant, susmego. Kodėl taip galėjo atsitikt? beje, kepiau šokoladinį keksą iš paruošto mišinio pakeliuose |
Gal tesla padarei per skysta? Na is pakelio kekso as irgi niekada nekepiau, bet man budavo ta pati problema kol teslos nepradejau tirstesnes daryt!
QUOTE (rpt @ 2004 02 16, 00:26) |
Sveikos, Kai patapau mama, atėjo noras mokėti gaminti. Problema ta, kad daug ko nežinau, ir prašysiu Jūsų pagalbos: 1. kokia soda yra nugesinta, jeigu į pyrago tešlą nededama jokios rūgšties, tai kaip galima gauti nugesintą sodą? 2. Kodėl į kai kuriuos pyragus dedama sodos ar kepimo miltelių, grietinės, o pavyzdžiui į obuolių pyraga jų nededama? 3. Kuo skiriasi soda ir kepimo milteliai, ar ne tas pats ko dėti į pyrago tešlą? 4. Kodėl kartais receptuose rašoma, jog kepimo miltelius maišyti su miltais, o kitą kartą su greitine? 5. Kodėl mano pyragai kepdami suplyšta, nuo ko tai priklauso? Būsiu labai dėkinga už pagalbą |
Pyragas plysta tuomet, kai ji ikisi i per karsta orkaite! Tuomet iskart susidaro pluta, o pyragas toliau kildamas ja ir supleso!
tarp kitko smelinis keksas kepdamas privalo suplyshti t.y. paciam virshuj pasidaro toks kajp krateris.
QUOTE(vota @ 2004 12 20, 19:00)
Kepant is saldytos teslos, ja reikia pries tai atsaldyti ar ne?
tu turi omeny atsildyti?