Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

QUOTE(rabelkyte @ 2012 01 03, 02:49)
schmoll.gif  Jei ji butu tik 12% niekap neissiplaktu, o man ji puikiai issiplaka. Jos riebumas yra ~36%.

Gal kas galetu patarti kaip apskaiciuot kiek reikia vandens ir kruopu pilt, kad graziai isvirtu  rolleyes.gif  vis padauginu tai ryziu , tai grikiu ir t.t. Su makaronais (sriuboj) is vis beda  doh.gif

Sveika. Čia mano patirtis ir žinios:kiekvienos kruopos vis kitaip brinksta. Ryžiai brinksta 2,5-3 kartus,t.y. 100g ryžių išvirti reiks apie 300g vandens, grikiai brinksta 1,5-2 kartus. Na o makaronams 100g išvirti apie 0,5l vandens Čia, jeigu norite išvirti garnyrą. smile.gif
ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AKOS: 03 sausio 2012 - 08:20
Ateinu ir as pasidalinti kruopų virimu


Pirmučiausiai galiu pasakyti,kad kai kurias kruopas{turiu omenyj perlines]

reikia gerai išplauti.

perlinės kruopos- 200g- 2 stiklin. vandens.

Perlines kruopas labai gerai virti garuose,jeigu to negalite paprastai galima viena puoda indet i kita ir virti{ai6ku abiejuose turi but vandens}

Jos bus purios.

Labai greitai isverda pamerktos is vakaro biggrin.gif



Grikiu kruopos 250g. 2,5 stiklin. vandens.


Soru kruopos-2stiklines vandens

manu kruopos 200g.- 1stikl. vandens 1,5 pieno, galima vien piene virti.

Smulkios miežinės kruopos- 3 stiklin. vandens

Avižinių dribsnių 60g. - 150g pieno,100g vandens.

Ryžiai 250g. -3 stiklinės vandens.

Aš ,ryžius verdu taip:

Ipilu į puodą kuriame virsiu aliejaus supilu ryžius sausus pakepinuir tuomet užpilu virintu vandeniu pasūdau.

Papildyta:
soru kruopos 200g. -2stiklin. pieno. biggrin.gif
Atsakyti
Kokioje temperaturuje el. orkaiteje reiketu kepti bulviu plokstaini ir su ventiliatorium ar be g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mupi @ 2012 01 08, 19:14)
Kokioje temperaturuje  el. orkaiteje reiketu kepti bulviu plokstaini  ir su ventiliatorium ar be  g.gif

ventiletoriu jungti tik likus apie 10 min kepimo, kad apskrustų. O kepti 160-170 temperatūroje apie 1 val.
Plokštainio paviršių patepkite aliejumi-bus skani traški, graži auksinė plutelė smile.gif
Atsakyti
Na jau amziu pragyvenau ir visa gyvenima kepdavau dujinej orkaitej , gaudavosi thumbup.gif su traskia plutele tongue.gif Dabar elektrinej nesigauna nors tu ka schmoll.gif ir silikoninej formoj bandziau, ir skardelej, neapskrunda verysad.gif
Atsakyti
Mupi 4u.gif

Kugelį kiekviena šeimininkė kepa savaip.

Viena kepa užplikydama karštu pienu,kita įberia miltų,,dar kita įmuša kiaušinių.

Kas liečia keimo orkaites priklauso netik nuo jos kaitros,bet priklauso ir,nuo mūsų pačių mąstymo.

Vienos kepa kugelius,kad jie būtų minkštučiai,kitos mėgsta"guminius" kugelius,kitos kepa plikytus{ta ptasme plikina karštu pienu,karštu sviestu ,ar buljonu}

Mupi,jeigu tu pakeitiai viryklę iš dujinės į elektrinę
kugelio skonis,bus skirtingas,{nes man lygiai tas pats buvo}

Tiesiog reikės atrasti viryklės kaitrą,tai viena,o ,antra ,jeigu nori kad tavo keptas kugelis būtų apskrudęs,kai kugelis jau užkepęs uždėk keletą kūbelių sviesto.

Kugelio kepimo laikas priklauso nuo sluoksnio storumo,jeigu masės storis plonesnis keps mažiau,jeigu storesnis keps ilgiau.

Ir dar ,jeigu orkaitę ijungsime anksčiau,jis keps mažiau.

Ir ,jeigu mes kepame su priedais{kaip mesa,grybai,varškė ir t. t.}
Jis keps nuo 1valandos iki1,5 valandos.

O taip kugelis kepa nuo 30min. iki 45min.

Atsakyti
Mjo, regna, kiekviena savaip "pagal save" ir savo skonį 4u.gif


QUOTE(AKOS @ 2012 01 08, 19:39)
ventiletoriu jungti tik likus apie 10 min kepimo, kad apskrustų. O kepti 160-170 temperatūroje apie 1 val.
Plokštainio paviršių patepkite aliejumi-bus skani traški, graži auksinė plutelė  smile.gif


Vėlgi... Mano sumauta elektrinė Beko orkaitė visiškai paprieštarautų. Su ja ir aš smile.gif)) mat kepimo temperatūra tarp be ir su ventiliatorium skiriasi gal 20 - 30 laipsnių.. g.gif (neįtikėtina, bet stebint taip atrodo).. tagi, kepu tik su ventiliatorium ir ne maziau 190 - 200 laipsnių. Po gero pusvalanduko, kai užsitraukia tokia ale plėvelė, tepu grietine - susidaro raži parudusi plutelė smile.gif Kepu apie valandą. Veikiau iki valandos. Silikoninėj. Deja, to apatinio dieviškai priskrudusio sluoksnio joje nebūna sad.gif((( Bet užtat formos nereikia gramdyti norint išplauti cool.gif
Mano orkaitė esant 160 - 170 laipsnių džiovintų kugelioką tris paras musiet... g.gif Man susidaro įspūdina, kad viską, kas žemiau 180 ji supranta kaip pašildymą smile.gif))) na, orkaitės saviišraiškos priemonės..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ra: 08 sausio 2012 - 21:59
Aš kepu 200 laipsnių karšty be ventiliatoriaus apie valandą.
Atsakyti
QUOTE(Pasaulė @ 2012 01 09, 16:25)
Aš kepu 200 laipsnių karšty be ventiliatoriaus apie valandą.

Aš ir taip, gal ir virš valandos
Atsakyti
Sveikos mamytes, radau tema apie receptu knygas, bet jhi jau uzdaryta, tad paklausiu cia:
Sveikos, gal kas turi parduoti knyga I.Čereškienė Miltiniai konditerijos gaminiai
Mokymo priemonė prekybos-kulinarijos mokykloms,1978 m.? Nupirkciau. Tiktu ir kopijuotas knygos variantas. Parasykit asmenine zinute smile.gif Aciu:)
Atsakyti
QUOTE(eda.dita @ 2012 01 11, 17:23)
Sveikos mamytes, radau tema apie receptu knygas, bet jhi jau uzdaryta, tad paklausiu cia:
Sveikos, gal kas turi parduoti knyga I.Čereškienė Miltiniai konditerijos gaminiai
Mokymo priemonė prekybos-kulinarijos mokykloms,1978 m.? Nupirkciau. Tiktu ir kopijuotas knygos variantas. Parasykit asmenine zinute smile.gif Aciu:)

Aga, gera knyga ir aš norėčiau... ax.gif
Atsakyti
Neradau per paiešką, tad klausiu. 4u.gif

Kaip perskaičiuoti receptą kito dydžio skardai?
Turime receptą 24cm skardai, reikia 21cm skardai.

Kažkur internete buvau užmačiusi, bet neberandu...
Ačiū blush2.gif
Atsakyti