Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

QUOTE(regna @ 2011 12 06, 01:04)
Mylima2007 4u.gif

      Pabandyk  pažaisti su prieskoniais,tik nepadaugink,šviežio muskato riešuto patarkuok,krapo saldžios paprikos mltelių.

  Dar pabandyk įdėt žalią cielą obuolį,gal pagelbės,ištrauks ta kartumą.
    Man iškilo klausimas,o tu jas prieš verdant paruoše?
gal čia slypi kartumas biggrin.gif i



tai tas ir yra, kad nežinau, kaip ruošti. Viena pažįstama kažkada sakė - tiesiog išvirk. Tai tiesiog ir išviriau.

O išvirtas išgliaudžiau ir dėjau į salotas su aisbergo salotom ir t.t...
Atsakyti
Norejau paklausti, kiek gramu yra 1 cup sviesto? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintariuxt @ 2011 12 07, 12:19)
Norejau paklausti, kiek gramu yra 1 cup sviesto?  4u.gif

225 g.
Atsakyti
Aciu 4u.gif

ir dar is tos pacios operos klausimukas atsirado, o 1 cup cukraus pudros bus 200 g? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintariuxt @ 2011 12 07, 12:53)
ir dar is tos pacios operos klausimukas atsirado, o 1 cup cukraus pudros bus 200 g?  4u.gif

Ne, 125 g.
Atsakyti
QUOTE(mylima2007 @ 2011 12 05, 22:33)
Sveiki,
Gavau dovanų parvežtų užšaldytų Norvegiškų krevečių su kiautu. Pirko/gavo šviežias, po to užšaldė.
Dabar imu puodą, užverdu vandenį, įdedu dar sušalusias krevetes, įberiu druskytės, paverdu, nukošiu.

Krevetės turi kartoką skonį.

Iš kur tas aitrokas/kartokas skonis? Verdant gal ko įdėt? Ar čia sugedimo požymis? Nieko nesuprantu, nelabai aš jų žinovė, bet, tarkim, kur būna parduotuvėje sūryme išgliaudytos, tai tokio kartumo nėra.

Sugadintos krevetes,nieko cia nebepazaisi.Lino laidoje pasakojo karta apie tai,reikia toki maza juoda kaip kirminuka,na ten kreveciu viduriukai isimti,tada ir nebus karcios.Butent paminejo,jei neisemi-krevetes sugadintos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ovimama @ 2011 12 10, 12:01)
Sugadintos krevetes,nieko cia nebepazaisi.Lino laidoje pasakojo karta apie tai,reikia toki maza juoda kaip kirminuka,na ten kreveciu viduriukai isimti,tada ir nebus karcios.Butent paminejo,jei neisemi-krevetes sugadintos smile.gif



o gal galite plačiau kiek papasakoti? reikia išimti prieš verdant? Ar kai jau išvirus gliaudau? Kai suprantu, kai išverdi....? O kai gliaudau tai nuimu uodegėlę, nulaužiu nuo galvos kiautą, ir išsitraukia valgoma mėsa, o kur tas juodas kaip kirminiukas?
Atsakyti
QUOTE(mylima2007 @ 2011 12 06, 17:56)
tai tas ir yra, kad nežinau, kaip ruošti. Viena pažįstama kažkada sakė - tiesiog išvirk. Tai tiesiog ir išviriau.

O išvirtas išgliaudžiau ir dėjau į salotas su aisbergo salotom ir t.t...

Gal aizbergo salotos buvo jau kartuma igavusios,taip buna,kai ilgiau pastovi.Ir del kirminuko taip pat galimas dalykas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astaes: 17 gruodžio 2011 - 22:29
Vyras vietoj saldinto kondensuoto pieno nupirko nesaldintą... Kiek cukraus į tą nesaldintą dėt, kad būtų normalaus saldumo? Ir kaip ištirpint? kaitint? g.gif
Atsakyti
Agotuk, sunaudosite nesaldintą pieną padažams ar kavai balinti, nueikite ir nupirkite saldintą, paprasčiau, ramiau 4u.gif
Gražių jaukių švenčių wub.gif
Atsakyti
QUOTE(astaes @ 2011 12 17, 23:26)
Gal aizbergo salotos buvo jau kartuma igavusios,taip buna,kai ilgiau pastovi.Ir del kirminuko taip pat galimas dalykas.



Nea, su salotom viskas normaliai.
Krevetės buvo karčios.
Atsakyti
QUOTE(veo @ 2005 12 14, 01:04)
Double cream yra tokia secifinė grietinėlė, labai populiari D.Britanijoje, bet sunkiai randama kitur... Ji yra riebesnė nei įprasta, riebumas kažkur 48%. Bet šiaip internete rašoma, kad ją galima pakeisti įprasta riebia grietinėle (35%).
Single cream yra 10-12% riebumo grietinėlė, čia kaip grietinėlė kavai.
O crème fraîche, kiek ragavau gyvendama Anglijoj, labai primena mūsų lietuvišką grietinę, tad manau receptuose ją pilnai galima naudoti:)
Tikiuosi, kad padejau susigaudyti smile.gif

schmoll.gif Jei ji butu tik 12% niekap neissiplaktu, o man ji puikiai issiplaka. Jos riebumas yra ~36%.

Gal kas galetu patarti kaip apskaiciuot kiek reikia vandens ir kruopu pilt, kad graziai isvirtu rolleyes.gif vis padauginu tai ryziu , tai grikiu ir t.t. Su makaronais (sriuboj) is vis beda doh.gif
Atsakyti