Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

QUOTE(Saphia @ 2010 11 06, 03:30)
Sveikos,

as nesu labai gera kulinare, bet stengiuosi, nes man patinka gaminti, o svarbiausia skaniai valgyt.

Siandien kepiau morku pyraga, viska dariau pagal recepta. Gavosi tikrai skanus, bet jis man neiskilo g.gif  Idomu kodel? dejau viena pokeli kepimo milteliu. Tai, kad neiskilo, skonio neitakojo, bet gavosi toks suspaustas, labai noretusi 'purumo'.

Idomu kodel taip nutiko? Jeigi kita karta deciau daugiau kepimo milteliu idomu ar iskiltu, bet ar tokiu atveju nesijaustu kepimo milteliu skonis?

Kuriuo momentu geriausia imaisyti kepimo miltelius? as juo dazniausiai sumaisau su miltais ir tada dedu, taip, bent jau man atrodo, jie gerai pasiskirsto po tesla. Gal kuri turi kokiu patarimu?

Gal pyraga reiketu kepti aukstenej temperaturoj?


Jei supylet visa pokeli kepimo milteliu, tai pyragas neiskilo tikrai ne del ju kaltes. As i viska maximum 2 a.s. beriu, sumaisius kartu su miltais.

1. Galbut tesla labai sunki, "slapia" buvo.
2. Per mazai miltu.
3. Netinkama temperatura (greiciausiai per zema)
4. Kepdama darinejot orkaites dureles, nuo ko net iskile pyragai dazniausiai susmenga.

Nezinau recepto tikslaus, todel tik tiek tegaliu speti.
Atsakyti
Nova, labai aciu uz patarimus.
Manyciau, kad mazokai miltu, nes morkos pasidore gana sultingos, o kepiau 180°C, reiketu kita karta pamegint kept aukstsnej.

Labai aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saphia @ 2010 11 07, 02:19)
Nova, labai aciu uz patarimus.
Manyciau, kad mazokai miltu, nes morkos pasidore gana sultingos, o kepiau 180°C, reiketu kita karta pamegint kept aukstsnej.

Labai aciu  4u.gif


Tai tokiu atveju tikrai del per mazo miltu kiekio neiskilo. Man karta buvo taip pat del apelsinu sulciu supiltu, ir per ziopluma miltu per mazai suberiau, todel pyragas nepakilo.
Atsakyti
Sveikutes visos 4u.gif

Pleae Help !!!!!!

Susiruosiau kept kuciukus...nuvariau i parde, susipirkau produktus, griztu namo ir galvoju jau kad kepsiu.... bet tada kazkaip suabejojau...

nusipirkau sausas mieles nes normaliu neradau, o recepte normalios...



mano klausimas ar normalios mieles 30g lygu sausu mieliu 30g?


pagelbekit mamos !!! help.gif
Atsakyti
QUOTE({Viktorija} @ 2010 11 24, 16:47)
mano klausimas ar normalios mieles 30g lygu sausu mieliu 30g?
pagelbekit mamos !!! help.gif

Oi, tikrai ne. Sausų mielių pakelis (7 g) atitinka 20-25 g šviežių mielių.
Atsakyti
QUOTE(Pasaulė @ 2010 11 24, 18:07)
Oi, tikrai ne. Sausų mielių pakelis (7 g) atitinka 20-25 g šviežių mielių.



aciu lb 4u.gif
Atsakyti
Nežinau ar šitoj temoj klausti, bet bandau. smile.gif

double cream
icing sugar ?

Icing sugar kaip suprantu pudra cukraus?
O koks lietuviškas "double cream" atitikmuo?
Atsakyti
QUOTE(Passionista @ 2010 11 26, 01:29)
O koks lietuviškas "double cream" atitikmuo?


Kiek teko skaityti saldumynuose, double cream yra plakamoji grietinele, t.y. riebi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 27 lapkričio 2010 - 18:40
as radau kad double cream (tas pats kas heavy cream) yra pati riebiausia greitinele, kokia tik buna, raso kad apie 40 proc riebalu (kai kur net 48 blink.gif)
whipping cream yra plakamoji grietinele - apie 30-36 proc.
single cream (arba light cream, ar half and half) apie 10-18 proc.

o powdered sugar, icing sugar ir confectioners sugar, cia tas pats? doh.gif ir ar tinka tada naudoti cukraus pudra kur buna pas mus pirkti (ta kur turi sudetyje krakmolo) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2010 11 28, 14:01)
as radau kad double cream (tas pats kas heavy cream) yra pati riebiausia greitinele, kokia tik buna, raso kad apie 40 proc riebalu (kai kur net 48 blink.gif)
whipping cream yra plakamoji grietinele - apie 30-36 proc.
single cream (arba light cream, ar half and half) apie 10-18 proc.

o powdered sugar, icing sugar ir confectioners sugar, cia tas pats? doh.gif ir ar tinka tada naudoti cukraus pudra kur buna pas mus pirkti (ta kur turi sudetyje krakmolo) g.gif



Dėkui, aš irgi tą susiradau. smile.gif O apie tą cukrų va ką radau:

Icing sugar or confectioners sugar, or extra fine sugar, it basically sugar ground up so fine that it is a powder, also known as powdered sugar.

Manau, kad ta kur sudėtį turi krakmolo netinka, geriau tada pačiai tą cukrų sumalti su kavamale ar kuo. smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,

gal paaiskintumet man kaip be virtuviniu svarstykliu atmatuoti 3 gr sodos doh.gif ir 5 gr acto. g.gif


aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2010 12 10, 13:04)
Sveikutes,

gal paaiskintumet man kaip be virtuviniu svarstykliu atmatuoti 3 gr sodos doh.gif ir 5 gr acto. g.gif
aciu  4u.gif

Zipkute,

bandysiu atsakyti sodos a.š.nubrauktas{vadinasi be kaupo,o lygiu pavirsiumi},tai tiesiog viena dali reikia nuimti.
O,del acto,galiu pasakyti kad a.š. yra 4gramai.

Jeigu reikia labai tikslaus kiekio galima panaudoti medicininę pipetę ,kas liecia actą.{bent aš,kai neturėjau matuokliniu šaukštelių taip dariau}
Atsakyti