Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

Tai kiek laiko sukat? Ir kokios tos mentukės?
Aš įsivaizduoju, kad pav. baltymus rankom plakt ir mikseriu - milžiniškas skirtumas. Taip ir su sviestu?
Atsakyti
QUOTE(rasaru @ 2010 09 03, 19:21)
Tai kiek laiko sukat? Ir kokios tos mentukės?
Aš įsivaizduoju, kad pav. baltymus rankom plakt ir mikseriu - milžiniškas skirtumas. Taip ir su sviestu?

Ne, sviestas gan greit išsisuka su šaukštu. Kitaip, negu baltymai.
Atsakyti
Na ir aš paklsausiu blush2.gif
O "sviestą su cukrum ištrinti iki baltumo (purumo)", tai reiškia trinti tol kol, nebesijaus cukraus kristaliukų visai, ar nors cukraus kristaliukai dar jaučiasi, bet kai sviestas jau purus ir gana sukti ???
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimira @ 2010 09 04, 07:51)
Na ir aš paklsausiu blush2.gif
O "sviestą su cukrum ištrinti iki baltumo (purumo)", tai reiškia trinti tol kol, nebesijaus cukraus kristaliukų visai, ar nors cukraus kristaliukai dar jaučiasi, bet kai sviestas jau purus ir gana sukti ???
4u.gif  4u.gif  4u.gif




Deimira,


Tiesa,pasakius man visas šias funkcijas atlieka virtuvinis kombainas.

Rankiniu budu "sviestą išsukti -ištrinti iki puromo",tai yra viena ir ta pati funkcija.

Receptuose bent taip yra rasoma.

O,cukraus kristalėliai turi ištirpti.,nežiūrint į tai ,kad sviestas jau ir ,purus,bet gaminio kokybė bus prastesnė,jeigu jausis cukraus kristalai.
Atsakyti
Sveikos,


Susidūriau su tokia problema ,gal galite pagelbėti


Kaip teisingai verčiama į lt .kalbą žodis"Zathar"-kiek man pavyko sužinoti tai prieskonių mišinys:sezamo sėklų,+zagreniu milteliai+ciobrelių milteliai.

Prašau ,padėkite,ar tai tiksli info.būsiu dėkinga.
Atsakyti
Sveikos,

labai mėgstu kepti pyragus, keksiukus ir panašius skanėstus. Anksčiau visada kepdavau elektrinėje orkaitėje, ten lengva nustatyti temperatūrą. Dabar studijuoju, gyvenu bendrabutyje, o čia orkaitės senos, dujinės, su padalom. Gal kas gali pamokyti kaip man dabar nesudeginti pyrago? smile.gif
Atsakyti
Gal kuri zinote kiek laipsniu C rodo orkaites ska9icius?Mano orkaitei nustatyti yra skaiciai 1 2 3 4 5 6 7,kiek laipsniu reiskia sitie skaiciukai?Orkaite dujine.Aciu
Atsakyti
Pasidariau per kieta napoleono tesla ar yra dar koks budas ja pataisyti??????? g.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kas žinot: 7gr. sausų mielių = 1 šaukštelis? Ar klystu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Herrera @ 2010 10 23, 22:42)
Sveikos, gal kas žinot: 7gr. sausų mielių = 1 šaukštelis? Ar klystu g.gif

kiek zinau, vienam pakely sausu mieliu yra 2 1/4 saukstelio, o ant pakelio parasyta 5.5 g, bent jau kokias as turiu, tai 7g iseitu 2.9 saukstelio g.gif
Atsakyti
Šiandien maišysiu tešlą picai, tai kaip tik reikės viso 7 g pakelio mielių, galėsiu pamatuoti su šaukšteliu. Tik kad nepamirščiau ir iš įpročio nesupilčiau. doh.gif
Papildyta:
Kad tikrai nepamirščiau, nusprendžiau dabar ir užmaišyti. Turiu 5 ml matavimo šaukštelį, tai 7 g sausų mielių - 2 a. š. (be kaupo).
Atsakyti
Sveikos,

as nesu labai gera kulinare, bet stengiuosi, nes man patinka gaminti, o svarbiausia skaniai valgyt.

Siandien kepiau morku pyraga, viska dariau pagal recepta. Gavosi tikrai skanus, bet jis man neiskilo g.gif Idomu kodel? dejau viena pokeli kepimo milteliu. Tai, kad neiskilo, skonio neitakojo, bet gavosi toks suspaustas, labai noretusi 'purumo'.

Idomu kodel taip nutiko? Jeigi kita karta deciau daugiau kepimo milteliu idomu ar iskiltu, bet ar tokiu atveju nesijaustu kepimo milteliu skonis?

Kuriuo momentu geriausia imaisyti kepimo miltelius? as juo dazniausiai sumaisau su miltais ir tada dedu, taip, bent jau man atrodo, jie gerai pasiskirsto po tesla. Gal kuri turi kokiu patarimu?

Gal pyraga reiketu kepti aukstenej temperaturoj?
Atsakyti