Tai kiek laiko sukat? Ir kokios tos mentukės?
Aš įsivaizduoju, kad pav. baltymus rankom plakt ir mikseriu - milžiniškas skirtumas. Taip ir su sviestu?
QUOTE(rasaru @ 2010 09 03, 19:21)
Tai kiek laiko sukat? Ir kokios tos mentukės?
Aš įsivaizduoju, kad pav. baltymus rankom plakt ir mikseriu - milžiniškas skirtumas. Taip ir su sviestu?
Aš įsivaizduoju, kad pav. baltymus rankom plakt ir mikseriu - milžiniškas skirtumas. Taip ir su sviestu?
Ne, sviestas gan greit išsisuka su šaukštu. Kitaip, negu baltymai.
Na ir aš paklsausiu
O "sviestą su cukrum ištrinti iki baltumo (purumo)", tai reiškia trinti tol kol, nebesijaus cukraus kristaliukų visai, ar nors cukraus kristaliukai dar jaučiasi, bet kai sviestas jau purus ir gana sukti ???
O "sviestą su cukrum ištrinti iki baltumo (purumo)", tai reiškia trinti tol kol, nebesijaus cukraus kristaliukų visai, ar nors cukraus kristaliukai dar jaučiasi, bet kai sviestas jau purus ir gana sukti ???
QUOTE(Deimira @ 2010 09 04, 07:51)
Na ir aš paklsausiu
O "sviestą su cukrum ištrinti iki baltumo (purumo)", tai reiškia trinti tol kol, nebesijaus cukraus kristaliukų visai, ar nors cukraus kristaliukai dar jaučiasi, bet kai sviestas jau purus ir gana sukti ???
O "sviestą su cukrum ištrinti iki baltumo (purumo)", tai reiškia trinti tol kol, nebesijaus cukraus kristaliukų visai, ar nors cukraus kristaliukai dar jaučiasi, bet kai sviestas jau purus ir gana sukti ???
Deimira,
Tiesa,pasakius man visas šias funkcijas atlieka virtuvinis kombainas.
Rankiniu budu "sviestą išsukti -ištrinti iki puromo",tai yra viena ir ta pati funkcija.
Receptuose bent taip yra rasoma.
O,cukraus kristalėliai turi ištirpti.,nežiūrint į tai ,kad sviestas jau ir ,purus,bet gaminio kokybė bus prastesnė,jeigu jausis cukraus kristalai.
Sveikos,
Susidūriau su tokia problema ,gal galite pagelbėti
Kaip teisingai verčiama į lt .kalbą žodis"Zathar"-kiek man pavyko sužinoti tai prieskonių mišinys:sezamo sėklų,+zagreniu milteliai+ciobrelių milteliai.
Prašau ,padėkite,ar tai tiksli info.būsiu dėkinga.
Susidūriau su tokia problema ,gal galite pagelbėti
Kaip teisingai verčiama į lt .kalbą žodis"Zathar"-kiek man pavyko sužinoti tai prieskonių mišinys:sezamo sėklų,+zagreniu milteliai+ciobrelių milteliai.
Prašau ,padėkite,ar tai tiksli info.būsiu dėkinga.
Pasidariau per kieta napoleono tesla ar yra dar koks budas ja pataisyti???????
Sveikos, gal kas žinot: 7gr. sausų mielių = 1 šaukštelis? Ar klystu
QUOTE(Herrera @ 2010 10 23, 22:42)
Sveikos, gal kas žinot: 7gr. sausų mielių = 1 šaukštelis? Ar klystu
kiek zinau, vienam pakely sausu mieliu yra 2 1/4 saukstelio, o ant pakelio parasyta 5.5 g, bent jau kokias as turiu, tai 7g iseitu 2.9 saukstelio
Šiandien maišysiu tešlą picai, tai kaip tik reikės viso 7 g pakelio mielių, galėsiu pamatuoti su šaukšteliu. Tik kad nepamirščiau ir iš įpročio nesupilčiau.
Papildyta:
Kad tikrai nepamirščiau, nusprendžiau dabar ir užmaišyti. Turiu 5 ml matavimo šaukštelį, tai 7 g sausų mielių - 2 a. š. (be kaupo).
Papildyta:
Kad tikrai nepamirščiau, nusprendžiau dabar ir užmaišyti. Turiu 5 ml matavimo šaukštelį, tai 7 g sausų mielių - 2 a. š. (be kaupo).
Sveikos,
as nesu labai gera kulinare, bet stengiuosi, nes man patinka gaminti, o svarbiausia skaniai valgyt.
Siandien kepiau morku pyraga, viska dariau pagal recepta. Gavosi tikrai skanus, bet jis man neiskilo Idomu kodel? dejau viena pokeli kepimo milteliu. Tai, kad neiskilo, skonio neitakojo, bet gavosi toks suspaustas, labai noretusi 'purumo'.
Idomu kodel taip nutiko? Jeigi kita karta deciau daugiau kepimo milteliu idomu ar iskiltu, bet ar tokiu atveju nesijaustu kepimo milteliu skonis?
Kuriuo momentu geriausia imaisyti kepimo miltelius? as juo dazniausiai sumaisau su miltais ir tada dedu, taip, bent jau man atrodo, jie gerai pasiskirsto po tesla. Gal kuri turi kokiu patarimu?
Gal pyraga reiketu kepti aukstenej temperaturoj?
as nesu labai gera kulinare, bet stengiuosi, nes man patinka gaminti, o svarbiausia skaniai valgyt.
Siandien kepiau morku pyraga, viska dariau pagal recepta. Gavosi tikrai skanus, bet jis man neiskilo Idomu kodel? dejau viena pokeli kepimo milteliu. Tai, kad neiskilo, skonio neitakojo, bet gavosi toks suspaustas, labai noretusi 'purumo'.
Idomu kodel taip nutiko? Jeigi kita karta deciau daugiau kepimo milteliu idomu ar iskiltu, bet ar tokiu atveju nesijaustu kepimo milteliu skonis?
Kuriuo momentu geriausia imaisyti kepimo miltelius? as juo dazniausiai sumaisau su miltais ir tada dedu, taip, bent jau man atrodo, jie gerai pasiskirsto po tesla. Gal kuri turi kokiu patarimu?
Gal pyraga reiketu kepti aukstenej temperaturoj?