Ačiū mergaitės
Tik man idomu tai, kodėl vienam ar kitam recepte yra būtent toks varijantas, o ne kitas, na ta prasme, kodėl viename recepte reikia cukrų trinti su sviestu, o kitame cukrų trinti su kiaušiniais, o kitame cukrų išlydyti...
O kitame recepte tai išvis būna parašyta tiesiog sudėdi visus produktus ir išmaišyti
juk tuos receptus kažkas sudarinėja, tai pagal ką renkasi, kada kokį varijantą naudoti?????
Ir dar kažkur užsiskaičiau, kad sudėjus miltus, tešlą permaišyti tik kelis kartus, nes kuo daugiau maišant, susidaro daugiau glitimo, kuris trukdo iškilti tešlai.
Ar esat apie tai ka girdėjusios?
Tai gal tešlai geriau, kai ji maišoma šaukštu, o ne mixeriu?
QUOTE(Deimira @ 2010 03 06, 15:55)
Ir dar kažkur užsiskaičiau, kad sudėjus miltus, tešlą permaišyti tik kelis kartus, nes kuo daugiau maišant, susidaro daugiau glitimo, kuris trukdo iškilti tešlai.
Ar esat apie tai ka girdėjusios?
Ar esat apie tai ka girdėjusios?
Tai tiesa. Todėl reikia viską labai gerai išmaišyti ir tik pačioj pabaigoj įsijoti miltus, atsargiai išmaišyti ir kepti Galima, žinoma, ir mikseriu, bet tik tiek kiek reikia ir nė minutės ilgiau.
QUOTE(Rose Prick @ 2009 12 22, 14:01)
dažnai taip sako, nežinau ar čia teisybė. Bet prie prieskonių būna pirkti "mėsą minkštinanti druska". Gal ji kažkuo kitokia
labai didele chemija ta druska mesa minkstinanti
as darau taip, pvz su saslykais, pirma istrinu marinatu, prieskoniais, o kai lieka 1 h iki kepimo - tada druska. ir mesa minksta lieka ir druskos uztenka
Patarkite,kur galima įsigyti molinę puodynę?
Būsiu dėkinga
Būsiu dėkinga
QUOTE(regna @ 2010 08 07, 12:11)
o kokios konkrečiau ieškai?
Gal kas nors bandėte virti kond. pieną, kurio uždarymas su metaline kilpele (kaip alaus). Ar tokį galima virti, ar neatsidarys šaudamas? Noriu daryti skruzdėlyną, tai labai lauksiu atsakymo.
QUOTE(irmulia @ 2010 08 13, 10:47)
o kokios konkrečiau ieškai?
Irmulia,
ieškau molinės puodynės kuri būtų su dviem rankenėlėmis,ir plačiu viršumi.
Parašysiu,kad ji būtų naudojama agurkams raugti.
Gal bus aiškiau,dangtelį galėsiu naudoti medinį.
QUOTE(regna @ 2010 08 19, 19:00)
Irmulia,
ieškau molinės puodynės kuri būtų su dviem rankenėlėmis,ir plačiu viršumi.
Parašysiu,kad ji būtų naudojama agurkams raugti.
Gal bus aiškiau,dangtelį galėsiu naudoti medinį.
ieškau molinės puodynės kuri būtų su dviem rankenėlėmis,ir plačiu viršumi.
Parašysiu,kad ji būtų naudojama agurkams raugti.
Gal bus aiškiau,dangtelį galėsiu naudoti medinį.
Paziurek Thomas Philips parduotuvej. Ne per seniausiai buvo spec. agurku rauginimui puodynes dvieju dydziu. Grazios , o ir kainos tikrai nedideles (palyginus su Jiesios ).
QUOTE(Renaya @ 2010 08 20, 09:56)
Paziurek Thomas Philips parduotuvej. Ne per seniausiai buvo spec. agurku rauginimui puodynes dvieju dydziu. Grazios , o ir kainos tikrai nedideles (palyginus su Jiesios ).
Renava,
ačiū už pagalbą
Mergaitės, pagelbėkit! Su kuo ir kaip išsukate sviestą iki purumo? Niekaip negaliu pasiekti norimo rezultato. Labai tikiuosi, kad atsiras įvaldžiusi keksų ruošimą kepėjėlė. Turiu Bamix blenderį, girdėjau kad su Slice dėžute daro. Labai laukiu patarimų.
QUOTE(rasaru @ 2010 09 03, 10:07)
Mergaitės, pagelbėkit! Su kuo ir kaip išsukate sviestą iki purumo? Niekaip negaliu pasiekti norimo rezultato. Labai tikiuosi, kad atsiras įvaldžiusi keksų ruošimą kepėjėlė. Turiu Bamix blenderį, girdėjau kad su Slice dėžute daro. Labai laukiu patarimų.
Niekas geriau nepadeda išsukti kaip medinis šaukštas. Na, ir sviesto reikia kambario temperatūros.
QUOTE(Pasaulė @ 2010 09 03, 10:18)
Niekas geriau nepadeda išsukti kaip medinis šaukštas. Na, ir sviesto reikia kambario temperatūros.
Pasaule,
su tavimi,kad medinis šaukštas yra geras sviesto pagalbininkas,jeigu jo neturime,galima išsulkti su mentuke medine,arba yra neblogų spec kepiniams mentukių,jos irgi gerai tinka.