Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

Ačiū mergaitės smile.gif

Tik man idomu tai, kodėl vienam ar kitam recepte yra būtent toks varijantas, o ne kitas, na ta prasme, kodėl viename recepte reikia cukrų trinti su sviestu, o kitame cukrų trinti su kiaušiniais, o kitame cukrų išlydyti... rolleyes.gif
O kitame recepte tai išvis būna parašyta tiesiog sudėdi visus produktus ir išmaišyti blink.gif

juk tuos receptus kažkas sudarinėja, tai pagal ką renkasi, kada kokį varijantą naudoti????? g.gif


Ir dar kažkur užsiskaičiau, kad sudėjus miltus, tešlą permaišyti tik kelis kartus, nes kuo daugiau maišant, susidaro daugiau glitimo, kuris trukdo iškilti tešlai.
Ar esat apie tai ka girdėjusios?
Tai gal tešlai geriau, kai ji maišoma šaukštu, o ne mixeriu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimira @ 2010 03 06, 15:55)
Ir dar kažkur užsiskaičiau, kad sudėjus miltus, tešlą permaišyti tik kelis kartus, nes kuo daugiau maišant, susidaro daugiau glitimo, kuris trukdo iškilti tešlai.
Ar esat apie tai ka girdėjusios?

Tai tiesa. Todėl reikia viską labai gerai išmaišyti ir tik pačioj pabaigoj įsijoti miltus, atsargiai išmaišyti ir kepti mirksiukas.gif Galima, žinoma, ir mikseriu, bet tik tiek kiek reikia ir nė minutės ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2009 12 22, 14:01)
dažnai taip sako, nežinau ar čia teisybė. Bet prie prieskonių būna pirkti "mėsą minkštinanti druska". Gal ji kažkuo kitokia  g.gif


labai didele chemija ta druska mesa minkstinanti schmoll.gif
as darau taip, pvz su saslykais, pirma istrinu marinatu, prieskoniais, o kai lieka 1 h iki kepimo - tada druska. ir mesa minksta lieka ir druskos uztenka smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Patarkite,kur galima įsigyti molinę puodynę?


Būsiu dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 08 07, 12:11)
Patarkite,kur galima įsigyti molinę puodynę?
Būsiu dėkinga 4u.gif


o kokios konkrečiau ieškai? mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas nors bandėte virti kond. pieną, kurio uždarymas su metaline kilpele (kaip alaus). Ar tokį galima virti, ar neatsidarys šaudamas? Noriu daryti skruzdėlyną, tai labai lauksiu atsakymo.
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2010 08 13, 10:47)
o kokios konkrečiau ieškai?  mirksiukas.gif


Irmulia,

ieškau molinės puodynės kuri būtų su dviem rankenėlėmis,ir plačiu viršumi.

Parašysiu,kad ji būtų naudojama agurkams raugti.

Gal bus aiškiau,dangtelį galėsiu naudoti medinį.

Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 08 19, 19:00)
Irmulia,

ieškau  molinės puodynės kuri būtų su dviem rankenėlėmis,ir plačiu viršumi.

Parašysiu,kad ji būtų naudojama agurkams raugti.

Gal bus aiškiau,dangtelį galėsiu naudoti medinį.


Paziurek Thomas Philips parduotuvej. Ne per seniausiai buvo spec. agurku rauginimui puodynes dvieju dydziu. Grazios ax.gif , o ir kainos tikrai nedideles (palyginus su Jiesios ).
Atsakyti
QUOTE(Renaya @ 2010 08 20, 09:56)
Paziurek Thomas Philips parduotuvej. Ne per seniausiai buvo spec. agurku rauginimui  puodynes dvieju dydziu. Grazios  ax.gif , o ir kainos tikrai nedideles (palyginus su Jiesios ).


Renava,
ačiū už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės, pagelbėkit! Su kuo ir kaip išsukate sviestą iki purumo? Niekaip negaliu pasiekti norimo rezultato. Labai tikiuosi, kad atsiras įvaldžiusi keksų ruošimą kepėjėlė. Turiu Bamix blenderį, girdėjau kad su Slice dėžute daro. Labai laukiu patarimų.
Atsakyti
QUOTE(rasaru @ 2010 09 03, 10:07)
Mergaitės, pagelbėkit! Su kuo ir kaip išsukate sviestą iki purumo? Niekaip negaliu pasiekti norimo rezultato. Labai tikiuosi, kad atsiras įvaldžiusi keksų ruošimą kepėjėlė. Turiu Bamix blenderį, girdėjau kad su Slice dėžute daro. Labai laukiu patarimų.

Niekas geriau nepadeda išsukti kaip medinis šaukštas. Na, ir sviesto reikia kambario temperatūros.
Atsakyti
QUOTE(Pasaulė @ 2010 09 03, 10:18)
Niekas geriau nepadeda išsukti kaip medinis šaukštas. Na, ir sviesto reikia kambario temperatūros.



Pasaule,
drinks_cheers.gif su tavimi,kad medinis šaukštas yra geras sviesto pagalbininkas,jeigu jo neturime,galima išsulkti su mentuke medine,arba yra neblogų spec kepiniams mentukių,jos irgi gerai tinka.
Atsakyti