Bevartydama viena receptu knyga radau toki sakini "Ikaitinkite orkaite iki 400 laipsniu C ", tai is karto pagalvojau apie kokia lydymo krosni cia kalba eina Bet matyt cia vertimo klaida, tikriausiai turetu buti Farenheitais (F) Kaip manot
QUOTE(lapute33 @ 2010 01 19, 11:23)
Bevartydama viena receptu knyga radau toki sakini "Ikaitinkite orkaite iki 400 laipsniu C ", tai is karto pagalvojau apie kokia lydymo krosni cia kalba eina Bet matyt cia vertimo klaida, tikriausiai turetu buti Farenheitais (F) Kaip manot
Tai kad ant 200 C jau buna svyla maistas, o kas butu 400
QUOTE(lapute33 @ 2010 01 19, 11:23)
Bevartydama viena receptu knyga radau toki sakini "Ikaitinkite orkaite iki 400 laipsniu C ", tai is karto pagalvojau apie kokia lydymo krosni cia kalba eina Bet matyt cia vertimo klaida, tikriausiai turetu buti Farenheitais (F) Kaip manot
Lapute33 -anksciau aš,esu kažkurioje temoje jau rašiusi,kad užsenietiškuose receptų žurnaluose odrkaitės temperatūra yra matuojama farenheitais,o produktų kiekis- uncijomis.
Laipsniai pagal Celsijų{C)-200,
Laipsniai pagalForenheita-400{F}
Aš,tikiuosiu atsakiau.
QUOTE(regna @ 2010 01 28, 23:57)
Lapute33 -anksciau aš,esu kažkurioje temoje jau rašiusi,kad užsenietiškuose receptų žurnaluose odrkaitės temperatūra yra matuojama farenheitais,o produktų kiekis- uncijomis.
Laipsniai pagal Celsijų{C)-200,
Laipsniai pagalForenheita-400{F}
Aš,tikiuosiu atsakiau.
Laipsniai pagal Celsijų{C)-200,
Laipsniai pagalForenheita-400{F}
Aš,tikiuosiu atsakiau.
Tai as taip ir pamaniau Tik man rodos knygos vertejas nieko neraukia apie maisto gamyba, nes temperatura buvo ivardinta ne F o C
Sveikos merginos
Kas per zveris yra "triju ketvirciu riebumo SVIESTAS (60 proc.)"??? Cia tas pats kaip margarinas, ar riebesnis uz ji? O gaminimui vietoj 82 proc. riebumo sviesto, galima deti toki? Labai megstu kept sausainius, o jiems dazniausiai reikia viso pako sviesto, tai sitas pigesnis, bet jeigu cia tas pats margarinas, tai kepiniai is margarino turi, na savotiska skoni...
Tikiuosi supratot, ko as cia noriu...
Kas per zveris yra "triju ketvirciu riebumo SVIESTAS (60 proc.)"??? Cia tas pats kaip margarinas, ar riebesnis uz ji? O gaminimui vietoj 82 proc. riebumo sviesto, galima deti toki? Labai megstu kept sausainius, o jiems dazniausiai reikia viso pako sviesto, tai sitas pigesnis, bet jeigu cia tas pats margarinas, tai kepiniai is margarino turi, na savotiska skoni...
Tikiuosi supratot, ko as cia noriu...
QUOTE(Jura_j @ 2010 03 05, 14:12)
Sveikos merginos
Kas per zveris yra "triju ketvirciu riebumo SVIESTAS (60 proc.)"??? Cia tas pats kaip margarinas, ar riebesnis uz ji? O gaminimui vietoj 82 proc. riebumo sviesto, galima deti toki? Labai megstu kept sausainius, o jiems dazniausiai reikia viso pako sviesto, tai sitas pigesnis, bet jeigu cia tas pats margarinas, tai kepiniai is margarino turi, na savotiska skoni...
Tikiuosi supratot, ko as cia noriu...
Kas per zveris yra "triju ketvirciu riebumo SVIESTAS (60 proc.)"??? Cia tas pats kaip margarinas, ar riebesnis uz ji? O gaminimui vietoj 82 proc. riebumo sviesto, galima deti toki? Labai megstu kept sausainius, o jiems dazniausiai reikia viso pako sviesto, tai sitas pigesnis, bet jeigu cia tas pats margarinas, tai kepiniai is margarino turi, na savotiska skoni...
Tikiuosi supratot, ko as cia noriu...
Jura_j
Pabandysiu tau atsakyti.
Sviestas-tai emulsija,kurioje pieno riebalų yra ne mažiau,kaip 80%,bet ne daugiau,kaip 90%.
Asortimentas svieso priklauso nuo riebummo,tai pvz:
"Valstiečių sviestas",kuriame pieno riebalų yra ne mažiau ,kaip 71,5%,bet nedaugiau kaip 73,5%.
Mažesnio rienbumo sviestas arba3/4 riebumo sviestas-tai60-62%
Tai mažesnio riebumo,tik pieno kilmės"vanduo riebaluose" emulsija ,kurioje pieno riebalų yra ne mažiau,kaip 60%,bet nedaugiau,kaip62%
Šaltinis :
zum.lt/min..
QUOTE(regna @ 2010 03 05, 23:39)
Jura_j
Pabandysiu tau atsakyti.
Sviestas-tai emulsija,kurioje pieno riebalų yra ne mažiau,kaip 80%,bet ne daugiau,kaip 90%.
Asortimentas svieso priklauso nuo riebummo,tai pvz:
"Valstiečių sviestas",kuriame pieno riebalų yra ne mažiau ,kaip 71,5%,bet nedaugiau kaip 73,5%.
Mažesnio rienbumo sviestas arba3/4 riebumo sviestas-tai60-62%
Tai mažesnio riebumo,tik pieno kilmės"vanduo riebaluose" emulsija ,kurioje pieno riebalų yra ne mažiau,kaip 60%,bet nedaugiau,kaip62%
Šaltinis :
zum.lt/min..
Pabandysiu tau atsakyti.
Sviestas-tai emulsija,kurioje pieno riebalų yra ne mažiau,kaip 80%,bet ne daugiau,kaip 90%.
Asortimentas svieso priklauso nuo riebummo,tai pvz:
"Valstiečių sviestas",kuriame pieno riebalų yra ne mažiau ,kaip 71,5%,bet nedaugiau kaip 73,5%.
Mažesnio rienbumo sviestas arba3/4 riebumo sviestas-tai60-62%
Tai mažesnio riebumo,tik pieno kilmės"vanduo riebaluose" emulsija ,kurioje pieno riebalų yra ne mažiau,kaip 60%,bet nedaugiau,kaip62%
Šaltinis :
zum.lt/min..
Agha, tada sakykit, gal kuri bande gamint su ta "pieno kilmes emulsija" ka nors?? Kaip pavyko?
Labai aciu regna
QUOTE(Jura_j @ 2010 03 06, 11:24)
Agha, tada sakykit, gal kuri bande gamint su ta "pieno kilmes emulsija" ka nors?? Kaip pavyko?
Labai aciu regna, idomu, tam puslapy tikriausiai rasiu ir kas yra margarinas?
Labai aciu regna, idomu, tam puslapy tikriausiai rasiu ir kas yra margarinas?
Jura_j -isivesk į googlę ir surasi,ten yra ir pieno ir margarino ir ten rasi daugiau ,jeigu tave domins,
Arba tiesiog įsivesk 60%riebumo sviestas ir atrasi,jeigu ,tai tau bus ydomu.
QUOTE(regna @ 2010 03 06, 11:31)
Jura_j -isivesk į googlę ir surasi,ten yra ir pieno ir margarino ir ten rasi daugiau ,jeigu tave domins,
Arba tiesiog įsivesk 60%riebumo sviestas ir atrasi,jeigu ,tai tau bus ydomu.
Arba tiesiog įsivesk 60%riebumo sviestas ir atrasi,jeigu ,tai tau bus ydomu.
As nerimauju, kad pvz., kepiniai neistiztu, ar kazkas dar neatsitiktu. Bet kaip supratau, galiu drasiai gamint.
O kas žioplai kepėjai, kuriai vis nepavyksta iškepti normalaus pyrago, galite paaiškinti, kokiu tikslu reikia daryti kai tokius dalykus kaip:
išplakti kiaušinius su cukrumi
ištrinti kiaušinių trynius su cukrumi
ištrinti sviestą su cukrumi
ištirpinti sviestą
Kokia yra paslaptis šiuose veiksmuose, kada kurį veiksmą reikia taikyti????
išplakti kiaušinius su cukrumi
ištrinti kiaušinių trynius su cukrumi
ištrinti sviestą su cukrumi
ištirpinti sviestą
Kokia yra paslaptis šiuose veiksmuose, kada kurį veiksmą reikia taikyti????
QUOTE(Jura_j @ 2010 03 05, 13:12)
Sveikos merginos
Kas per zveris yra "triju ketvirciu riebumo SVIESTAS (60 proc.)"??? Cia tas pats kaip margarinas, ar riebesnis uz ji? O gaminimui vietoj 82 proc. riebumo sviesto, galima deti toki? Labai megstu kept sausainius, o jiems dazniausiai reikia viso pako sviesto, tai sitas pigesnis, bet jeigu cia tas pats margarinas, tai kepiniai is margarino turi, na savotiska skoni...
Tikiuosi supratot, ko as cia noriu...
Kas per zveris yra "triju ketvirciu riebumo SVIESTAS (60 proc.)"??? Cia tas pats kaip margarinas, ar riebesnis uz ji? O gaminimui vietoj 82 proc. riebumo sviesto, galima deti toki? Labai megstu kept sausainius, o jiems dazniausiai reikia viso pako sviesto, tai sitas pigesnis, bet jeigu cia tas pats margarinas, tai kepiniai is margarino turi, na savotiska skoni...
Tikiuosi supratot, ko as cia noriu...
Margarinas yra margarinas, o sviestas - sviestas. Reikia skaityti, kas parašyta ant pakelio, nes būna natūralus sviestas, bet būna ir sviesto bei augalinių riebalų mišinys. Jei receptas prašo naudoti sviestą, tai ir reikia tikro sviesto.
Papildyta:
QUOTE(Deimira @ 2010 03 06, 12:55)
O kas žioplai kepėjai, kuriai vis nepavyksta iškepti normalaus pyrago, galite paaiškinti, kokiu tikslu reikia daryti kai tokius dalykus kaip:
išplakti kiaušinius su cukrumi
ištrinti kiaušinių trynius su cukrumi
ištrinti sviestą su cukrumi
ištirpinti sviestą
Kokia yra paslaptis šiuose veiksmuose, kada kurį veiksmą reikia taikyti????
išplakti kiaušinius su cukrumi
ištrinti kiaušinių trynius su cukrumi
ištrinti sviestą su cukrumi
ištirpinti sviestą
Kokia yra paslaptis šiuose veiksmuose, kada kurį veiksmą reikia taikyti????
Negaliu tiksliai pasakyti, kodėl reikia pagal vieną receptą daryti vienaip, pagal kitą kitaip, bet žinau viena - reikia viską daryti tiksliai pagal receptą, nes nuo to tikrai priklauso pyragų sėkmė.
QUOTE(Deimira @ 2010 03 06, 13:55)
O kas žioplai kepėjai, kuriai vis nepavyksta iškepti normalaus pyrago, galite paaiškinti, kokiu tikslu reikia daryti kai tokius dalykus kaip:
išplakti kiaušinius su cukrumi
ištrinti kiaušinių trynius su cukrumi
ištrinti sviestą su cukrumi
ištirpinti sviestą
Kokia yra paslaptis šiuose veiksmuose, kada kurį veiksmą reikia taikyti????
išplakti kiaušinius su cukrumi
ištrinti kiaušinių trynius su cukrumi
ištrinti sviestą su cukrumi
ištirpinti sviestą
Kokia yra paslaptis šiuose veiksmuose, kada kurį veiksmą reikia taikyti????
Deimyra
Jeigu recepte yra rašoma{išplakti kiaušinius su cukrumi}tai ta masę turime išplakti,taip,kad nebūtų cukraus kristalų,o,būtų puri vientisa masė.
O,antras,tavo išsakytas varijantas,pagal mane tolygus pirmąjam.
Jeigu,reikia recepte sviesto masę ištirpinti,tai ir reikia tirpinti.
Dar,kai aš,pastebėjau pati yra labai svarbus produktų eiliškumas[kaip mes po ko sudedame}-tai priklauso manau gaminio kokybė.
Čia tokia mano nuomonė,o gal kitų mamyčių kitokia,būtų ydomu ją išgirsti.