Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 03 28, 13:38)
sveikos, sugalvojau kepti tokius ale portugališkus saldžius pyragėlius, esmė, kad į sluoksniuotos tešlos krepšelius dedamas toks ale pudingas ir kepama
gal galit pakomentuoti, ar man tas saldus įdaras išeis iš tokių dalykų?
ir dar, svarbiausias dalykas, kas tas per velnias amerikietiškas matavimo vienetas "PUODELIS"????, nes ten recepte yra:
1 ir ketvirtadalis puodelio pieno
ketvirtadalis puodelio grietinėlės
4 tryniai
3 table (va, ir čia, kas tas tabel spoon - valgomasis (sriubinis) šaukštas? cukraus
2 šaukštai miltų

viską virti ant labai lėtos ugnies, kol sutirštės, o tada jau kepti krepšeliuose...

Dėl įdaro nežinau, bet:
1 ir ketvirtadalis puodelio - 300 ml
ketvirtadalis puodelio - 60 ml
table spoon - valg. šaukštas (15 ml)
Atsakyti
Liūdnasis Ppelėne 4u.gif
1 puodelis-250 ml.
1/4puodelio-50ml.
11/4puodelio-300ml.
table spoon-15ml.
Ir ,as ,nuosaves pridesiu
1/4 puodelio cukraus-75g.
1/4puodelio aliejaus-50ml.
11/2 puodelio miltu -225g.
2/3 puodelio cukraus-115g.
2saukstai apelsin7 sulciu-30ml
5puodeliaimilt7 rupiu -500g.
1puodelis jogurto-225g.
Gal ,kam nors pravers 6ie mano matavimai.

Dėl įdaro galiu parašyti,kad amerikiečiai mėgsta tikslius matavimus.
antra reikia nepamiršti,kad jie mėgsta tokias sąvokas{pravėsinti}
Aš,esu mačiusi ne vieną Martos laidą ,kaip ji tiksliai daro.
Liudnas Pelėne 4u.gif -niekuomet nebijok bandyti,sakyk aš,galiu ir aš,padarysiu. 4u.gif Aš,tau to nuoširdžiai linkiu 4u.gif -prašymas pasidalink pavykusiu receptuku. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif gal zinote, kokios rusies galetu buti sios bandeles tesla? ji skyleta ir ne tokia kaip mieline paprasta, labiau gumine gal, nezinau kaip pasakyti kitaip. Labai noreciau toki skanesta (braziliska duonele) namie pasigaminti, bandyciau jei bent zinociau kaip tokia skyleta tesla pasigaminti ax.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Pupsia @ 2009 04 14, 23:23)
Sveikos  4u.gif gal zinote, kokios rusies galetu buti sios bandeles tesla? ji skyleta ir ne tokia kaip mieline paprasta, labiau gumine gal, nezinau kaip pasakyti kitaip. Labai noreciau toki skanesta (braziliska duonele) namie pasigaminti, bandyciau jei bent zinociau kaip tokia skyleta tesla pasigaminti  ax.gif

user posted image


Pagal mane tai turi būti plikyta tešla.
Pliyta tešla vadinama todėl ,kad gaminama karštuoju būdu-užplikant miltus.Plikytos tešlos dgaminiams būdinga tai ,kad jie tuščiaviduriai,todėl dažniausiai pripildomi įdaro
Įdaro plikytiniams gali būti patys įvairiausi:
a) saldūs,
cool.gifiš mėsos,
c)žuvies

Plikytos tešlos ruošimas
Puode užvirinamas vanduo ir jame ištirpinamas sviestas{margarinas},suberiama druska ir cukrus.
2.nuolant maišant ir nenukeliant nuo ugnies įmaišomi persijoti miltai.
3.Maišant kaitinama,koltešla pasidaro gelsvos spalvos ir atšoka nuo puodo kraštų.
4.Puodas nukeliamas nuougnies ir masė atvėsinama iki70C.
5.Masė sukama ir po vienąmušama kiaušiniai.
Jais reguliuojamas tešlos tirštumas
Jei tešla per tiršta tešla ,plikytiniai mažai išsipūs.
Jei tla perskysta plikytiniai -bus sukritę.
Paruošta tešla turi būti rūgščios grietines tirštumo.
6.Gausiai riebalais patepama skarda.
7.Konditeriniu 6virk6tuarba 6auk6ti ant skardos formuojami pyrageliai ar lakštai tortai
8.Tarp pyragėlių paliekami 8-10mmtarpai,kad jie kildami nesusiliestų
9.plikytos tešlos gaminia kepami200-250Ctemp.{vėliau šiek tiek sumažinama}
15-20 min.,stambesni-apie 30min.
10.Iškepę ir atvėsę gaminiai pripildomi įdaro.
Man užkliuvo ,kad jie guminiai,tikiu kad ,tai tie.


Atsakyti
Aciu labai uz paaiskinima, bet man atrodo, kad bandeles ne is svirksto suformuotos, jos apvalios, tai gal rankomis formuota, tai tesla turi buti tirstesne nei plikytos..aj nebezinau biggrin.gif

o guminiai jie siek tiek gal del to, kad i teslos sudeti ieina fermentinis suris? sitas bandeles perku parduotuveje-kepykloje ir ten sudeti paskaiciau. Kiausiniai, miltai, fermentinis suris - aiskus ingridientai, bet visi kiti produktu pavadinimai kodiniai kazkokie, is skaiciuku ir raidziu, galbut ir neimanoma apsigaminti sio skanesto namu salygomis g.gif reiks daryti eksperimentus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupsia: 15 balandžio 2009 - 23:01
Noriu pasidaryti picą, recepte rašo 40 gr šviežių mielių, kiek bus mielių miltelių? g.gif
Atsakyti
Radau 7g sausu mieliu=21g normaliu, bandysiu.
Atsakyti
Del kokiu priezasciu subliuksta is orkaites istraukti kepiniai? Orkaiteje viskas puikiai iskyla - mielines bandeles, pyragai. Tik istrauki is orkaites - po minutes susmenga doh.gif

Del ko taip yra, ar priezastis tesloje? Temperaturoje? Gal per greit istraukiu is orkaites? Nebezinau jau ka daryt, nes istisai tas pats.

Papildyta:
QUOTE(Dūle @ 2009 02 11, 15:38)
Mamkos  4u.gif ,iškepiau varškės apkepą ir palikau orkaitėj, kad atvėstų ir kad nesukristų, o jis - sukrito verysad.gif , kodėėėl??? g.gif  g.gif  g.gif



Su varskes apkepu ir man tas pats. Kol kepa - grazu, istrauki - sukrenta i blyna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 10 gegužės 2009 - 20:20
Noriu pasakyti,kad man pačiai yra ne kartą buvę[kepant varškės apkepą jis sukrito,kepant įvairias mielines bandeles.
Aš,ilgai ieškojau atsakymo,ir suradau ne vieną savo klaidą,tą drąsiai galiu pripažinti.
Tačiau priklauso ir nuo pačių produktų{tarkime miltų,sviesto,varškės}
Bet,dauguma klaidų mes pačios darome,tik mes nenorime tai pripažinti
Aš,noriu pasakyti,mano senuose užrašuose tokį seną konditerijos taisyklę.
Viską darykit kruopščiai ir tiksliai.
Daryti gerai-tai daryti lėtai,bet be didelių pertraukų.
O,sugrįžtant prie tų vadinamų sukritimų,jų yra įvairių.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 05 10, 23:26)
Noriu  pasakyti,kad man pačiai yra ne kartą buvę[kepant varškės apkepą jis sukrito,kepant įvairias mielines bandeles.
Aš,ilgai ieškojau atsakymo,ir suradau ne vieną savo klaidą,tą drąsiai galiu pripažinti.
Tačiau priklauso ir nuo pačių produktų{tarkime miltų,sviesto,varškės}
Bet,dauguma klaidų mes pačios darome,tik mes nenorime tai pripažinti
Aš,noriu pasakyti,mano senuose  užrašuose tokį seną konditerijos taisyklę.
Viską darykit kruopščiai ir tiksliai.
Daryti gerai-tai daryti lėtai,bet be didelių pertraukų.
O,sugrįžtant prie tų vadinamų sukritimų,jų yra įvairių.


Na viska tiksliai ir kruopsciai darau. Esme tame, kad orkaiteje kepant viskas iskyla super, o kai istrauki is orkaites - sukrenta. Tai prie ko cia letas darymas, cia kazkas kita yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 11 gegužės 2009 - 08:27
QUOTE(Nova @ 2009 05 11, 09:26)
Na viska tiksliai ir kruopsciai darau. Esme tame, kad orkaiteje kepant viskas iskyla super, o kai istrauki is orkaites - sukrenta. Tai prie ko cia letas darymas, cia kazkas kita yra.

Aš,tik žinau,iš savo patirties ,kad negalima dažnai darinėti orkaitės durelių.
Bet,kur yra kitokia priežastis,aš manau,kad yra priežastis produktuose,ir ,darbo eigoje.
Dar yra senų žmonių pasakyta,kad ruošiant gaminius priklauso ,kaip mes save nuteikiame darbui,aš,manau,kad yra tuose žodžiuose tiesos,pataisykite,jeigu aš klystu.
Lauksime kitų nuomonių. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 05 11, 14:13)
Aš,tik žinau,iš savo patirties ,kad negalima dažnai darinėti orkaitės durelių.
Bet,kur yra kitokia priežastis,aš manau,kad yra priežastis produktuose,ir ,darbo eigoje.
Dar yra senų žmonių pasakyta,kad ruošiant gaminius priklauso ,kaip mes save nuteikiame darbui,aš,manau,kad yra tuose žodžiuose tiesos,pataisykite,jeigu aš klystu.
Lauksime kitų nuomonių. 4u.gif


Del darinejimo zinau - nedarineju isvis.
Atsakyti