Irma77,
Sluoksniuota tesla,tai bene pati riebiausia tesla.Skirtingai negu mieline,sluoksniuota tesla turi buti ruosiama vesioje patalpoje.Minkoma tesla neturi susilti labiau ,kai iki 17.C.kiti produktai irgi turi buti salti.
Saltame vandenyje istirpinama rugstis ir druska.
2. iplamkama kiausiniai arba tik tryniai.
3.nuo bendrro miltu svorio nusijojama 10%- 15% miltu .jie paliekami sviestui ruosti.
4.like miltai persijojami ir sumaisomi su paruostu skysciu.
5 minkoma tesla.isminkoma tesla .Isminkyta tesla turi buti vientisa,elastinga ,ir nekieta.
6.tesla uzdengiama marle ir 30min.laikoma saltai.
7. tuo metu paruosiamas sviestas}margarinas},jis issukamas su paliktais miltais.
Mases konsistencija {kietumas] turi buti toks pats ,kaip isminkytos teslos.
8.Sviestassuformuojamas kvadratu ir laikomas saltai.JO TEMPERATURA TURETU BUTI APIE 13-15.C.
9 Kociojimui skirta lenta pabarstoma miltais .
10.atsaluisi tesla dedama ant lentos,ir,jos virsus ipjaunamas kryzmai.
11.tesla iskociokjama 2cm.sluoksniu.
12 i laksto isardyto voko viduri dedamas sviestas.Sviesto kvadratas turi buti 2 kartus mazesnis nei teslos kvadratas.
13.tesla sulankstoma voko forma,pabarstoma miltais ir nespaudziant kociojama,kol gaunamas 1cm. storio lakstas
14.iskociota tesla vel sulankstoma voko forma,uzdengiama ir 30 min. laikoma saltai.
15.atsalusi tesla vel kociojama ir vel lankstoma ,taip kartojama 4 kartus ,jei kociojant tesla suplysta ir pasirodo sviestas,ta,vieta gausiai pabarstoma miltais.
16.nerekomenduojama sluoksniuoti daugiau kaip 4 kartus ,nes sluoksniai bus tokie ploni ,kad tesla gali suplysti,ir kepinys neiskils.
17is paruostos teslos formuojami kepiniai.Juos svarbu pjaustyyti labai astriu peiliu,kad nesusiardytu ir nesusiklijuotu sluoksniai.
18.gaminiai patepami kiausiniu plakiniu,saugoma,kad jis nubeges nesuklijuotu sluoksniu.
19gaminiai sudedami i skarda ir iki kepimo palaikomi 15min.{geriau vesioje patalpoje}
20.sluoksniuoti gaminiai kepami 220- 250.CTEMPERATUROJE,JU NEJUDINANT IR NEKRATANT.
21.Kepant lakstus tortams juos reikia subadyti sakute ,kad nesusidarytu pusles.
22.Kepama 25- 30 min..,kol kepiniu pavirsius graziai paruduoja ,ogaminio turis padideja 2-3 kartus
Saltinis is knygutes teslos {pagrindines teslu rusys,ju gaminimo technologija}
va kodėl Oliveris per teliką sakė, kad net jis pats perka sluoksniuotą tešlą, nes pasigaminti ją labai sudėtinga ir maža tikimybė, kad gausis tinkama...