Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

QUOTE(Jolituska @ 2008 11 27, 06:02)
Sveikos visos.  smile.gif Klausima turiu galbut netradicini, bet gal atsiras, kuri zinos kaip issisukt is padeties  biggrin.gif  Zodziu sumasciau paeksperimentuoti su molekuline gastronomija. Jei neteko kam girdet tai maisto gamyba itin mazomis, bet labai originaliomis porcijomis, koncentruojant patiekalo skoni i viena maza kasneli. Na ir remiantis receptais reikia naudoti chemines medziagas, o va cia ir prasidejo vargas. Gal galit kas nors patarti, kur galeciau nuspirkti:
Kalcio clorido milteliais;
Adaro;
Natrio alginato.

Is anksto dekoju visoms, labai laukiu jusu patarimu!



blink.gif
Atsakyti
Turiu klausimeli - kaip reikia namie pasigaminti sluoksniuota bemiele tesla???
Su vaiku taip pamegom trapius pyragelius su suriu, bet pirkti tesla ir kepti yra kiek brangoka. Tai noriu pasigaminti namie tesla. Gal kas zino konkrecia sudeti ir gamybos procesa???
Atsakyti
Irma77,
Sluoksniuota tesla,tai bene pati riebiausia tesla.Skirtingai negu mieline,sluoksniuota tesla turi buti ruosiama vesioje patalpoje.Minkoma tesla neturi susilti labiau ,kai iki 17.C.kiti produktai irgi turi buti salti.
Saltame vandenyje istirpinama rugstis ir druska.
2. iplamkama kiausiniai arba tik tryniai.
3.nuo bendrro miltu svorio nusijojama 10%- 15% miltu .jie paliekami sviestui ruosti.
4.like miltai persijojami ir sumaisomi su paruostu skysciu.
5 minkoma tesla.isminkoma tesla .Isminkyta tesla turi buti vientisa,elastinga ,ir nekieta.
6.tesla uzdengiama marle ir 30min.laikoma saltai.
7. tuo metu paruosiamas sviestas}margarinas},jis issukamas su paliktais miltais.
Mases konsistencija {kietumas] turi buti toks pats ,kaip isminkytos teslos.
8.Sviestassuformuojamas kvadratu ir laikomas saltai.JO TEMPERATURA TURETU BUTI APIE 13-15.C.
9 Kociojimui skirta lenta pabarstoma miltais .
10.atsaluisi tesla dedama ant lentos,ir,jos virsus ipjaunamas kryzmai.
11.tesla iskociokjama 2cm.sluoksniu.
12 i laksto isardyto voko viduri dedamas sviestas.Sviesto kvadratas turi buti 2 kartus mazesnis nei teslos kvadratas.
13.tesla sulankstoma voko forma,pabarstoma miltais ir nespaudziant kociojama,kol gaunamas 1cm. storio lakstas
14.iskociota tesla vel sulankstoma voko forma,uzdengiama ir 30 min. laikoma saltai.
15.atsalusi tesla vel kociojama ir vel lankstoma ,taip kartojama 4 kartus ,jei kociojant tesla suplysta ir pasirodo sviestas,ta,vieta gausiai pabarstoma miltais.
16.nerekomenduojama sluoksniuoti daugiau kaip 4 kartus ,nes sluoksniai bus tokie ploni ,kad tesla gali suplysti,ir kepinys neiskils.
17is paruostos teslos formuojami kepiniai.Juos svarbu pjaustyyti labai astriu peiliu,kad nesusiardytu ir nesusiklijuotu sluoksniai.
18.gaminiai patepami kiausiniu plakiniu,saugoma,kad jis nubeges nesuklijuotu sluoksniu.
19gaminiai sudedami i skarda ir iki kepimo palaikomi 15min.{geriau vesioje patalpoje}
20.sluoksniuoti gaminiai kepami 220- 250.CTEMPERATUROJE,JU NEJUDINANT IR NEKRATANT.
21.Kepant lakstus tortams juos reikia subadyti sakute ,kad nesusidarytu pusles.
22.Kepama 25- 30 min..,kol kepiniu pavirsius graziai paruduoja ,ogaminio turis padideja 2-3 kartus
Saltinis is knygutes teslos {pagrindines teslu rusys,ju gaminimo technologija}
Atsakyti
Kaip issamiai smile.gif
Atsakyti
Aciu Regna 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Vakare bandysiu daryti, tik vat kaip virtuve atvesinti, teks palikti langa pravira (gal gelytes nenusals).
Atsakyti
QUOTE(Irma77 @ 2009 01 07, 10:14)
Aciu Regna 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Vakare bandysiu daryti, tik vat kaip virtuve atvesinti, teks palikti langa pravira (gal gelytes nenusals).

Na aš tai nesiryžčiau tokiam išbandymui ir nusipirkčiau... doh.gif Papasakok, kaip seksis. mirksiukas.gif
Atsakyti
Nieks nezino? ax.gif

QUOTE(Gabri @ 2008 12 28, 10:33)
Su sventem visas  4u.gif

Labai reikia patarimo. Dukra gavo dovanu "Mergaites vadoveli". Ten daug lengvu simpatisku receptu, bet sustojom ties orkaites temperatura kepimo metu. Visur raso "termostatas nustatytas ant septintos padalos", pagal kepini padalos numeris skiriasi. Gal zinote kaip ta suprasti? Knyga versta is prancuzu.

Atsakyti
Gabri,aš ,manau ,kad reikia bandyti reguliuoti pagal save.
Ar galima truputelį parašyti smulkiau.
Atsakyti
Patarkite kas nors apie pyragu tesla. Kiek dariau pyragu, kuriuose dedama daug grietines ir kitu "slapiu" dalyku (pvz bananu, ananasu), visada pyragas neiskyla ir gaunasi tokia kaip neiskepus kose, nors kepimo milteliu ir visko dedu pagal recepta, ir orkaites laipsnius nustatau pagal recepta.
Atsakyti
Sveikos,

turiu klausimuką. Susiruošiau kepti karamelinį obuolių pyragą. Ten reikia poros skardinių kondensuoto pieno, kurį reikia pavirti. Bet vyras nupirko nesaldinto pieno smile.gif Sako, iš kur man žinot, kad dar būna saldintas ir nesaldintas; dabar jau žinosiu smile.gif Tai vat klausimas, ar aš galiu kažkaip panaudoti tą nesaldintą vietoj saldinto? Galvoju gal išverst viską į puodą, įdėt cukraus ir įstačius į kitą puodą su vandeniu virt? Kaip manot? O gal kaip kitaip galima? O gal iš viso nieko nesigaus?
Atsakyti
Šunvyšne,perskaiciau nuorodąir susimąsčiau,ką ,aš daryčiau,jeiguman,taip nutiktų?
Skardines neatidarius virčiau vandenyje,baigus virt atidaryčiau masę perpilčiau į kitą indą{kuri įstatyčiau į kitą indą su vandeniu įpilciau cukraus,virčiau uždengus,ant silpnos ugnies}ir laukčiau rezultato.
Nežinau,čia mano tokia nuomonė,galkitų bus kitokia.
Aš,vadovaujuosi tokia taktika,nebandysi, niekad nesužinosikaip išeiti iš tokios situacijos.
Reikia pasikliautisavo protu.
as ,linkiu jums sekmes ruošiant gaminį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 01 07, 00:12)
Irma77,
Sluoksniuota tesla,tai bene pati riebiausia tesla.Skirtingai negu mieline,sluoksniuota tesla turi buti ruosiama vesioje patalpoje.Minkoma tesla neturi susilti labiau ,kai iki 17.C.kiti produktai irgi turi buti salti.
Saltame vandenyje istirpinama rugstis ir druska.
2. iplamkama kiausiniai arba tik tryniai.
3.nuo bendrro miltu svorio  nusijojama 10%- 15% miltu .jie paliekami sviestui  ruosti.
4.like miltai persijojami ir sumaisomi su paruostu skysciu.
5 minkoma tesla.isminkoma tesla .Isminkyta tesla turi buti vientisa,elastinga ,ir nekieta.
6.tesla uzdengiama marle ir 30min.laikoma saltai.
7. tuo metu paruosiamas sviestas}margarinas},jis issukamas su paliktais miltais.
Mases konsistencija {kietumas] turi buti toks pats ,kaip isminkytos teslos.
8.Sviestassuformuojamas kvadratu ir laikomas saltai.JO TEMPERATURA TURETU BUTI APIE 13-15.C.
9 Kociojimui skirta lenta pabarstoma miltais .
10.atsaluisi tesla dedama ant lentos,ir,jos virsus ipjaunamas kryzmai.
11.tesla iskociokjama 2cm.sluoksniu.
12 i laksto isardyto voko viduri dedamas sviestas.Sviesto kvadratas turi buti 2 kartus mazesnis nei teslos kvadratas.
13.tesla sulankstoma voko forma,pabarstoma miltais ir nespaudziant kociojama,kol gaunamas 1cm. storio lakstas
14.iskociota tesla vel sulankstoma voko forma,uzdengiama ir 30 min. laikoma saltai.
15.atsalusi tesla vel kociojama ir vel lankstoma ,taip kartojama 4 kartus ,jei kociojant tesla suplysta ir pasirodo      sviestas,ta,vieta gausiai pabarstoma miltais.
16.nerekomenduojama sluoksniuoti daugiau kaip 4 kartus ,nes sluoksniai bus tokie ploni ,kad tesla gali suplysti,ir kepinys neiskils.
17is paruostos teslos formuojami kepiniai.Juos svarbu pjaustyyti labai astriu peiliu,kad nesusiardytu ir nesusiklijuotu sluoksniai.
18.gaminiai patepami kiausiniu plakiniu,saugoma,kad jis nubeges nesuklijuotu sluoksniu.
19gaminiai sudedami i skarda ir iki kepimo palaikomi 15min.{geriau vesioje  patalpoje}
20.sluoksniuoti gaminiai kepami  220- 250.CTEMPERATUROJE,JU NEJUDINANT IR NEKRATANT.
21.Kepant lakstus tortams juos reikia subadyti sakute ,kad nesusidarytu pusles.
22.Kepama 25- 30 min..,kol kepiniu pavirsius graziai paruduoja ,ogaminio turis  padideja 2-3 kartus
Saltinis is knygutes teslos {pagrindines teslu rusys,ju gaminimo technologija}

blink.gif blink.gif va kodėl Oliveris per teliką sakė, kad net jis pats perka sluoksniuotą tešlą, nes pasigaminti ją labai sudėtinga ir maža tikimybė, kad gausis tinkama...
Atsakyti