Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

QUOTE(prabanga @ 2008 06 23, 22:26)
Labas vakaras.Gal kam nesunku būtų paaiškinti apie želatiną biggrin.gif tiek skaitau, ir vistiek nieko nesuprantu. pvz. jeigu nori padaryti su grietinėle ar jogurtu,kaip ten pyraguose būna.Tai ką su ja daryt? ar iš karto dėt į griet/jog ar tirpinti vandeny ir tada supilti?o pilt dar karštą ar jau atvėsusį biggrin.gif nieko nesuprantu  ax.gif

ištirpinti mažame kiekyje šilto vandens ir pilti atvėsusią į jogurtą ar grietinėlę.. tik apskaičiuot tinkamai, kad gerai sustingtų.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 06 23, 21:29)
ištirpinti mažame kiekyje šilto vandens ir pilti atvėsusią į jogurtą ar grietinėlę.. tik apskaičiuot tinkamai, kad gerai sustingtų.. 4u.gif

AČIŪ 4u.gif dabar jaučiuosi pilnavertiškesnė biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas galėtų paaiškinti, koks skirtumas, ar į kepinį dėsiu sviesto ar margarino, nes kai kuriuose receptuose nurodyta, kad reikia įdėti margarino. O jei margariną pakeisčiau sviestu ar jaustųsi kažkoks skirtumas? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2008 07 25, 15:50)
Gal kas galėtų paaiškinti, koks skirtumas, ar į kepinį dėsiu sviesto ar margarino, nes kai kuriuose receptuose nurodyta, kad reikia įdėti margarino. O jei margariną pakeisčiau sviestu ar jaustųsi kažkoks skirtumas? Ačiū.

Is esmes, ne. Skonis truputeli gali buti kitoks, bet ir tai ne kiekvienas atskirs.
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2008 07 25, 14:50)
Gal kas galėtų paaiškinti, koks skirtumas, ar į kepinį dėsiu sviesto ar margarino, nes kai kuriuose receptuose nurodyta, kad reikia įdėti margarino. O jei margariną pakeisčiau sviestu ar jaustųsi kažkoks skirtumas? Ačiū.

Bet šiaip geriau naudoti pagal receptą, nes žiūrint kokie kepiniai, gali ir nepavykti.
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2008 07 25, 14:50)
Gal kas galėtų paaiškinti, koks skirtumas, ar į kepinį dėsiu sviesto ar margarino, nes kai kuriuose receptuose nurodyta, kad reikia įdėti margarino. O jei margariną pakeisčiau sviestu ar jaustųsi kažkoks skirtumas? Ačiū.

Sviestas duoda daugiau trapumo,nei margarinas.Kadangi mes gaunam sviesto is kaimo,tai as visur dedu sviesta,nors ir recepturoj nurodytas margarinas.Dar taip nebuvo,kad kazkas nepavyktu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(prabanga @ 2008 06 23, 22:50)
AČIŪ  4u.gif  dabar jaučiuosi pilnavertiškesnė biggrin.gif

Papildyta:
[quote=prabanga,2008 06 23, 22:50]
AČIŪ :4u: dabar jaučiuosi pilnavertiškesnė :D
[/quote
Papildyta:
[quote=aisvyde,2008 07 25, 14:50]
Gal kas galėtų paaiškinti, koks skirtumas, ar į kepinį dėsiu sviesto ar margarino, nes kai kuriuose receptuose nurodyta, kad reikia įdėti margarino. O jei margariną pakeisčiau sviestu ar jaustųsi kažkoks skirtumas? Ačiū.
[/requote]
Atsakyti
[quote=regna,2008 08 09, 23:17]
Papildyta:
[quote=prabanga,2008 06 23, 22:50]
AČIŪ :4u: dabar jaučiuosi pilnavertiškesnė :D
[/quote
Papildyta:
[quote=aisvyde,2008 07 25, 14:50]
Gal kas galėtų paaiškinti, koks skirtumas, ar į kepinį dėsiu sviesto ar margarino, nes kai kuriuose receptuose nurodyta, kad reikia įdėti margarino. O jei margariną pakeisčiau sviestu ar jaustųsi kažkoks skirtumas? Ačiū.
[/requote]
[/quote]
Atsakyti
Kitoj temoj nesulaukiau atsakymo, tai pabandysiu čia pasiteirauti smile.gif Gal pasakytumėt, iš kokios mėsos (sprandinė, nugarinė ir t.t.) geriausia susimalti (arba paprašyti, kad parduotuvėje sumaltų) kiaulienos faršą? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2008 08 21, 11:09)
Kitoj temoj nesulaukiau atsakymo, tai pabandysiu čia pasiteirauti smile.gif Gal pasakytumėt, iš kokios mėsos (sprandinė, nugarinė ir t.t.) geriausia susimalti (arba paprašyti, kad parduotuvėje sumaltų) kiaulienos faršą? Ačiū.

Is sprandines galima maltis,bet labai barangus farsas gaunas,nugarine netinka,ne ji sausa.As pagrinde farsa maluosi is mentes.Tinka ir kumpis farsui.
Atsakyti
Gal kas gali papasakoti apie zelatinos lapelius? Musu parduotuvese ju pirkt neradau, o labai norisi isbandyti viena recepteli, kuriam reikia 2 zelatinos lapeliu. Kiek iprastines zelatinos reikia naudot vietoj vieno lapelio?
Atsakyti
Labukas, visoms 4u.gif
Iskilo tokia problemyte, labai reikia knygos su
patieklu recepturomis ( pvz valgykloms), gal kuri zinot kur tokia galima
butu gauti?
Buciau labai dekinga uz suteikta info 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti