Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

QUOTE(aisvyde @ 2008 03 13, 13:18)
Ar yra kokie nors požymiai pagal kuriuos galima būtų parduotuvėje išsirinkti mėsą, kuri paruošta nebūtų kieta, nes dažnai toj pačioj parduotuvėj, tą pačią mėsą perku taip pat paruošiu, o kietumas kartais net labai skiriasi 4u.gif

Jei mesa tamsi,tai ji yra ne jauno gyvulio ir bus kieta.Jaunu gyvulio mesa yra sviesi ir ji visada bus minksta ka begamintumet.
Atsakyti
Sveikos visos,

O kaip su orkaitės funkcijomis. Neturiu daug patirities virtuvėje, stengiuosi ... bet receptuose nebuna nurodyta, kokiu režimu kepti: viršus, apačia, ventiliatoriaus reikia ar ne? Gal kas galėtumėte paaiškinti?
Atsakyti
biggrin.gif http://www.youtube.c...h?v=oQ-frdhpgaU lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal kas patartu kaip skaniai išvirti liežuvį? ir ką daryti, kad jis lengvai nusiluptų?ax.gif
Atsakyti
QUOTE(xMAXx @ 2008 03 20, 22:15)

Cia tai geras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bite_Maja @ 2008 03 22, 11:56)
Gal kas patartu kaip skaniai išvirti liežuvį? ir ką  daryti, kad jis lengvai nusiluptų?ax.gif


Palaikyk liezuvi pora dienu saldytuve,istrinta prieskoniais ir cesnaku.Isvirk.Paskanauk virdama skysti,kuriame verda ar uztenka druskos.kai isvirs,uzpilk saltu vandeniu ir palaikyk ,tada lengvia nusilups
Atsakyti
QUOTE(irmaMO @ 2008 03 16, 18:11)
Jei mesa  tamsi,tai ji yra ne jauno gyvulio ir bus kieta.Jaunu gyvulio mesa yra sviesi ir ji visada bus minksta ka begamintumet.


Ačiū - patarimas veikia biggrin.gif dabar visada valgom tik minkštą mėsą biggrin.gif
Atsakyti
Labas, merginos. Noriu patarimo, nžn ar teisingai temą pasirinkau.
Kasdien spaudžiu morkų sultis. Žinoma, sulčiaspaudė pilnai neišspaudžia, tas išspaudas kaip gerą produktą (su karotinu ir celiulioze) kišu visur, kur fantazija leidžia (sriubos, košės, troškiniai, blynai, varškėčiai, plokštainis-amžinai sukrentantis lotuliukas.gif )
Bet štai fantazijos pritrūkau. Gal galit patarti, ką galėčiau pagaminti su tarkuotomis morkomis.
Širdingai dėkoju. smile.gif
Atsakyti
Gal dar nesi kepusi MORKŲ MEDUOLIO? smile.gif Labai purus ir skanus pyragas, be to, puikiai tiks tarkuotoms morkoms sunaudoti.

175 g sviesto
175 g cukraus
3 kiaušinių
140 g tarkuotų morkų
100 g razinų
175 g miltų
1 arb. š. cinamono
0,5 arb. š. malto muskato riešuto
1 arb. š. sodos
tarkuotos apelsino žievelės
Glajui: 1 apelsino sulčių, cukraus pudros (Skanu ir be glajaus)
Sviestą ištrinti su cukrumi ir kiaušiniais. Sudėti morkas, razinas ir apelsino žievelę, išmaišyti. Sudėti miltus, sodą ir prieskonius. Gerai išmaišyti. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 45 min. Pagaminti glajų ir juo aplieti atšąlusį kepinį.
Atsakyti
GELBEKIT PRASAU. ESU TIES ISTERIJOS RIBA. gun_bandana.gif

Vakar kepiau keksa. graziai iskilo. graziai apkepe, o perpjovus vidus zalias, na zalsvas greiciau (cia spalva). skonis tos vietos panasus i paprasta kiausiniene.

Kelis kartus buvo taip atsitike ir su biskvitu. tik ten tas visas zalsvumas susileido ant formos dugno ir sukepe i tokia zele pavidalo mase.

Kas idomiausia biskvita visada kepu vienodai. plaku, plakdama kaitinu, plakdama ausinu. anksciau visada gaudavos, o dabar net bijau pradeti.

Gal turit kokiu ideju? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(liepal @ 2008 04 09, 13:33)
GELBEKIT PRASAU. ESU TIES ISTERIJOS RIBA.  gun_bandana.gif

Vakar kepiau keksa. graziai iskilo. graziai apkepe, o perpjovus vidus zalias, na zalsvas greiciau (cia spalva).  skonis tos vietos panasus i paprasta kiausiniene.

Kelis kartus buvo taip atsitike ir su biskvitu. tik ten tas visas zalsvumas susileido ant formos dugno ir sukepe i tokia zele pavidalo mase.

Kas idomiausia biskvita visada kepu vienodai. plaku, plakdama kaitinu, plakdama ausinu. anksciau visada gaudavos, o dabar net bijau pradeti.

Gal turit kokiu ideju?  verysad.gif



Kai pas mane obuoliu pyragas pradejo darytis zalias, nors iki to laiko iskepdavo puikiausiai, tai tik po ilgu paiesku suradau elementaria priezasti - perdeges apatinis kaitinimo elementas. Del visa ko siulau patikrinti... biggrin.gif
Atsakyti
Jura_j, aciu uz pagalba.

Tenos kaitina normaliai. Kepiau siandien biskvita, tai padejau ant pirmos lentyneles, kad apacia siltu labiau.

Rezultatas puikus gavos, pasirodo el. orkaite turi savo charakteri
Atsakyti