Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

QUOTE(kniaumiau @ 2008 01 06, 21:39)
Sveikos, turiu kvaila klausimą  blush2.gif  ne visai apie gaminimą, bet visgi: laikėm uogienes balkone, o šalčiams atėjus atsiminėm ne iš karto. Žodžiu, sušalo. Klausimas, išmesti ar atšildyti, ar kai atšils jau nebebus tinkama vartoti?  ax.gif

as tai gal ismesciau
g.gif
Atsakyti
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2008 01 16, 21:06)
as tai gal ismesciau
g.gif


Jau ir išmečiau seniausiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2008 01 16, 21:12)
Jau ir išmečiau seniausiai  biggrin.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Labutės,
Gal kas žinot, kas per velnias yra savikėlių miltai? Kalėdų Senis atnešė Mary Berry Klasikinę Virtuvę. O ten pyragų receptuose dažnai nurodomi savikėlių miltai. Dėl tikslaus miltų pavadinimo nesu įsitikinusi blush2.gif , nes vakar eilinį kartą elektra buvo dingusi.
gun_rifle.gif tuos Elektros Tinklus
Atsakyti
Jeigu tai yra self-rising flour - tai yra tiesiog miltai jau iškart su kepimo milteliais ir druska. Tiesiog į nurodytą tokių miltų kiekį įberk papildomai kepimo miltelių ir druskos. 1 puodeliui miltų aš beriu 1 a. š. kepimo miltelių ir 1/8 a. š. druskos.
Atsakyti
Ačiū Sonatina už ats., bet tikrai nežinau, ar tai yra self-rising flour, bo knyga lietuviška. Nors, kai gerai pagalvoti, tai turbūt ax.gif
O aš vis mąsčiau, kas čia per grūdai tie savikėliai doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Tada sakyčiau labai kultūringas vertimas - išversta tiesiog paraidžiui doh.gif
Atsakyti
Klausykit, kas per daiktas tas BLANSIRAVIMAS? Kada ir su kuo naudojamas? Kartais skaitau recepta, visai patraukliai ten viskas atrodo ir tik sast: "blansiruojame darzoves.." blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 02 23, 16:43)
Klausykit, kas per daiktas tas BLANSIRAVIMAS? Kada ir su kuo naudojamas? Kartais skaitau recepta, visai patraukliai ten viskas atrodo ir tik sast: "blansiruojame darzoves.."  blink.gif


Jei neklystu, tai reiškia apvirti. Blanširuotos daržovės, tai šiek tiek apvirtos daržovės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SeSe @ 2008 02 24, 13:31)
Jei neklystu, tai reiškia apvirti. Blanširuotos daržovės, tai šiek tiek apvirtos daržovės smile.gif


aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SeSe @ 2008 02 24, 12:31)
Jei neklystu, tai reiškia apvirti. Blanširuotos daržovės, tai šiek tiek apvirtos daržovės smile.gif

Bet ne tik apvirtos, o apvirtos tiek, kad nusiluptų lengvai. Dažniausiai, kiek žinau, blanširuojami pomidorai, nes jie gražiuoju nesutinka odelės lengvai nusilupti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Ar yra kokie nors požymiai pagal kuriuos galima būtų parduotuvėje išsirinkti mėsą, kuri paruošta nebūtų kieta, nes dažnai toj pačioj parduotuvėj, tą pačią mėsą perku taip pat paruošiu, o kietumas kartais net labai skiriasi 4u.gif
Atsakyti