Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

Sveikos 4u.gif

Gal kas žino, kur galima nusipirkti cukranendrių sirupo???? doh.gif
Atsakyti
ką daryti, kad kepiniai iškilę nesukristų? ax.gif ir kai kepu (kaitinimas iš viršaus ir apačios) pyragai, keksai iškepa, pagaliukas sausas, bet prapjovus matosi, kad raštai sausi, o vidus toks kaip šlapias, toks "sunkus"... ką daryti, kad taip nebūtų?
Atsakyti
QUOTE(reveka @ 2007 10 27, 20:48)
ką daryti, kad kepiniai iškilę nesukristų? ax.gif  ir kai kepu (kaitinimas iš viršaus ir apačios) pyragai, keksai iškepa, pagaliukas sausas, bet prapjovus matosi, kad raštai sausi, o vidus toks kaip šlapias, toks "sunkus"... ką daryti, kad taip nebūtų?

gal reikia bandyt kepti truputi ilgiau, bet ant mazesnes ugnies g.gif o kad nenukristu, galima iskepus ne iskart is orkaites traukti, o truputi palaukti ir palaikyti kepeni su atidarytom orkaites durelem (kad priprastu prie mazesnes temperaturos unsure.gif ), o tada jau traukti is orkaites. Juk daznai sukrenta del temperaturos skirtumo ax.gif
Atsakyti
Atsitiko tokia kvaila bėda, vasarą gavome nemažai medaus ir aš jį supyliau į trilitrį stiklainį,ir as tas medus suketėjo,dabar paviršių nuvalgėme iš gyliau neina jo iškrapštyti,gal kas žino kokių būdų kaip jį padaryti netokį kietą, gaila išmesti toki turtą. doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(a_de_ra- @ 2007 10 30, 16:17)
Atsitiko tokia kvaila bėda, vasarą gavome nemažai medaus ir aš jį supyliau į trilitrį stiklainį,ir as tas medus suketėjo,dabar  paviršių nuvalgėme  iš gyliau neina jo iškrapštyti,gal kas žino kokių būdų kaip jį padaryti netokį kietą, gaila išmesti toki turtą.  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Čia tik mąstau: įdėti į šiltą vandenį stiklainį. Tik nežinau ar skoniui/savybėms nepakenktų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2007 10 27, 22:26)
gal reikia bandyt kepti truputi ilgiau, bet ant mazesnes ugnies  g.gif  o kad nenukristu, galima iskepus ne iskart is orkaites traukti, o truputi palaukti ir palaikyti kepeni su atidarytom orkaites durelem (kad priprastu prie mazesnes temperaturos  unsure.gif ), o tada jau traukti is orkaites. Juk daznai sukrenta del temperaturos skirtumo ax.gif


o kokiame režime paprastai Jūs, Mamytės, kepate pyragus? nes vat aš, pavyzdžiui, įjungiu kaitinimą iš viršaus ir iš apačios. gal būtent todėl ir gaunasi man visi pyragai šlapi? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reveka: 02 lapkričio 2007 - 20:54
QUOTE(reveka @ 2007 11 02, 21:53)
o kokiame režime paprastai Jūs, Mamytės, kepate pyragus? nes vat aš, pavyzdžiui, įjungiu kaitinimą iš viršaus ir iš apačios. gal būtent todėl ir gaunasi man visi pyragai šlapi? g.gif

As dazniausiai kepu taip pat, tik dar su ventiliatorium ax.gif
Atsakyti
Aš irgi kepu tame režime kai kaitina iš viršaus ir apačios, bet paprastai be ventiliatoriaus, nes pastebėjau, kad tada man viršus apdega greičiau negu iškepa vidus. Kai be ventiliatoriaus- viskas pavyksta gerai. Ventiliatorių įjungiu kai kepu kepsnį. Darau taip- iš pradžių kepu folijoje, kad mėsa butų sultinga, o paskui ją nuimu ir kepu įjungusi ventiliatorių, kad viršus apskrustų. Labai gerai gaunasi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2007 11 04, 10:29)
Aš irgi kepu tame režime kai kaitina iš viršaus ir apačios, bet paprastai be ventiliatoriaus, nes pastebėjau, kad tada man viršus apdega greičiau negu iškepa vidus. Kai be ventiliatoriaus- viskas pavyksta gerai. Ventiliatorių įjungiu kai kepu kepsnį. Darau taip- iš pradžių kepu folijoje, kad mėsa butų sultinga, o paskui ją nuimu ir kepu įjungusi ventiliatorių, kad viršus apskrustų. Labai gerai gaunasi.  smile.gif

as daznai taip pyragus kepu, ypac su vaisiais, jeigu noriu, kad jie minkstesni butu ir visas sultis atiduotu. ax.gif
Atsakyti
4u.gif

kuo receptuose keiciate manu kruopas, jei ju reikia keliu saukstu? planuoju kepti Sonatinos varskes apkepa, bet neturiu butent sio ingrediento. patarkite, aciu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(a_de_ra- @ 2007 10 30, 16:17)
Atsitiko tokia kvaila bėda, vasarą gavome nemažai medaus ir aš jį supyliau į trilitrį stiklainį,ir as tas medus suketėjo,dabar  paviršių nuvalgėme  iš gyliau neina jo iškrapštyti,gal kas žino kokių būdų kaip jį padaryti netokį kietą, gaila išmesti toki turtą.  doh.gif  doh.gif  doh.gif


Jau LadyStar atsakė, bet va, ką rašo psl. skaniai.lt:

Jei medus susicukravęs, šiek tiek jo įdėkite į nedidelį indą, kurį patalpinkite į didesnį indą su vandeniu. Mažesnis indas neturi liesti didesnio indo dugno. Vandenį įkaitinkite, bet neužvirkite. Medų palikite karštame vandenyje 5-10 minučių. Taip “atšviežintas“ medus bus skystas kelias dienas.
Atsakyti
Labai dekui mamytes thumbup.gif
Atsakyti