Sveikos
Gal kas žino, kur galima nusipirkti cukranendrių sirupo????
ką daryti, kad kepiniai iškilę nesukristų? ir kai kepu (kaitinimas iš viršaus ir apačios) pyragai, keksai iškepa, pagaliukas sausas, bet prapjovus matosi, kad raštai sausi, o vidus toks kaip šlapias, toks "sunkus"... ką daryti, kad taip nebūtų?
QUOTE(reveka @ 2007 10 27, 20:48)
ką daryti, kad kepiniai iškilę nesukristų? ir kai kepu (kaitinimas iš viršaus ir apačios) pyragai, keksai iškepa, pagaliukas sausas, bet prapjovus matosi, kad raštai sausi, o vidus toks kaip šlapias, toks "sunkus"... ką daryti, kad taip nebūtų?
gal reikia bandyt kepti truputi ilgiau, bet ant mazesnes ugnies o kad nenukristu, galima iskepus ne iskart is orkaites traukti, o truputi palaukti ir palaikyti kepeni su atidarytom orkaites durelem (kad priprastu prie mazesnes temperaturos ), o tada jau traukti is orkaites. Juk daznai sukrenta del temperaturos skirtumo
Atsitiko tokia kvaila bėda, vasarą gavome nemažai medaus ir aš jį supyliau į trilitrį stiklainį,ir as tas medus suketėjo,dabar paviršių nuvalgėme iš gyliau neina jo iškrapštyti,gal kas žino kokių būdų kaip jį padaryti netokį kietą, gaila išmesti toki turtą.
QUOTE(a_de_ra- @ 2007 10 30, 16:17)
Atsitiko tokia kvaila bėda, vasarą gavome nemažai medaus ir aš jį supyliau į trilitrį stiklainį,ir as tas medus suketėjo,dabar paviršių nuvalgėme iš gyliau neina jo iškrapštyti,gal kas žino kokių būdų kaip jį padaryti netokį kietą, gaila išmesti toki turtą.
Čia tik mąstau: įdėti į šiltą vandenį stiklainį. Tik nežinau ar skoniui/savybėms nepakenktų
QUOTE(*Marija* @ 2007 10 27, 22:26)
gal reikia bandyt kepti truputi ilgiau, bet ant mazesnes ugnies o kad nenukristu, galima iskepus ne iskart is orkaites traukti, o truputi palaukti ir palaikyti kepeni su atidarytom orkaites durelem (kad priprastu prie mazesnes temperaturos ), o tada jau traukti is orkaites. Juk daznai sukrenta del temperaturos skirtumo
o kokiame režime paprastai Jūs, Mamytės, kepate pyragus? nes vat aš, pavyzdžiui, įjungiu kaitinimą iš viršaus ir iš apačios. gal būtent todėl ir gaunasi man visi pyragai šlapi?
QUOTE(reveka @ 2007 11 02, 21:53)
o kokiame režime paprastai Jūs, Mamytės, kepate pyragus? nes vat aš, pavyzdžiui, įjungiu kaitinimą iš viršaus ir iš apačios. gal būtent todėl ir gaunasi man visi pyragai šlapi?
As dazniausiai kepu taip pat, tik dar su ventiliatorium
Aš irgi kepu tame režime kai kaitina iš viršaus ir apačios, bet paprastai be ventiliatoriaus, nes pastebėjau, kad tada man viršus apdega greičiau negu iškepa vidus. Kai be ventiliatoriaus- viskas pavyksta gerai. Ventiliatorių įjungiu kai kepu kepsnį. Darau taip- iš pradžių kepu folijoje, kad mėsa butų sultinga, o paskui ją nuimu ir kepu įjungusi ventiliatorių, kad viršus apskrustų. Labai gerai gaunasi.
QUOTE(smike @ 2007 11 04, 10:29)
Aš irgi kepu tame režime kai kaitina iš viršaus ir apačios, bet paprastai be ventiliatoriaus, nes pastebėjau, kad tada man viršus apdega greičiau negu iškepa vidus. Kai be ventiliatoriaus- viskas pavyksta gerai. Ventiliatorių įjungiu kai kepu kepsnį. Darau taip- iš pradžių kepu folijoje, kad mėsa butų sultinga, o paskui ją nuimu ir kepu įjungusi ventiliatorių, kad viršus apskrustų. Labai gerai gaunasi.
as daznai taip pyragus kepu, ypac su vaisiais, jeigu noriu, kad jie minkstesni butu ir visas sultis atiduotu.
QUOTE(a_de_ra- @ 2007 10 30, 16:17)
Atsitiko tokia kvaila bėda, vasarą gavome nemažai medaus ir aš jį supyliau į trilitrį stiklainį,ir as tas medus suketėjo,dabar paviršių nuvalgėme iš gyliau neina jo iškrapštyti,gal kas žino kokių būdų kaip jį padaryti netokį kietą, gaila išmesti toki turtą.
Jau LadyStar atsakė, bet va, ką rašo psl. skaniai.lt:
Jei medus susicukravęs, šiek tiek jo įdėkite į nedidelį indą, kurį patalpinkite į didesnį indą su vandeniu. Mažesnis indas neturi liesti didesnio indo dugno. Vandenį įkaitinkite, bet neužvirkite. Medų palikite karštame vandenyje 5-10 minučių. Taip atšviežintas medus bus skystas kelias dienas.
Labai dekui mamytes