Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

As pati daznai susiduriu su problemom, kai reikia konvertuoti internetinius ar shiaip anglishkus receptus i musu kalba.. Taigi uzvedu nauja tema. Pradziai Farenheit laipsniu konvertavimas i Celsius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 24 kovo 2004 - 10:27
Dar viena lentele

1/5 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1 ml
1/4 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1.25 ml
1/2 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 2.5 ml
1 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 5 ml
1 tablespoon (valgomasis šaukštas) = 15 ml
1 fluid ounce (skysčio uncija) = 30 ml
1/4 cup (puodelio/stiklinės) = 60 ml
1/3 cup (puodelio/stiklinės) = 80 ml
1/2 cup (puodelio/stiklinės) = 120 ml
2/3 cup (puodelio/stiklinės) = 160 ml
3/4 cup (puodelio/stiklinės) = 180 ml
1 cup (puodelio/stiklinės) = 240 ml
2 cup (puodelio/stiklinės) = 475 ml
1 quart (kvorta) = 1 liter (litras)
1/2 inch (colis) = 1.25 cm
1 inch (colis) = 2.5 cm
Atsakyti
Ilgio matavimas

5 mm = 1/4 inch (colio)
1 cm = 1/2 inch
2.5 cm = 1 inch
5 cm = 2 inch
7 cm = 3 inch
10 cm = 4 inch
12 cm = 5 inch
15 cm = 6 inch
18 cm = 7 inch
20 cm = 8 inch
23 cm = 9 inch
25 cm = 10 inch
28 cm = 11 inch
30 cm = 12 inch
Atsakyti
Turio matavimas

125 ml = 4 fl oz (uncija)
150 ml = 1/4 pint (pinta)
175 ml = 6 fl oz
250 ml = 8 fl oz
300 ml = 1/2 pint
350 ml = 12 fl oz
400 ml = 14 fl oz
450 ml = 3/4 pint
500 ml = 16 fl oz
550 ml = 18 fl oz
600 ml = 1 pint
750 ml = 1 1/4 pint
900 ml = 1 1/2 pint
1 litre = 1 3/4 pint
Atsakyti
Svorio matavimai

15 g = 1/2 oz
30 g = 1 oz
60 g = 2 oz
90 g = 3 oz
125 g = 4 oz
175 g = 6 oz
250 g = 8 oz
300 g = 10 oz
375 g = 12 oz
400 g = 13 oz
425 g = 14 oz
500 g = 1 lb (svaras)
750 g = 1 1/2 lb
1 kg = 2 lb

Pastaruju triju lenteliu saltinis: Mary Berry Complete Cookbook
Atsakyti
Bea, o gal zinai kiek gramu pvz. miltu, cukraus sudaro pvz. sauksta ar stikline. Tai svarbu neturincioms svarstykliu. As zinau, kad stikline sudaro 160g.miltu arba 200g.cukraus. Daugiau neskelbsiu, nes nenoriu but netiksli.
Atsakyti
1 stiklinė (250 ml):

Miltu = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietines = 250g
Aliejaus = 230 g
Istirpinto margarino = 180 g
Grietineles = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Dziuveseliu = 125g
Manu kruopu = 200g
Razinu = 160g
Aguonu = 150g
Riesutu = 130 g

Atsakyti
Valgomasis saukstas:

Miltu = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rugsties = 25g
Sodos = 28g
Grietines = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Istirpinto margarino = 15g
Grietineles = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Dziuveseliu = 15g
Manu kruopu = 25g
Kakavos = 20g
Razinu = 25g
Aguonu = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riesutu = 30 g
Atsakyti
Arbatinis saukstelis:

Miltu = 10g
Krakmolo = 10g
Cukraus = 10 g
Druskos = 10 g
Citrinos rugsties = 8g
Sodos = 13g
Grietines = 10g
Sviesto = 25g
Aliejaus = 10g
Istirpinto margarino = 4g
Grietineles = 5g
Kondensuoto pieno = 12g
Dziuveseliu = 5g
Manu kruopu = 8g
Kakavos = 10g
Aguonu = 5g
Cinamono = 8g
Maltos kavos = 7g
Riesutu = 10 g
Atsakyti
sverimas ir matavimas

1 L = 1,00 L = 1000 ml = 1000 ccm = 100 cl = 10 dl
3/4L = 0,75 L = 750 ml = 750 ccm = 75 cl = 7,5 dl
1/2L = 0,5 L = 500 ml = 500 ccm = 50cl = 5 dl
3/8L = 0,375 L = 375 ml = 375 ccm = 37,5 cl = 3,75 dl
1/4L = 0,25 L = 250 ml = 250 ccm = 25 cl = 2,5 dl
1/8L = 0,125 L = 125 ml = 125 ccm = 12,5 cl = 1,25 dl
1/10L = 0,1 L = 100 ml = 100 ccm = 10 cl = 1 dl


1 kg = 1 kg = 1000 g = 2 pfund = 100 dag
3/4 kg = 0,75 kg = 750 g = 1 1/2 pfund = 75 dag
1/2 kg = 0,5 kg = 500 g = 1 pfund = 50 dag
1/4 kg = 0,25 kg = 250 g = 1/2 pfund = 25 dag
1/8 kg = 0,125 kg = 125 g = 1/4 pfund = 12,5 dag


1 oz. = 28,35 gr
1 lb. = 16 oz. = 450 gr
2,2 lb. = 35 oz. = 1 kg
skysciu matavimas USA:
1 fl. oz. = 28,4 ml
1 p. = 16 fl. oz. = 470 ml
1 gal. = 128 fl. oz. = 3,785 L
Skysciu matavimas GB:
1 fl. oz. = 29,6 ml
1 p. = 20 fl. oz. = 570 ml
1 gal. = 160 fl. oz. = 4,546 L


1 inch = 2,5 cm
1 foot = 30,5 cm


Matavimai Vokietijoje:
1 Essloeffel (EL)(valgomasis saukstas) = 15 ml = 3 TL
1 Teeloeffel (TL)(arbatinis saukstelis) = 5 ml
1 Prise (ziupsnelis) = 1 ml
1 Messerspitze (Msp.)(peilio galiukas) = 4 ml
1 Tasse(puodukas) = 150 ml ( USA ir GB 250 ml)

http://www.svetaine.de/pyra.html
Atsakyti
Sveikos,

Kai patapau mama, atėjo noras mokėti gaminti.
Problema ta, kad daug ko nežinau, ir prašysiu Jūsų pagalbos:
1. kokia soda yra nugesinta, jeigu į pyrago tešlą nededama jokios rūgšties, tai kaip galima gauti nugesintą sodą?
2. Kodėl į kai kuriuos pyragus dedama sodos ar kepimo miltelių, grietinės, o pavyzdžiui į obuolių pyraga jų nededama?
3. Kuo skiriasi soda ir kepimo milteliai, ar ne tas pats ko dėti į pyrago tešlą?
4. Kodėl kartais receptuose rašoma, jog kepimo miltelius maišyti su miltais, o kitą kartą su greitine?
5. Kodėl mano pyragai kepdami suplyšta, nuo ko tai priklauso?

Būsiu labai dėkinga už pagalbą rolleyes.gif
Atsakyti
Tiksliai galiu atsakyti tik viena klausima,soda nugesinam yra grietine.I grietine ja supert ir tada paruosta thumbup.gif Nors dar gal yra kokiu budu?
Atsakyti