Įkraunama...
Įkraunama...

Varškė, jogurtas, tikros košės nuo kada?

Mano vaikeliui 10 mėn.
Gyd. jau liepė duoti varškės (sakė BIO), jogurto be priedų. Tokių kaip suaugusiueji valgo. Ar tikrai galima duoti???
O grūdų košės, kurias valgo jau suaugusieji? Nuo kada pradėti duoti? Juk metų vaikas jau turi valgyti kaip ir susaugusieji tokį maistą?
Beje, vaikelis turi 6 dantis.
Kartais duodu po truputį juodos duonos. Tik atrodo, jis jos nekramto, o ciulpia:)
Dėkoju už atsakymą.
Atsakyti
Skubėti prie suaugusiųjų patiekalų visiškai nėra jokio reikalo. Kūdikis jų nepavalgys. Kūdikiams skirtas maistas yra saugus, subalansuotas ir visavertis, todėl galite juo ir toliau maitinti. Bet po truputį galite jau duoti paskanauti to maisto, kurį Jūsų šeima valgo- tik tas maistas turi būti kokybiškai paruoštas iš ekologiškų produktų, šviežias, ne pašildytas, be prieskonių, druskos ir pan.
O varškė ar jogurtas, nesvarbu kaip skambiai jis vadintųsi, kūdikiui netinka, nes juose yra konservantai, sintetiniai dažai ar kvapai(paskaitykite produktų etiketes), -tai medžiagos ,kurios kūdikių mitybai netinka , jos yra uždraustos pagal įstatymą. Be to, šiuose produktuose yra per didelis baltymo kiekis,o tai kenkia dar nesubrendusiems kūdikio inkstams ir kepenims.
Taigi varškę ir jogurtą Jūs galite rinktis tik iš kūdikių mitybos produktų lentynų, kurie yra pagaminti specialiai kūdikiams (HiPP duetai). Tai tik desertas ir duodamas kūdikiui tarp maitinimų.
Atsakyti