Įkraunama...
Įkraunama...

Rekomenduokit knygą

QUOTE(Aimma @ 2007 09 10, 22:39)
Aš čia biškį ne į temą, bet jau seniai norėjau paklausti, ką jums duoda tą pseudopsichologinė lektūra? Knygyne prie perkrautos lentynos sustoju nebent pasijuokti. Per visokius seminarus sėdžiu stiklinėmis akimis ir stengiuosi nesiklausyti, nes arba kalba tai, kas aišku kaip dukart du, arba bando visas problemas spręsti tik iš psichologinės pusės. Kartą paklausus, kaip reikėtų iš moralinės pusės vertinti pasiūlymą užėjus pykčio priepuoliui staugti ant visų gatvėje, buvo atsakyta: kuo čia dėta etika, mes kalbam apie psichologiją. Pamenu masinį bumą pasirodžius ,,Gerom mergaitėm dangus, blogom - viskas" Taip norėjau to dangaus, taip laukiau tos knygos, o kai gavau, baisiausiai nusivyliau supratus, kad man to dangaus neregėt. Kiekvienas žmogus turi savo patirtį, savo vertybes, savo regėjimo kampą. Tose knygelėse siūlomas egoizmas, lipimo per galvas būdai, knaisiojimasis po vaikystės labirintus - ką tai gali pakeisti? Aš suprantu, iš kokių potyrių ateina mano sapnai, žinau, kokie vaikystės momentai turėjo įtakos asmenybės formavimuisi, kokie charakterio bruožai lemia gyvenimo klaidas. Ir ką??? Gyvenu su tom klaidom, stengiuosi nepykti ant savęs, ir tiek.
Išėjo daug ne  į temą blush2.gif
Todėl temos autorei linkiu geriau skaityti romanus. Jeigu ir neišmokys gyventi, tai nors nuspirs į šalį blogas mintis.
Papildyta:
Beje, aš irgi dirbu su žmonėmis. Labai sunkiais žmonėmis. Kai išsunkia, vienintelis vaistas - gera knyga. Kažkaip atsigaunu ir, nors skaitau kitų žmonių gyvenimus, tarsi surenku save.

na del tos pseudo psichologines literaturos.... is dalies sutinku, tuose skyreliuose buna daug slamsto. bet kartais tokiu perliuku pasitaiko - nu atrodo randi knyga, kurios tau ir tetruko. kartais is visos knygos tik vienas sakinys naudingas buna, bet tai irgi gerai smile.gif o siaip dazniausiai knygynuose daug laiko praleidziu ir daznai puse knygos speju perskaityt kol nusprendziu kad tikrai ja verta pirkti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2007 09 10, 22:39)
Aš čia biškį ne į temą, bet jau seniai norėjau paklausti, ką jums duoda tą pseudopsichologinė lektūra? Knygyne prie perkrautos lentynos sustoju nebent pasijuokti. Per visokius seminarus sėdžiu stiklinėmis akimis ir stengiuosi nesiklausyti, nes arba kalba tai, kas aišku kaip dukart du, arba bando visas problemas spręsti tik iš psichologinės pusės. Kartą paklausus, kaip reikėtų iš moralinės pusės vertinti pasiūlymą užėjus pykčio priepuoliui staugti ant visų gatvėje, buvo atsakyta: kuo čia dėta etika, mes kalbam apie psichologiją. Pamenu masinį bumą pasirodžius ,,Gerom mergaitėm dangus, blogom - viskas" Taip norėjau to dangaus, taip laukiau tos knygos, o kai gavau, baisiausiai nusivyliau supratus, kad man to dangaus neregėt. Kiekvienas žmogus turi savo patirtį, savo vertybes, savo regėjimo kampą. Tose knygelėse siūlomas egoizmas, lipimo per galvas būdai, knaisiojimasis po vaikystės labirintus - ką tai gali pakeisti? Aš suprantu, iš kokių potyrių ateina mano sapnai, žinau, kokie vaikystės momentai turėjo įtakos asmenybės formavimuisi, kokie charakterio bruožai lemia gyvenimo klaidas. Ir ką??? Gyvenu su tom klaidom, stengiuosi nepykti ant savęs, ir tiek.
Išėjo daug ne  į temą blush2.gif
Todėl temos autorei linkiu geriau skaityti romanus. Jeigu ir neišmokys gyventi, tai nors nuspirs į šalį blogas mintis.
Papildyta:
Beje, aš irgi dirbu su žmonėmis. Labai sunkiais žmonėmis. Kai išsunkia, vienintelis vaistas - gera knyga. Kažkaip atsigaunu ir, nors skaitau kitų žmonių gyvenimus, tarsi surenku save.

Manau nekokiam seminare buvai, jei tokio atsakymo sulaukei. Suabejojau pranešėjo kvalifikacija... Kiek man teko psichologijos kursuose lankytis darbo reikalais, tokių nesamoningų atsakymų neteko sulaukti.

O knygų yra įvairių. Juk ir autoriais skirtingi. Rašymo stilius skirtingas. Juk kaip ir čia forume, vienų postus įdomu skaityti, kitų ne. Taip ir tos knygos. Knyga "Geroms mergaitems dangus, blogoms viskas" ir mane nuvyle. Nepatiko. Bet pvz apie ta patį rašoma knygoje "Kodėl vyrai myli kales" ir daug įdomiau skaitėsi. Ir net nesvarbu kad viską žinai ir taip.. Bet nesakyk, kad esi geležinė ledi, kurios niekada niekas nepalaužia ir stogas nepavažiuoja.. O va kai palūžta žmogus, tai labai naudinga kad kas nors praplautų smegenis ir iškeltų tai, ką tu ir taip žinai, bet papuolęs į duobę primiršai.. Jei yra kas iš draugų praplauna - valio.. Jei nėra - knygos dar ir kaip padeda.. Pati tuo įsitikinau ir tik tų knygų dėka į gyvenimą žiūriu absoliučiai kitaip nei žiūrėjau anksčiau...
Atsakyti
Tai aš visai nepiktai ir klausiu, ar kam padeda. Šiaip jau ypač kritikuoti tokios literatūros negalėčiau, nes būtų kaip pokalbyje su vaikais: ta knyga mėšlas. Ar perskaitei? Ne, bet nepatiko. Panašiai ir man. Tiek aš tų knygų ir teskaičius, o kiek bandžiau, tiek susierzinau. Tarkis, ,,Bėgančios su vilkais". Pradėjau ir iškart apšalau nuo kalbos gražumo, įtaigumo. Po 100 psl. atšilau - nusibodo. Žodžių žaismas,tas pats per tą patį.

Bet nesakyk, kad esi geležinė ledi, kurios niekada niekas nepalaužia ir stogas nepavažiuoja.. O va kai palūžta žmogus, tai labai naudinga kad kas nors praplautų smegenis ir iškeltų tai, ką tu ir taip žinai, bet papuolęs į duobę primiršai.. Jei yra kas iš draugų praplauna - valio.. Jei nėra - knygos dar ir kaip padeda.. Pati tuo įsitikinau ir tik tų knygų dėka į gyvenimą žiūriu absoliučiai kitaip nei žiūrėjau anksčiau...

Nežinau, ar stogas tvirtai stovi, ar iš viso seniai nučiuožė, bet palyginus susitvarkau. O kada per metus 1-2 kartus prispaudžia darbai ir nemiga, pasakoju sau, ką kažkada skaičiau, bet nepadeda schmoll.gif 50 g brendžio - kartais padeda, bet nei ,,Atgaiva sielai" (dukra turi), nei šv.Raštas nepadeda g.gif
Atsakyti
knyga kur man padejo labai sunkiu laiku ir kuria man rekomendavo ta pati isgyvenusios drauges: J.Stučinskaitė "Ačiū, gyvenu gerai", labai ok kai issikiri su mylimu zmogum, labai tinka ir pasijuoki ir paverki ta knyga skaitydama, REKOMENDUOJU! thumbup.gif
Atsakyti
Yra 4 Scharmos knygos:"Vienuolis ,kuris pardave ferari ","Kas verks ,kai tu mirsi?","Vienuolio,kuris pardave ferari lyderiavimo ismintis" ir"Sventasis banglentininkas ir vadovas" man jos padeda super.Skaitau ,kai man reikia pasisemti stiprybes.
Atsakyti
4u.gif Knygos man labai padėjo įvairiais sunkiais ir bjauriais gyvenimo momentais. Tik bėda yra viena - rekomenduoji kam nors, o jis tau atsiliepimą-fui,nieko ten gero,man dar labiau nuotaiką sugadino...

Ir ne dėlto, kad knyga netikus, o kad žmonės skirtingi. Ir kas vienam gydo sielą, kitam atrodo niekų rinkinys.

Ir toj vadinamoj "pseudopsichologinėj" literatūroj kartais būna tikrų perliukų, kurie paprasčiausiai supurto, paskatina pažvelgti į save ir pasaulį kitu kampu.

Temos autorei siūlyčiau susidaryt knygų iš šios temos sąrašiuką ir ilgai vartinėt ir skaitinėt knygyne. Kuri knyga "prilips", kurios sakinys atrodys įdomus, tą ir bandyk pirkt. O dar yra variantas paieškot tų knygų bibliotekoj. Nes būtų gaila prisikraut knygų, kurios gali netikti, o kainuoja brangiai.Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
laba,

as irgi "Vienuolis, kuris pardave Ferari" skaiciau, tikrai patiko ir tikrai kazkiek padejo isgyventi sunku perioda, nors aplinkiniai sako, kad nieko stebuklingo joje neizvelge... bet gal esme ir slypi paprastume ? smile.gif
Atsakyti
R.Bachas "DŽONATANAS LIVINGSTONAS ŽUVĖDRA" super knyga pamastymams ir toms dienoms kai pasaulis pasidaro tavo priešas.
Atsakyti
QUOTE(mantvaida @ 2007 09 23, 21:08)
Yra 4 Scharmos knygos:"Vienuolis ,kuris pardave ferari ","Kas verks ,kai tu mirsi?","Vienuolio,kuris pardave ferari lyderiavimo ismintis" ir"Sventasis banglentininkas ir vadovas" man jos padeda super.Skaitau ,kai man reikia pasisemti stiprybes.

pritariu 100%, labai jos man padejo, kai to reikejo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Shantele @ 2007 09 11, 18:58)
'Sudeginta gyva'
'Tik su mama'
'Dziungliu vaikas'
'Dykumos gele'

Nu jo blink.gif Pagerės nuotaika, optimiste pataps biggrin.gif

Man padėjo kabalos teorija ir Šv. Raštas bigsmile.gif O po jų jau visa kita dvasinėm temom.
Atsakyti
Man asmeniškai labai padėjo Karnegio "Kaip įveikti stresą ir pradėti gyventi" čia daug patarimų ir pamokančių įstorijų kaip nesinervuoti dėl smulkmenų ir, kad aplamai gyvenimas priklauso ne nuo įvykių, o nuo požiūrio į juos. Ar kažkas panašiai. Šita knyga (bent jau man) labai skiriasi nuo "kaip įsigyti draugų". Pastaroji visai nepatiko.
Atsakyti
Don Miguel Ruiz "Keturios toltekų išmintys". wub.gif Apie tai, kaip pasiekti asmeninę laisvę. Lengva, paprasta.. Verta perskaityti žmonėms, kurie jaučiasi per daug priklausomi nuo aplinkinių, jų nuomonės ar dėl kažkokių problemų...
Atsakyti