Aš čia biškį ne į temą, bet jau seniai norėjau paklausti, ką jums duoda tą pseudopsichologinė lektūra? Knygyne prie perkrautos lentynos sustoju nebent pasijuokti. Per visokius seminarus sėdžiu stiklinėmis akimis ir stengiuosi nesiklausyti, nes arba kalba tai, kas aišku kaip dukart du, arba bando visas problemas spręsti tik iš psichologinės pusės. Kartą paklausus, kaip reikėtų iš moralinės pusės vertinti pasiūlymą užėjus pykčio priepuoliui staugti ant visų gatvėje, buvo atsakyta: kuo čia dėta etika, mes kalbam apie psichologiją. Pamenu masinį bumą pasirodžius ,,Gerom mergaitėm dangus, blogom - viskas" Taip norėjau to dangaus, taip laukiau tos knygos, o kai gavau, baisiausiai nusivyliau supratus, kad man to dangaus neregėt. Kiekvienas žmogus turi savo patirtį, savo vertybes, savo regėjimo kampą. Tose knygelėse siūlomas egoizmas, lipimo per galvas būdai, knaisiojimasis po vaikystės labirintus - ką tai gali pakeisti? Aš suprantu, iš kokių potyrių ateina mano sapnai, žinau, kokie vaikystės momentai turėjo įtakos asmenybės formavimuisi, kokie charakterio bruožai lemia gyvenimo klaidas. Ir ką??? Gyvenu su tom klaidom, stengiuosi nepykti ant savęs, ir tiek.
Išėjo daug ne į temą
Todėl temos autorei linkiu geriau skaityti romanus. Jeigu ir neišmokys gyventi, tai nors nuspirs į šalį blogas mintis.
Papildyta:Beje, aš irgi dirbu su žmonėmis. Labai sunkiais žmonėmis. Kai išsunkia, vienintelis vaistas - gera knyga. Kažkaip atsigaunu ir, nors skaitau kitų žmonių gyvenimus, tarsi surenku save.