perskaiciau daugybe visokiu knygu 'sielai', pradedant Svijasu ir baigiant Lazarevu, bet geriausia profilaktne priemone pasirode Biblija...
oi per vėlai temą pamačiau )
yra knyga grynai nuo jaudinimosi - Dale Carnegie "Kaip atsikratyti nerimo ir pradėti gyventi".
beje - knygos padeda - jei tik mąstai apie tai ,ką ten perskaitai
dar Robin Sharma knygeles galit pavartyt, jei patinka.
man asmeniškai knygos be galo padėjo įveikti sunkius momentus. svarbu paskaičius nenumesti užmarštin. sveika karts nuo karto grįžti iš naujo paskaityt
yra knyga grynai nuo jaudinimosi - Dale Carnegie "Kaip atsikratyti nerimo ir pradėti gyventi".
beje - knygos padeda - jei tik mąstai apie tai ,ką ten perskaitai
dar Robin Sharma knygeles galit pavartyt, jei patinka.
man asmeniškai knygos be galo padėjo įveikti sunkius momentus. svarbu paskaičius nenumesti užmarštin. sveika karts nuo karto grįžti iš naujo paskaityt
QUOTE(Bazile111 @ 2007 11 17, 15:44)
R.Bachas "DŽONATANAS LIVINGSTONAS ŽUVĖDRA" super knyga pamastymams ir toms dienoms kai pasaulis pasidaro tavo priešas.
superine knyga, skaiciau vaikysteje turedama bedu, o dabar vel visai kitaip pazvelgiau i ja is naujo
Na man romanas vienas labai įstrigęs- James Petterson "Siuzanos dienoraštis Nikolui". Man tai nuostabus kūrinys, kurį dabar skaitau antrą kartą
cia viena nare uzsimine apie Antradienis su Moriu. As apie ja taip pat girdejau labai geru atsiliepimu, bet pati nerandu, kur galeciau gauti nei nusipirkti, nei pasiskolinti.. Gal kas turite?
Labutis,gal galetumete rekomenduoti kokia knyga kaip lengviau susitaikyti su artimo netektimi,kaip uzpildyti kartais uzplaukiancia tustuma,neprarasti gyvenimo dziaugsmo .Rodos jau lyg susitaikiau taciau retkarciais pagaunu save liudincia, uzplaukia nekokios mintys
QUOTE(MEET @ 2010 08 07, 00:34)
superine knyga, skaiciau vaikysteje turedama bedu, o dabar vel visai kitaip pazvelgiau i ja is naujo
as ir pritariu nuomonei, kad si gnyga yra labai gera. vienu metu buvo labai sunkus laikas man, kankino nerimas, dvejones, abejones, buvau be galo pasimetusi. perskaiciusi sia knyga igavau daugiau pasitikejimo savimi ir i gyvenima pazvelgiau truputeli kitu kampu.
QUOTE(grazinutte @ 2011 02 18, 17:02)
Labutis,gal galetumete rekomenduoti kokia knyga kaip lengviau susitaikyti su artimo netektimi,kaip uzpildyti kartais uzplaukiancia tustuma,neprarasti gyvenimo dziaugsmo .Rodos jau lyg susitaikiau taciau retkarciais pagaunu save liudincia, uzplaukia nekokios mintys
paskaityk Sogjalo Rinčopės "Tibetiečių gyvenimo ir mirties knygą". Sudėlioja viską į savo vietas. Pats per metus palaidojau tris artimus.. du labai sunkiai, trečią lengvai. knyga padėjo. jei kam pasirodys, kad pripratau, tai pasakysiu ne, prie to negalima priprasti.
dabar nebijau apie mirtį pasikalbėti ir su savim ir su tėvais. seniai seniai mano prosenelė pasakė: dabar jau mirsiu, paleiskit mane...ir mirė.
po šios knygos supratau, ką tuo norėjo pasakyti.
dabar nebijau apie mirtį pasikalbėti ir su savim ir su tėvais. seniai seniai mano prosenelė pasakė: dabar jau mirsiu, paleiskit mane...ir mirė.
po šios knygos supratau, ką tuo norėjo pasakyti.
o aš sakyčiau jei užtektų kantrybės užeikit į mažutės žvaigždutės Rūtelės temą ir pabandykit atsekt mamos žinutes...Kai dėkoji gyvenimui už tai, kad turėjai progą pažint, o ne priekaištauji, kad netekai. Gal ir ne į temą, ne knyga, bet vis tik gal kažkam padės. Ir nenustot mylėt ir iš kiek "kito kampo" pažiūrėt.
Yra daug pagalbininkių (ir proto vėlėjų taip pat) knygų, bet pirma reikia pačiam būt pasiruošus priimti pagalbą...
Aš kai labai labai (ir ne tik tais atvejais aišku) kažkas atsiverčiu ne grožinę, ne psichologinę, o Bibliją irgi.
Dar gal minėti būna gražųs ir prasmingu Bruno Ferrero pamąstymai sielai. Visokių tų leidimų yra. Čia jau įvairiais atvejai.
Taip pat paliečia turbūt irgi minėta Tim Guenard "Stipriau už neapykantą". Ne apie mirimus ten irgi, bet prie skaudabčios sielos tinka...
"Carnegiai" visokie tai nors ir ikvepiančiu stilium, bet man visumoj nelabai vien dėl jo polinkio patart sprendžiant savo problemas patart manipuliot (aišku ne tiesiai) kitais žmonėmis. Čia ne apie konkrečią paminėtą knygą, o kažkiek apie autorių, kuris būdamas vienas populiariausių sėkmingo gyvenimo propaguotojų savo gyvenimą baigė savižudybe.
O čia iš bernardinų:
"didžiausi mūsų mokytojai vis tik yra konkretūs žmonės, asmenybės, o ne knyginė informacija, kad ir kaip gražiai bei įtikinamai pateikta."
:]
Dar sako - kai pačiam bloga, pabandyk padaryti gera, kuriam dar blogiau...kadir mažytį. Netikėtai gali bent truputį pašviesėt jau dviem. :]
ir filmas yra. Bet sako jį gerai supranta tik visų pirma skaitę knygą. Prasminga.
Yra daug pagalbininkių (ir proto vėlėjų taip pat) knygų, bet pirma reikia pačiam būt pasiruošus priimti pagalbą...
Aš kai labai labai (ir ne tik tais atvejais aišku) kažkas atsiverčiu ne grožinę, ne psichologinę, o Bibliją irgi.
Dar gal minėti būna gražųs ir prasmingu Bruno Ferrero pamąstymai sielai. Visokių tų leidimų yra. Čia jau įvairiais atvejai.
Taip pat paliečia turbūt irgi minėta Tim Guenard "Stipriau už neapykantą". Ne apie mirimus ten irgi, bet prie skaudabčios sielos tinka...
"Carnegiai" visokie tai nors ir ikvepiančiu stilium, bet man visumoj nelabai vien dėl jo polinkio patart sprendžiant savo problemas patart manipuliot (aišku ne tiesiai) kitais žmonėmis. Čia ne apie konkrečią paminėtą knygą, o kažkiek apie autorių, kuris būdamas vienas populiariausių sėkmingo gyvenimo propaguotojų savo gyvenimą baigė savižudybe.
O čia iš bernardinų:
"didžiausi mūsų mokytojai vis tik yra konkretūs žmonės, asmenybės, o ne knyginė informacija, kad ir kaip gražiai bei įtikinamai pateikta."
:]
Dar sako - kai pačiam bloga, pabandyk padaryti gera, kuriam dar blogiau...kadir mažytį. Netikėtai gali bent truputį pašviesėt jau dviem. :]
QUOTE(MEET @ 2010 08 06, 23:34)
ir filmas yra. Bet sako jį gerai supranta tik visų pirma skaitę knygą. Prasminga.
Noreciau paklausti, kur gauti biblija?