Įkraunama...
Įkraunama...

Rekomenduokit knygą

Vienareiksmiskai - Johan Marks Templeton
"Visame pasaulyje pripažinti gyvenimo dėsniai. 200 amžinųjų tiesų"
nereali knyga, kiekvienam ja reiktu mintinai moketi... wub.gif

Papildyta:
QUOTE(Piniuke @ 2009 09 21, 10:15)
Vienareiksmiskai - Johan Marks Templeton
"Visame pasaulyje pripažinti gyvenimo dėsniai. 200 amžinųjų tiesų"
nereali knyga, kiekvienam ja reiktu mintinai moketi... wub.gif

Šios knygos autorius Johan Marks Templeton, vienas iš turtingiausių pasaulio žmonių, didžiulės verslo imperijos įkūrėjas, su skaitytojais dalijasi savo mąstymo sistema, vedančia į sėkmę. Tai vienas nuostabiausių, labiausiai įkvepiančių praėjusio amžiaus kūrinių. Šią knyga galima skaityti kaip ir kiekvieną kitą dvasią pakilėjantį kūrinį, tačiau šis veikalas prilygsta akademinių studijų programai. Dėsniai suskirstyti į 40 skyrių, tai atitinka 40 mokslo metų savaičių. Šioje knygoje surinkta 200 šimtai svarbiausių gyvenimo dėsnių, kuriuos galima pritaikyti kiekvieno žmogaus gyvenime. Visi dėsniai pradedami Biblijos ar įžymių žmonių, pavyzdžiui, Konfucijaus, Senekos, R. W. Emersono, B. Franklino, J. M. Templetono, Og. Mandino,citatomis.
Knygoje aptariamos visos gyvenimo sritys. Tai penas mintims ir tobulėjimui, idėjos verslo klestėjimui, tarpusavio santykiams. Tai iš tiesų įkvepiantis kūrinys, knyga, kurią privalo turėti kiekvienas. Joje netrūksta kitų išminties, tačiau paties autoriaus moraliniai ieškojimai yra tikroji šerdis, šios sėkmės laidas.
Neklausinėkite ko norite iš gyvenimo, - verčiau pasidomėkite, ko gyvenimas nori iš Jūsų !
Atsakyti
,,Stipriau už neapykantą,,
,,Grafas Montekristas,,
,,Mano sesers globėjas,,
,,Džeinė Gerhart,,

Atsakyti
QUOTE(Klumpė @ 2007 09 10, 11:27)
Ačiū visiems. Tikrai nesitikėjau tiek pasiūlymų. Dabar net pasimečiau, nežinau nuo ko pradėti... Bet siūlau temos neužbaigti. Jei turite idėjų, rašykite, manau bus kas jomis pasinaudoja.

O skaityti ir aš nemėgstu. Net labai. Romano nė už ką man neįpirštumėt, bet kūrinys iš kurio galima kažko pasisemti, išmokti, sužinoti "mikliai sueis". Belieka pasikrapštyt piniginėje ir į artimiausią knygyną.

Kažkas stebėjosi kaip gali tokią būseną įtakoti knyga? Manau, gali. Bus galimybė į esamą situaciją pažvelgti "kitu kampu". Tai man bus labai naudinga. Ir gal net savo vyrą prikalbinsiu perskaityti.

Buvo ir pasiūlymų daugiau būti gamtoje... Čia geriausias relaksas, tik retai kada įmanomas. Gyvenu "triušidėj" (taip vadinu daugiabučius), dirbu belangėj (uždaroj patalpoj prie kompo). Gerai, kad yra kaimai kur kartais nuvažiuojam ir atsigaunam. O nuolat gyventi kaime dar neišeina (per didelė prabanga).

O kam krapštyti tą piniginę? Daugelį išvardintų knygų gali rasti bibliotekoj...
O gamta man atvirksciai- sukelia nostalgija...
Atsakyti
aleksandras svijasas LIKIMO PAMOKOS smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 09 21, 10:24)
,,Stipriau už neapykantą,,
,,Grafas Montekristas,,
,,Mano sesers globėjas,,
,,Džeinė Gerhart,,

Tris iš jų skaičiau . Labiausiai įsimintina tikriausiai buvo " Stipriau už neapykantą" .
Atsakyti
Na štai, nuo temos paskelbimo praėjo 2 metai (jei gerai įžvelgiau pradinę datą). Džiaugiuosi, kad tema nėra "mirusi". Manau, be reikalo piktinasi tie, kurie mano, kad nieko neskaitysiu. Kažkada minėjau, kad Jūsų sudarytas sąrašas gali praversti ne tik man.

Ačiū vienai mamai, neseniai parašiusei man į až žinutę ir pasiūliusiai savo pagalbą. Nors praėjo daug laiko kai sukūriau temą, smagu, kad atsiranda žmonių, neabejingų svetimai problemai...

O mano fronte didelės permainos. Jau pusmetis kaip neturiu darbo. Bet tai man netrukdo džiaugti gyvenimu. Pavasarį bus metai, kaip skaitau knygas (net ir tuos savo anksčiau išpeiktus romanus). Visa mano chebra (šeima) pašiurpus, bo nesuvokia, kas čia su manim darosi.

O man kažkaip kuo toliau, tuo labiau viskas darosi dzin- matyt, visų Jūsų palinkėjimai pildytis pradėjo (ir dideliu tempu). Galiu pasakyti tik tiek: bala žino, kas lemia vidinę žmogaus būseną. Maniškė "pasitaisė" kažkaip pati- savaime.

Aš net pradėjau lankyt savo didelį gyvenimo baubą- "viešalką (taip vadinu mūsų Kauno viešąją biblioteką). Teisybės dėlei turiu pridurti, kad dabar anoji ne tokia ir baisi, nes pakito den dirbančių tetų požiūris į klientą ir jau nebereikia ilgai ir nuobodžiai knistis po mažus lapelius, norint surasti rikiamą autorių ar jo "šedevrą".

Tiesa, Jūsų visų pateiktuoju sąrašu dar mažai naudojaus. Vakar baigiau "Alchemiką", neseniai "perkandau" "Stipriau už neapykantą" (reiks vyrui įprūdinti, gerai papurtė). O dar anksčiau peržvelgiau "Ramybė su kiekvienu žingsniu. Draugų rate pajuokavau, kad perskaičiau knygą apie budizmą ir kad dabar, atseit, man viskas po... Dabar jų tarpe yra likęs posakis: "ai, tau gi dzin, tu gi skaitei...".

Kaip ten bebūtų, jei kas dar turit minčių, dėstykit. Ir jei man pačiai kas vertingo paklius į nagus, būtinai rekomenduosiu.

Dar kartą visiems Jums ačiū.
Atsakyti
Kai man buvo sunkus periodas, man padėjo išgyventi knyga Richardo Bacho „Iliuzijos“.
Kitaip pažvelgiau į gyvenimą į tai kas vyksta aplink mane. Jausmu užteko mėnesiui.
Atsakyti
"Mano sesers globejas"
"Karalienes juokdare"
"Leliu slenis"
"Erskeciu pauksciai"
Atsakyti
Biblija smile.gif
Atsakyti
Galėčiau parekomenduoti dar keletą gerų knygų sielai gydyti, pasitikėjimui ugdyti, įkvepiančios pasikeisti ir tapti gersniu žmogumi:
Norman Vincent Peal "Tu gali, jei manai, kad gali", "Būk optimistas"
Robin Sharma "Kelias į didingumą";
Dr. Gary R. McClain, Eve Admson "Dzeniškas gyvenimas" ;(padedanti surasti vidinę ramybę, harmoniją, atrsti gyvenimo džiaugsmą, pajusti gyvenimą)
John Kehole "Proto galios XXI amžiuje"
Danna Farhi "Gyvenimas su Joga" (čia besidomintiems joga, bet ir tikrai yra gerų minčių ir kitiems, ypač norintiems pasikeisti, tapti labiau savimi pasitikinčiais, tolerantiškais, norintiems tapti gersniais žmonėmis)
Bėgančios su Vilkais (čia pakankamai sudėtinga knyga, bet tikrai labai daug pamokanti ir labai gera pamąstymams)
Dalai Lama "Keturios tauriosios tiesos" (nelengva, gal daugiau į budizmą, orientuota, bet tikrai labai daug gerų, reikalingų, pamokačių minčių, padedančių susivokti ir labai svarbių sielogydai)
Swami Rama "Gyvenimas su Himalajų mokytojais" (tikrai nesunki, gal kartais per daug informacijos jogos, meditacijos ir atsiskyrėliško gyvenimo tema, bet labai daug pamokanti, žmogaus išgyvenimais, patirtimi, išbandymais pagrįstas išminties ir žmogaus galių atskleidimo lobynas. Tikrai daug pamokanti ir įkvepianti, pasitikėjimą savimi, įžiebianti knyga. Labai tinka pamąstymams, tolerancijos ugdymui be to ir daug įdomios informcijos bendram išsilavinimui suteikianti thumbup.gif ). man labai patiko thumbup.gif
Taip pat čia jau paminėtos
Egziuperi "Mažasis princas",
J. Ivanauskaitės "Viršvalandžiai" thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi3: 02 spalio 2009 - 17:48
yra tokia knyga, parašyta profesionalaus garsaus šiuolaikinio psichoterapeuto. Franklio. ji vadinasi "Sielogyda". Iš pradžių terminologija atrodo sunki, kai nepratus, bet paskui skaitymas palengvėja ir ji tinka puikiai smile.gif Gyvenimo prasmės paieškoms smile.gif Inspiruoja.
Atsakyti
Valerijus Sinelnikovas "Pamilk liga savo"
III skyriu - destruktyvios mintys (kaip su jomis tvarkytis).
Knyga keicianti gyvenima 4u.gif ji turetu buti kiekvienuose namuose
Atsakyti