Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtas mokykloje

QUOTE(Dios @ 2008 11 18, 01:00)
duos kam reik į kišenę, ir bus tik pabartas. net ir prievartautojai nesėda Lietuvoj irnesakyk.gif

Žinau. Gerai, kad man nereikia dabar apie tai galvoti. Tai būtų sunkus pasirinkimas, nes man tai - principo reikalas. O principai mano tvirti....
Papildyta:
QUOTE(LaPerla22 @ 2008 11 18, 01:04)
Is zmogiskojo faktoriaus, pilnai suprantu teti, kuris vedinas instinkto, puole ginti savo sunu. Atvirai sakau, nezinau kaip pasielgciau as, jei isvysciau toki kraupu vaizda  blink.gif Uz save neatsakau.

Pasakysiu taip... Mano medinukas ketvirtokas. Ir aš žinau kaip tokie vaikai mušasi. Jei mano sūnus muštųsi su vaikais - subarčiau. Jei mano sūnų muštų vaikai - išskirčiau ir visus pas direktorę tempčiau. Jei mano sūnų muštų debilas vyras - vat tada jau nežinau kaip pasielgčiau...
Mano medinukas grįžta su mėlynėm. Paklausiu ar reikia pagalbos? Paklausiu ar davė grąžos. Ir pasakau, kad jei bus problemos - aš pirmas noriu tai sužinoti.
Vaikai be reikalo nemuša... Beje labai galimas daiktas, kad greitai paaiškės, jog medinukas yra to aprašomo vaiko vietoje. Tai problema, bet tai mano ir medinuko problema. Vaikai be reikalo nemuša...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 18, 01:04)
Reiškia reikėtų operuot. Vaikai yra vaikai. Jei kažką vieną iš klasės muša, tai ne klasė kalta, o pats vaikas (su tėvais, aišku). Medinukas grįžta su fanarais. Pats kaltas.
Būčiau išskyręs vaikus. Bet kam juos mušt? Kas čia per suaugusio žmogaus reakcija? tuo labiau ketvirtokai mušasi... Mano medinukas ketvirtokas. Pabandytų koks nors smarkuolis jį mušt...
O vaikai išsiaiškins patys. Neišsiaiškins - reikia keisti mokyklą ir tuo pačiu aiškintis kas negerai su tuo vaiku - be reikalo nemuša.

man kaip mamai būtų labai skaudu žinoti, kad tavo vaiką skriaudžia doh.gif , kaip žmogus suprantu, kad jis turi pats gyventi ir išgyventi kolektyve, bet šiuo atveju tolokai pažengta g.gif , nes vaikas skriaudiamas kaip suprantu seniai tik tėvai to nepastebėjo verysad.gif

na taip mušt tai ne, bet tikrai nebūčiau leidusi spardyti mano akivaizdoje mano vaiko doh.gif , jaučiu pareiškimas į tam tikras instancijas gal ir būtų išeitis ax.gif
Atsakyti
Na nežinau, ar be reikalo nemuša...Turėjom klasėjo tokį bernioką. Ramus, tylus buvo...ir visi mušėm..na didžioji dauguma klasės. O jis sėdėdavo susigūžęs ir vsio...
Nebent jo lėtumas ir nedrąsumas yra priežastis...bet tai jis nekaltas, kad tokio užguito būdo...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 18, 02:10)
Žinau. Gerai, kad man nereikia dabar apie tai galvoti. Tai būtų sunkus pasirinkimas, nes man tai - principo reikalas. O principai mano tvirti....
Papildyta:

Pasakysiu taip... Mano medinukas ketvirtokas. Ir aš žinau kaip tokie vaikai mušasi. Jei mano sūnus muštųsi su vaikais - subarčiau. Jei mano sūnų muštų vaikai - išskirčiau ir visus pas direktorę tempčiau. Jei mano sūnų muštų debilas vyras - vat tada jau nežinau kaip pasielgčiau...
Mano medinukas grįžta su mėlynėm. Paklausiu ar reikia pagalbos? Paklausiu ar davė grąžos. Ir pasakau, kad jei bus problemos - aš pirmas noriu tai sužinoti.
Vaikai be reikalo nemuša... Beje labai galimas daiktas, kad greitai paaiškės, jog medinukas yra to aprašomo vaiko vietoje. Tai problema, bet tai mano ir medinuko problema. Vaikai be reikalo nemuša...

Vaikai be reikalo nemusa ? Tai uz ka musa ? Prasom, pakomentuokit.
Atsakyti
žadėjau rašyt bet per dvi temas tai jau nevarysiu laugh.gif
Atsakyti
šiaip galima sakyt, su Mediniu sutinku -- teisus yra tas, kuris tuo momentu labiau nukentėjo. kas buvo iki to -- mažai turi reikšmės. Lietrytis šiandien rašė -- neįgali senutė apipylė smurtaujantį žentą karštu vandeniu, tai teismas skyrė jai laisvės apribojimą g.gif tokia jau logika...
o skriaudžiamo vaiko tėvams -- reikėjo labiau išnaudot padėtį, kai labiau nukentėję buvote jūs. o dabar tai jau velniai žino...
Atsakyti
QUOTE(boachaeva @ 2008 11 18, 01:13)
Nebent jo lėtumas ir nedrąsumas yra priežastis...bet tai jis nekaltas, kad tokio užguito būdo...

O kas kaltas?
Aš žinau už ką muša mano medinuką. Is pateisinu net kai kada. Už tokius dalykus ir reikia mušti. Iš kitos pusės aš mokau medinuką apsiginti. Ir kai jis grįžta su "fanaru" mano būna du klausimai - "ar davei atgal?" ir "ar nesužalojai?". Kol į abu šiuos klausimus gaunu teigiamą atsakymą - aš nedarau tragedijos. Nors su mokytoja kalbuosi. Kaip tik rytoj turėsiu pokalbį apie tai.
Atsakyti
Taip, manau ši tema ne "Kertelei sielai". Tai vaikų ir tėvų problemos. Kelkimės į kitą temą...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 18, 01:18)
O kas kaltas?
Aš žinau už ką muša mano medinuką. Is pateisinu net kai kada. Už tokius dalykus ir reikia mušti. Iš kitos pusės aš mokau medinuką apsiginti. Ir kai jis grįžta su "fanaru" mano būna du klausimai - "ar davei atgal?" ir "ar nesužalojai?". Kol į abu šiuos klausimus gaunu teigiamą atsakymą - aš nedarau tragedijos. Nors su mokytoja kalbuosi. Kaip tik rytoj turėsiu pokalbį apie tai.

dėl ko? dėl to, kad medinukas kažkam, ar kad medinukui kažkas laugh.gif, šiaip mano nuomonė panaši, bet jei čia į temą užsuks kokia pedagogė , tada jau ragai lotuliukas.gif , nes smurtas gimdo smurtą mirksiukas.gif ir visokie kitokie, auginu bernus ir dabar nebežinau kai mokinti anksčiau sakydavau pirmas nepradėk, bet jei gauni duok atgal, bet dabar nežinau iš tikrųjų kaip geriau aiškinti vaikui, bijau plėstis nes tuoj mane užpuls user posted image
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 11 18, 01:22)
dėl ko? dėl to, kad medinukas kažkam, ar kad medinukui kažkas laugh.gif

Dėl abiejų. Medinukas savo elgesiu konfliktuoja su vaikais, todėl gauna. Kadangi duoda atgal, tai konfliktai gali būti ir pavojingi... Bus matyt... Tiesą sakant esu truputi sunerimęs, nes nežinau kaip geriausia elgtis... Bet tema ne apie tai. O gal kaip tik apie tai....
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 18, 01:41)
Dėl abiejų. Medinukas savo elgesiu konfliktuoja su vaikais, todėl gauna. Kadangi duoda atgal, tai konfliktai gali būti ir pavojingi... Bus matyt... Tiesą sakant esu truputi sunerimęs, nes nežinau kaip geriausia elgtis... Bet tema ne apie tai. O gal kaip tik apie tai....

bet kuriuo atveju tėvų teisigas "ėjimas" labai svarbus , tas pats liečia ir temos autorę, bet bijau tų laikų kaip reiks man eiti aškintis dėl kokių priežasčių doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 18 lapkričio 2008 - 01:49
autorės atveju, tarkuočiau mokytoją ir mokyklos valdžią. ketvirtokai dar pakankamai maži. jeigu kažkas vyksta tendencingai, o mokytoja žino ir nekreipia dėmesio -- tada jinai labai aplaidžiai dirba. vaikai visuomet suras už ką muštis, bet tam ir yra suaugęs žmogus, kad atitinkama 'veikla' būtų netoleruojama (nes veiksmas vysta mokykloj).

tėvas šiuo atveju labai neteisus. smurtas prieš vaiką, kad ir labai nekalta forma, visvien yra smurtas. šalia to, kad tai nelegalu, tai dar rodo labai negerą pavyzdį -- kad užgaulioti silpnesnį visgi yra norma.
Atsakyti