QUOTE(ramuramu @ 2012 04 20, 09:43)
Aš nesakau, kad kiti turi užsiimti mano vaiko auklėjimu. Žinoma tai mano problema ir aš stengiuosi viską daryti, kad būtų kitaip. Nesiginu, kažkur padariau spragų, nes šiaip jis mielas švelnus vaikas. Bet manau, jei norim gyventi tokioje visuomenėje, kur nebaisu vakare išeiti į gatvę, ar kad ir dieną pereiti per kokį parką, reikėtų jau dabar (net jei tai yra nemalonu) parodyti, kad mes netoleruojam tokio elgesio, kad reaguojam į tai.
Jeigu rūpinatės dėl to tik jūs, tai jūs ir turite imtis priemonių. Pati pripažįstate, kad padarėte spragų, bet stebitės, kad kiti tų spragų irgi daro. 
Man tokie aiškinimaisi irgi neteikia jokio malonumo. Aš irgi jaučiuosi labai šlykščiai.
Bet tai yra jūsų vaikas ir kad ir kaip jaustumėtės - privalote jį auklėti. O kiti - neprivalo. Netgi neturi teisės. Tik su tėvų sutikimu. O kam reikia papildomų problemų?Tarkim aš nesicackindama pasakau taip, kad pasidaro aišku - kito karto nebus. O jeigu toks pasakymas nepatiks teroristo tėveliams? Jeigu jie įsivaizduoja, kad reikia valandų valandas bandyti prisibelsti į "vaiko širdelę". Kaip kažkada kažkas siūlė - pakviesti arbatos su sausainiais. Neturiu nei laiko, nei juo labiau noro su tokiais arbatėlę gerti. Mano tikslas - kad atstotų nuo mano vaiko.
Man tokie aiškinimaisi irgi neteikia jokio malonumo. Aš irgi jaučiuosi labai šlykščiai. Ir patikėkit esu buvusi ir kitoje barikadų pusėje. Kai mano dukra buvo 5-tokė ją klasiokas taip sumušė, kad siaubas. Prisimenu tą jausmą kai norėjosi tam skriaudėjui kailį iškaršti, bet ... labai gaila nieko nedariau. Ir blogai, kad nedariau, nes manau, kad tada parodžiau jog toleruoju tokį elgesį.
Gerai, kad neiškaršėt, būtumėt turėjusi rimtų nemalonumų.Va tame ir paradoksas, kad mušeikai, kuris terorizuoja visą kolektyvą, net į dantis duot negali nepažeisdamas vaikų teisių.

Aš suprantu, kad eiti aiškintis nėra nei noro, nei laiko, bet jei norim, kad mūsų būsima visuomenė ne žiaurėtų, o darytųsi "normalesnė" turim mes pradėt keisti ją mūsų vaikų pagalba.
Jūs vėl sakote, ką kiti turi daryti. Pradėkit nuo savęs. Pati auklėkit savo vaiką. Ilgai, nuobodžiai, vargingai. Tiesiog darykit, ką privalot, o ne ieškokit, kas vietoj jūsų "turėtų". 
Kažkiek pats vaikas papasakoja, kažkiek sužinau iš kitų vaikų ar tėvų. Būna ir taip, kad po kokių metų ir iš pačių mokytojų sužinau.
Tai ko jūs imat į galvą? Gal ten tokie "mušimaisi", kai berniukai apsistumdo. Gal vaikai pasinaudoja proga paskųst, mokytojai irgi (nes vaikai jiems zulina).Nes mano supratimu, jeigu būtų rimta, ne po metų užsimintų, o tą pačią dieną. Ir kreiptųsi į policiją. Bent jau aš kreipčiausi.