Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtas mokykloje

Srauniau
Nu tai ką, ir tavo vaikas nesusiduria su tokiom problemom (t.y. kurioj jis barikadų pusėj? biggrin.gif biggrin.gif ) Ta prasme, praktinių patarimų noriu unsure.gif
Maniškio problema ta, kad jis 1) palyginus su šiandieniais akceleratais yra "senobinio normalaus" ūgio pagal savo amžių, t.y. šalia klasiokų - nykštukėlis lotuliukas.gif , 2) tikrai yra mokslius, visas knygose, paralelinėj realybėj gyvena.
Bet, esmė ta, kad jo supratimas yra labai kosmopolitiškas. Jis sako: aš žinau, kad mes skirtingi, aš jiems netrukdau, prie jų nelendu su savo kalbom, tai ko jie iš manęs nori?
Va čia aš ir užstringu lotuliukas.gif Į protingą klausimą reikia dar protingesnio atsakymo, o aš jo neturiu.
Vienintelis dalykas, ką galiu patart, laikykis atokiau, ale jis ir taip viską supranta, jau patapęs konfliktų vengimo meistru. Tik kad skaudu žmogui......
Atsakyti
Smaugliau, o kokio taviskis amziaus, ir kur (bent mzd:)) jus gyvenate?
Tuoj mamkos bendramincius suves doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aurushka @ 2007 09 07, 11:29)
Smaugliau, o kokio taviskis amziaus, ir kur (bent mzd:)) jus gyvenate?
Tuoj mamkos bendramincius suves  doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif laisvai. Vienykimės nelygioje kovoje drinks_cheers.gif
Maniškis yra šviežias 5-okas, o gyvenam mes Vilniaus senamiestyje, prie pat Sereikiškių parko.
Atsakyti
QUOTE(Smauglius @ 2007 09 07, 11:24)

užsispyrus, bet tuo pačiu tyli ir rami mergaitė. Lyginant su klasiokais, per daug rami ir dažnai būna šešėly. Kaip "Tėve mūsų ..." kas rytą kartoju, kad nebijotų dalyvauti pamokoje, keltų ranką ir drąsiai atsakinėtų.
Vėl gi, skaitau taviškį apibūdinimą ir dar daugiau klausimų kyla, tačiau gal tas atsiskyrimas nuo visos likusios klasės ir yra pagindinis minusas. Tai, kad vaikas skirsto į "jie" ir "aš". Jei vaikas daugiau dalyvautų bendrame klasės gyvenime, išsikovotų "pagarbą" klasiokų akyse. Be to, mokyklose turėtų būti ir popamokinė veikla su įvairaus tipo būreliais. Pasidomėk, gal yra toks, kur renkasi tokie pat "paralelėj erdvėj gyvenantys" vaikai. Taigi, čia ta pati bendraminčių paieška, kokią siūlo ir aurushka, tik kiek arčiau. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 07 rugsėjo 2007 - 10:56
QUOTE(Sraunius @ 2007 09 07, 11:55)
užsispyrus, bet tuo pačiu tyli ir rami mergaitė. Lyginant su klasiokais, per daug rami ir dažnai būna šešėly. Kaip "Tėve mūsų ..." kas rytą kartoju, kad nebijotų dalyvauti pamokoje, keltų ranką ir drąsiai atsakinėtų.
Vėl gi, skaitau taviškį apibūdinimą ir dar daugiau klausimų kyla, tačiau gal tas atsiskyrimas nuo visos likusios klasės ir yra pagindinis minusas. Tai, kad vaikas skirsto į "jie" ir "aš". Jei vaikas daugiau dalyvautų bendrame klasės gyvenime, išsikovotų "pagarbą" klasiokų akyse. Be to, mokyklose turėtų būti ir popamokinė veikla su įvairaus tipo būreliais. Pasidomėk, gal yra toks, kur renkasi tokie pat "paralelėj erdvėj gyvenantys" vaikai. Taigi, čia ta pati bendraminčių paieška, kokią siūlo ir aurushka, tik kiek arčiau.  mirksiukas.gif

Srauniau
Tu čia kaip iš pedagoginio metodinio vadovėlio išklojai lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Žinaj koks pats "prikolniausias" mano vaikino aršiųjų klasiokų užsiėmimas? Eit po pamokų už mokyklos ir užlindus už tranformatorinės baladotis, t.y. toks pogrindinis bokso ringas. Va tau ir popamokinis būrelis. lotuliukas.gif
Maniškis lanko sportinius šokius, ten šiek tiek kitokia aplinka, gal sakyčiau meniškenė g.gif Suprask, jam tie klasiokai, kurie kelia problemų tiesiog "nelimpa prie dūšios". Todėl jis ir norėtų, kad jie prie jo paprasčiausiai nelįstų. Jis nesijaučia nei vienišas, nei atstumtas, nesiveržia dalyvaut jų "machankėse",o tik pageidauja turėti savo erdvę. Ir dėl to jis nesupranta, kodėl jis turi būti arba bandos narys, arba priešas.
Taigi tie įsiliejimai į kolektyvą anaiptol ne visiems tinka ir patinka.
Atsakyti
QUOTE(Smauglius @ 2007 09 07, 08:33)
Tai jūs paaiškinkit man, kokie yra tų vaikų tėvai? Akli kaip apendicitas?
Gal aš čia labai išsiliejau emocingai, bet kai pasirodo, kad šitokie dalykas yra masiniai..... blink.gif  blink.gif

nueikit į temą "paplepėjimuose" apie šiuolaikinius vaikus, tai ten pakankamai daug nuomonių, kad baimė dėl saugumo yra viso labo tuščias burbulas. tai va taip mąsto dalis tėvų, kol jų nepaliečia asmeniškai.
ir dar -- nereikia vien ant tėvų varyt. dažnai tėvai padorūs, kultūringi -- o vaikas eina šunkeliais. penktokas jau tokio amžiaus, kad tėvai nepristovės už nugaros 24 val. per parą. ir toks jau pats pasirenka, kada klausyt suaugusiųjų, kada draugų, o kada pačiam zbitkų prisigalvot. nepaisant, to, kad Šalaševičiūtė rėkia, kad 12metis visiškai nieko nesupranta.

QUOTE(Smauglius @ 2007 09 07, 09:49)
Nežinau.... Mane nuo tokios "realybės" neviltis ima.....
Ir kas svarbiausia, panašu, kad padėtis be jokios išeities. Klasę, mokyklą keist - bepramiška, visur tas pats,

sakyčiau čia klystate. taip, "razborkės" visose mokyklose vyksta, bet aplinka kur vaikui gėda už tai kad jis gavo geresnį pažymį, nėra sveika, ir taip tikrai nėra visur. atsimenu pati į tokią klasę ėjau. paskui performavo klases ir surinko kelias iš geriau besimokančių -- tada gauti geresnį pažymį buvo prestižo reikalas.
Atsakyti
Smaugliau, gyvenimiška patirtis ir sociologijos kursas ( labiausiai įsiminęs socializacijos procesas tiesiai iš dėstytojos lūpų biggrin.gif ), pedagogikos vadovėlių neskaičiau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 09 07, 09:22)
bet aplinka kur vaikui gėda už tai kad jis gavo geresnį pažymį, nėra sveika, ir taip tikrai nėra visur. atsimenu pati į tokią klasę ėjau. paskui performavo klases ir surinko kelias iš geriau besimokančių -- tada gauti geresnį pažymį buvo prestižo reikalas.

Siemet brolis istojo i prestizini univera, prestizine specialybe, grizes po paskaitu stebisi, kad zmones taip nesidziaugia tuo, ka gauna, prasidejusiomis studijomis ir t.t., jau dabar dejuoja del artejanciu atsiskaitymu ir busimo darbo, taigi, sugriuvo jo mitas, kad pasikeitus mokymo istaigai pasikeis psichologine aplinka. Taip kad Tavo taisykle su isimtimis, deja, neretomis.

Papildyta:
Smaugliau, Taviskis vyresnis pora metu..
Bet jei jums idomu, kvieciu i vaiko gimtadieni kita savaite (toks mini sventimas)! Jei idomu, mestelk az mirksiukas.gif
Atsakyti
Srauniau,
Na, gyvenimiška patirtis, aišku gerai, bet aš pati baigus senų laikų "geležinę" Vilniaus mokyklą, kur krustlėt bijodavom, jau nekalbant apie kokią "diedovščiną". O vyresnių vaikų, kurie būtų perėję per tokius reikalus neturiu, taigi.... tenka forume konsultuotis biggrin.gif

Dios
Na, aš esu senovinės konservatyvios nuomonės, kad tėvai atsako už vaikus iki 18 metų. Kitaip man nesidėlioja. Ir nors toli gražu nesu namų šeimininkė, bet į saviškio reikaliukus kišuosi smarkiai ir ketinu tą daryt toliau. Vien dėl tos priežasties, kad esu teisininkė, ir žinau, kad vaikų zbitkai smarkiai kainuoja tėvams lotuliukas.gif

Auruška
Įmečiau az
Atsakyti
o kaip tokia perspektyva, kad taip smarkiai saugomas vaikas iki 18 metų, vėliau verks tyliai į pagalvę ir be mamos įsitvirtinti visuomenėj nebemokės g.gif Ir vaikai nemėgsta tokių bendraamžių, kurių mamos kišasi į jų gyvenimą. Esi protinga motera ir pasiskaityk vaikų psichologijos vadovėlius, teisinės žinios daugiau minusas ( matymas kiekviename pažeidėją) nei pliusas.
Atsakyti
Srauniau,
Aš nesakiau, kad jį smarkiai saugau, aš sakiau, kad kišuosi į jo reikalus dėl to, kad esu 100 procentų už jį atsakinga. Teisininko profesija čia ne prie ko, išskyrus tai, jog man juokinga atrodo tėvų kalbos, kurie aiškina: aš buvau darbe, ką aš galiu žinot, ką mano vaikas ten namie/mieste/t.t. darė ir padarė. Arba, ką aš galiu jam padaryt, jis manęs neklauso. Nu sorry.....
Aš labai gerai esu įsisąmoninus savo atsakomybę už tai, koks bus jo elgesys. Ir už įskiepytas vertybes, ir už supratimą kas vyksta aplinkui. Ir tai su "vedžiojimu už rankelės" nieko bendra neturi. Tiesiog kai nebėra ryšio su nuosavu vaiku, tai jau savaime yra katastrofa. Mano įsitikinimu, šiandien tėvai pernelyg daug palieka savieigai teisindamiesi laiko trūkumu ar "savarankiškumo" ugdymu. Tai tiesiog pasiteisinimai. Aš manau, kad tai, ką tėvai "įdeda" į vaiką, tą gauna atgal.
O dėl psichologijos vadovėlių.... Na, čia gal tu ir teisus, čia teisininko protas tikrai suveikia biggrin.gif Man norisi konkretikos ir punktų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aurushka @ 2007 09 07, 11:45)
Siemet brolis istojo i prestizini univera, prestizine specialybe, grizes po paskaitu stebisi, kad zmones taip nesidziaugia tuo, ka gauna, prasidejusiomis studijomis ir t.t., jau dabar dejuoja del artejanciu atsiskaitymu ir busimo darbo, taigi, sugriuvo jo mitas, kad pasikeitus mokymo istaigai pasikeis psichologine aplinka. Taip kad Tavo taisykle su isimtimis, deja, neretomis.

skirtumas tas, kad į univerą susirenka suaugę žmonės, ir tarp jų vaikiškų "razborkių" nebūna

Na, aš esu senovinės konservatyvios nuomonės, kad tėvai atsako už vaikus iki 18 metų. Kitaip man nesidėlioja. Ir nors toli gražu nesu namų šeimininkė, bet į saviškio reikaliukus kišuosi smarkiai ir ketinu tą daryt toliau. Vien dėl tos priežasties, kad esu teisininkė, ir žinau, kad vaikų zbitkai smarkiai kainuoja tėvams 

tėvai atsako, bet negali būti tikri kas vaikui vienu ar kitu momentu šaus į galvą. gali tėvai sakyt nežaisk su degtukais, o vaikas pasičiups žiebtuvėlį. ir tėvai atsako jau po fakto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dios: 07 rugsėjo 2007 - 13:20