Nemoku isvirti savo kleckui ryziu koses. Vis nuperku tas leliuku .O juk pamenu kaip skanu budavo darzelyje kai duodavo ryziu kose virta su razinom.Patarkit mamytes kaip skaniai isvirti kose. Kokius ryzius geriausia naudoti.Aciu
QUOTE(jolax @ 2007 09 05, 21:22)
Nemoku isvirti savo kleckui ryziu koses. Vis nuperku tas leliuku .O juk pamenu kaip skanu budavo darzelyje kai duodavo ryziu kose virta su razinom.Patarkit mamytes kaip skaniai isvirti kose. Kokius ryzius geriausia naudoti.Aciu
jei nori tikros klampios koses tai pirk tuos smulkius, kapotus ir jokiais budais ne pokeliuose - manau biriu tam nereik.Daug vandens ipilk ir pavirk, tada gali dar pieniuku pagardint, dz. vaisius jau i pabaiga dek.
Aš ryžių košę verdu santykiu 1:3. Jei 1 stiklinė ryžių, tai 3 - vandens. Dalį vandens pakeičiu pienu ir verdu ant silpnos ugnies, kartais pamaišau. Ryžius perku ne pakeliais ir dar, man labai patinka Basmati ryžiai, jie turi tokį spec. skonį. Ryžių košę mes valgom ne saldžią. Ant viršaus dar uždedu sviestelio. Niam

as tai verdu tuos paprastus pirktinius ryzius kur mes patys valgom tik ne plykitus nes jie nelabai vaikui, o tuos paprastus, verdu ant pieno ir ilgai, poto uzdengti pastovi kokiu 20 min ir tokie tada pabrinke darosi labai minksti mano pupa suvalgo visa dubeneli

Mano receptas labai paprastas - svarbiausia, kad ryžiai būtų apvalūs (jie dar "desertiniais" vadinami), nes jie sulimpa ir gaunasi košė, o ne birus garnyras
Suberiu ryžius, užpilu vandenuku ir pienu (satykis maždaug 1:2), verdu vis pamaišydama, o po kokių 15min sumetu nuplautas razinas, įberiu šiek tiek cinamono ir palaikau uždengusi dar kokias 10min.
Bent jau man ir mano dukrytei labai skanu

Suberiu ryžius, užpilu vandenuku ir pienu (satykis maždaug 1:2), verdu vis pamaišydama, o po kokių 15min sumetu nuplautas razinas, įberiu šiek tiek cinamono ir palaikau uždengusi dar kokias 10min.
Bent jau man ir mano dukrytei labai skanu

Mes su pasigardžiavimu valgom ryžių dribsnius, išverda greit ir labai skanu

o mes verdam taip -
100ml vandens
100ml pieno
3 sriubiniai saukstai ryziu dribsniu (Skaneja "Bistro")
uzverdu piena su vandeniu, suberiu ryzius, paverdu 15 min maisydama, idedu biski sviestuko ir i lekste!! uzbarstau cinamonu su cukrum - valgo, kad net ausys linksta
skanaus
100ml vandens
100ml pieno
3 sriubiniai saukstai ryziu dribsniu (Skaneja "Bistro")
uzverdu piena su vandeniu, suberiu ryzius, paverdu 15 min maisydama, idedu biski sviestuko ir i lekste!! uzbarstau cinamonu su cukrum - valgo, kad net ausys linksta

skanaus

mūsų mėgsatmiausia ryžių košė su obuoliais.verdu labai paprastai. į verdantį vandenį suberiu ryžius,kol užverda,supjaustau gabalėliais luptą obuolį,sudedu ant verdančių ryžių,pabarstau cinamonu ir cukrumi....ir viskas.nemaišau verdant. valgydami paskaniname sviestu. Skanaus

QUOTE(taputapu @ 2008 01 31, 14:58)
mūsų mėgsatmiausia ryžių košė su obuoliais.verdu labai paprastai. į verdantį vandenį suberiu ryžius,kol užverda,supjaustau gabalėliais luptą obuolį,sudedu ant verdančių ryžių,pabarstau cinamonu ir cukrumi....ir viskas.nemaišau verdant. valgydami paskaniname sviestu. Skanaus 

Ir aš panašiai ruošiu pusryčiams. tik vietoje cukraus dedu razinų

O vakarienei - pieniška. Tik man nepatinka pieną ilgai virinti. Aš verdu, kol beveik išgaruoja vanduo (lieka vos lašelis), tada pilu pienuko, užvirinu, na gal kol kokią minutę paverdu (bet tikrai ne 10). Paskaninu vaniliniu cukrumi.
QUOTE(Laumiux @ 2008 01 31, 21:08)
Ir aš panašiai ruošiu pusryčiams. tik vietoje cukraus dedu razinų 
O vakarienei - pieniška. Tik man nepatinka pieną ilgai virinti. Aš verdu, kol beveik išgaruoja vanduo (lieka vos lašelis), tada pilu pienuko, užvirinu, na gal kol kokią minutę paverdu (bet tikrai ne 10). Paskaninu vaniliniu cukrumi.

O vakarienei - pieniška. Tik man nepatinka pieną ilgai virinti. Aš verdu, kol beveik išgaruoja vanduo (lieka vos lašelis), tada pilu pienuko, užvirinu, na gal kol kokią minutę paverdu (bet tikrai ne 10). Paskaninu vaniliniu cukrumi.
o as dar idedu pries tai kruopsciai isplautus isvirtus dziovintus abrikosus,slyvas,razinas,ar obuoliukus....
manajai labai patinka ta kosyte...i verdanti pienuka iberiu galintos ryziu dribsniu,bet nedaug...paverdu apie 3-5min ir isjungiu..idedu swiesto cukriuko ir palieku keliom min kad pastovetu...manoji megsta tokia skystesne,ir man labiau tokia patinka , o ne kieta ...todel swarbu ryziu nepadaugint
