Įkraunama...
Įkraunama...

Be vystyklų

QUOTE(Eureka @ 2010 04 14, 17:28)
Mano mažasis visada daro sysiu, kai nuimu sauskelnes. Bet aš kol kas neimu galvon, prie puodo nepratinu. Manau, tai darysiu gal 1 metų. Šiaip manau, lengviau pratinti, kai vaikas jau supranta kalbą arba pats truputuką kalba.
Su vyresnėliu bandžiau nuo 8 mėnesių. Tai jam labai nepatiko, tiesiog su riksmu nusirisdavo nuo puodo. O paskui ilgai mes žaidėme-ir maitindavau, ir knygutes skaitydavome, ir žaisdavome, ir skatindavome, vėliau sugalvojome lenktyniauti ,kas pirmas atsisės ant puodo. Tai pastarasis žaidimas jam labai patiko.  Nu darydavo jis, bet normaliai daryti visus reikaliukas pradėjo gal 2,5 metų, t.y. visai be avarijų. Tiesa, jis lankė darželį, tai auklėtojos primygtinai reikalavo sauskelnes dėti. tai matyt ir buvo tame problema, kad palyginus vėlai išmoko viską be avarijų daryti.
Amerikiečiai visai neima galvon tų puodų problemų. Mano draugė JAV gyvena. Jos 3-metė dukra į puodą mažai daro, nemoka kentėti, būdama be sauskelnių bet kur apsisiusioja. Bet pas juos tai normalu.  cool.gif

man tokia jav sistema nepiimtina, skaiciau ir vietoje vaiko isivaizdavau suniuka, kazkoks siaubas, man visgi atrodo kuo greiciaiu nuimame sauskelnes nuo vaiko, tuo lengviau jis pripras, turi praeiti laiko kad jis suprastu is kur atsiranda slapumas kelnese arba bent jau tai pajausti ir tuomet su puodu nebus problemu. tai jei metuku tik pradeti nuimti tai gan velai ir pripras.
Atsakyti
QUOTE(nuliaX @ 2010 04 15, 08:06)
man tokia jav sistema nepiimtina, skaiciau ir vietoje vaiko isivaizdavau suniuka, kazkoks siaubas, man visgi atrodo kuo greiciaiu  nuimame sauskelnes nuo vaiko, tuo lengviau jis pripras, turi praeiti laiko kad jis suprastu is kur atsiranda slapumas kelnese arba bent jau tai pajausti ir tuomet su puodu nebus problemu. tai jei metuku tik  pradeti nuimti tai gan velai ir pripras.
Jūs neteisi. Mano sesuo augino vaikus prieš 19-20 metų, abu augo su vystyklais. Pirmas berniukas nuo kelių mėnesių buvo pratinamas prie puodo, bet iki 2 metų VISAI nedarė į puodą-nors tu ką. Antroji buvo mergaitė, jaunesnė 1,3 m. Mergaitė taip pat buvo nuo kelių mėnesių pratinama daryti į puodą, labai nemėgo būt šlapia. Su ja pavykdavo jau 9 mėnesių pagauti kakius ir sisiuką, ji net pati ženklais ir garsais parodydavo. Vyresnėlis sūnus, nusižiūrėjęs ją, pradėjo bandyti sėstis ant puodo ir daryt reikaliukus. Taigi, iš savo sesers pavyzdžio galiu pasakyti, kad daug kas priklauso nuo paties vaiko ir jo charakterio, jautrumo galbūt, mažai ką lemia ankstyvas sodinimas ant puodo ir vystyklų dėjimas. Žinau ir daugiau pavyzdžių.
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2010 04 15, 10:05)
Jūs neteisi. Mano sesuo augino vaikus prieš 19-20 metų, abu augo su vystyklais. Pirmas berniukas nuo kelių mėnesių buvo pratinamas prie puodo, bet  iki 2 metų VISAI nedarė į puodą-nors tu ką. Antroji buvo mergaitė, jaunesnė 1,3 m. Mergaitė taip pat buvo nuo kelių mėnesių pratinama daryti į puodą, labai nemėgo būt šlapia. Su ja pavykdavo jau 9 mėnesių pagauti kakius ir sisiuką, ji net pati ženklais ir garsais parodydavo. Vyresnėlis sūnus, nusižiūrėjęs ją, pradėjo bandyti sėstis ant puodo ir daryt reikaliukus. Taigi, iš savo sesers pavyzdžio galiu pasakyti, kad daug kas priklauso nuo paties vaiko ir jo charakterio, jautrumo galbūt, mažai ką lemia ankstyvas sodinimas ant puodo ir vystyklų dėjimas. Žinau ir daugiau pavyzdžių.

negalite teigti kad as neteisi, nes lygiai taip pat galiu pasakyti atvirkstiniu pvz, ir nemazai, stai mano sunus buvo pratinamas dar iki metuku ir be problemu.
Bet sutinku su jumis kad visi vaikai skirtingi ir ju vienodas auklejimas duoda skirtingus rezultatus . drinks_cheers.gif Nors as galvoju kad vystykliniai vaikai vidutiniskai greiciau ir lengviau pripranta prie puodo.
Atsakyti
QUOTE(eLaura @ 2010 04 13, 13:45)
Mums 8 men, nusipirkom puoda. Sodinau kelis kartus - su SSSS pagalba padare sisiuka ir kakuti viena karta. Siandien nuemiau pampersus - tik su palutem laikau. Noriu suzinoti, kas kiek laiko daro reikalus. Ir... doh.gif mazylis sisioja kas 10 - 20 min. Ar cia taip ir bus?



Siulau pasieskot info internete apie toki dazna sisiojima. Kartais vaikams buna "nerami slapimo pusle" "pusles hyperaktyvumas", toks sutrikimas, kartais net nelabai aiskiu pagrindu. Mano vaikis su tokiu gime. 4 men kai dare sisiojimo daznumo tyrima, tai kartais iseidavo siustelt ir kas 2 min.
Nenumokit i tai ranka. Pastebekit vaikiuka. Didele tikimybe kad viskas normalu, bet jei ka imsit itarinet, nueikit del visa ko pas urologa.
Atsakyti
Vasarą ir mes bandysim taupyt sauskelnes smile.gif , nes jau vyrui bus 1 metai biggrin.gif
Atsakyti
O man atrodo, kad kai vaikučiai auga su pampersais, gan dažnai būna, kad jie šlapinasi dažnai ir po truputi g.gif
dar dažnai šlapinasi, kai sušala
Atsakyti
mano mergytei 9 menesiai. nuo 6 menesiu draugaujam su puoduku, bet visgi augam su sauskelnemis. nuo pat pradziu puodukas mums draugas, ir viska mokam daryt ant puodo, bet deja nemoku suprasti kada ji nori sisiu. del rimtesnio tai viskas gerai, jau dazniausiai ant puodo darom, o va su sisiojimu tai ziuriu kuo toliau tuo reciau ant puodo sisioja. planuoju pirkti medziagines sauskelnes, gal pasikeis situacija g.gif
kaip suprasti kada ji nori sisiot? del kakojimo tai viskas aisku, stenet pradeda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2010 04 19, 12:17)
mano mergytei 9 menesiai. nuo 6 menesiu draugaujam su puoduku, bet visgi augam su sauskelnemis. nuo pat pradziu puodukas mums draugas, ir viska mokam daryt ant puodo, bet deja nemoku suprasti kada ji nori sisiu. del rimtesnio tai viskas gerai, jau dazniausiai ant puodo darom, o va su sisiojimu tai ziuriu kuo toliau tuo reciau ant puodo sisioja. planuoju pirkti medziagines sauskelnes, gal pasikeis situacija g.gif
kaip suprasti kada ji nori sisiot? del kakojimo tai viskas aisku, stenet pradeda biggrin.gif


Sveikutė,
aš su savo antruoju kaip tik kakučio nepagaunu... Na, bet ir su sysiu nėra itin paprasta, nes net kartais jei truputį ir nori, bet nedaro į puoduką, nors anksčiau darydavo. Pastebėjau, kad geriausiai gaunasi duše, kai ant rankų laikau. Čia iš mūsų patirties. O šiaip pradėk nuo pomieginio ir pvz. povalginio sisinimo, po miego visada vaikiukai nori. Norint dar pagreitinti procesą, galima kai bus šilčiau, nedėti nieko, ir pastebėti, kas kiek laiko ir kokiais momentais sisioja, ir pabandyti matant, kad sisioja, sakyti sss. paskui jau bandyti gaudyti. Reikės ir man pasiryžti viską nuimti. Tik svarbiausiai kad tu pati dėl to nesijaudintum, o ramiai viską darytum. Mes su palutėm, bet irgi neiškart pastebiu. Reiks pabandyt Skinijoj daugiau pėdkelnių užsipirkt ir atrast, kaip jam geriau sisiot, ar ant rankų sulenktam, ar ant puoduko. Mes bandom nuo trečio mėn... smile.gif Taip kad kantrybės, drąsos ir geros draugystės su puoduku smile.gif pasidalinkit, kaip sekasi.
Papildyta:
QUOTE(tonka @ 2009 01 03, 23:00)
mamytes, kurios bandot auginti be vystiklu, ar visai nieko nededat ant uzpakaliuko, turiu omeny vistikla, ar sauskelnias?
nes as su medziagynemis sauskelnemis savo vaikinuka laikau, dar plus ant virsaus vilnones, tai kartais ilgokai nurengineti ir aprengineti. Bandzieu be nieko, tai kaip tycia tada sisiuka i lovyte, ar ant mamytes padaro smile.gif
kartais gerai pataikom i puoda, o buna dienu tik i vistiklus sad.gif


Atrodė, kad su antru bus paprasčiau, bet nelabai daug tepagaunu, gal vasaros proga reikės man pasimokinti, gal reikės nuimti palas, ir nešti į dušą ar kriauklę, nes puodukas matyt nelabai beveikia (nors veikdavo)... Taigi be nieko dar tokio lygio nepasiekėm.. smile.gif Bet manau, kad ir tie keli pasysininimai per dieną irgi gerai (bent jau tikiuosi.... smile.gif)
Papildyta:
QUOTE(Spangalytė @ 2008 08 10, 17:46)
Kaip dziaugiuosi, kad uztaikiau ant sitos temeles. As visa nestuma domiuosi kaip sveikiau leliuka isauginti be daukartiniu sintetiniu sauskelniu. Naujagimiui nusipirkau Moltex ekologisku sauskelniu, beja jos vienkartines, nes bijau, kad iskart po gimdymo nesusitvarkysiu su palomis, bt  naturalesnes, nei prekybos centruose parduodamos. Taip pat intensyviai domiuosi daukartinem sauskelmes, palom, kakzka siunu, kaika suplanavusi nusipirkti, virsutines kelnytes suvels is vilnos teta. Bet jei ne si temele nedamastyciau, kad juk galima leliu pratinti det ne i kelnes nuo mazumes smile.gif  thumbup.gif Nezinau kai seksis, bet noras labai didelis, tuo labia, kad ir palaikymo bus. Vyras isvis, jei sakau, kad leliukui bus sveikiau, tai jis palaiko ir zada pagelbet kiek gales, o apie medziagines sauskelnes mama paprotino. iki tol nezinojau apie tokiu egzistavima blush2.gif As jau esu skaiciusi, kad vaikuciu, net naujagimiui reikia aikinti va cia tai cia tai, cia darom ta cia ana, cia eina tas, cia vyksta anas, ir tuomet jis greiciau ikerta daiktu, veiksmu pavadinimus, zodynas jo platesnis, greiciau ima kalbeti. Tai tikiu, kad ir ankstyvas sysinimas ir kakinimas duos savo vaisiu.


Kaži kaip jums sekasi su sisiojimu? smile.gif)
Atsakyti
Vaikas beveik visada pasysina, jeigu ant puoduko pasodintas gauna gerti vandenuko smile.gif
O siaip, tai man pnasu, kad kartais prasosi, t.y. pradeda zisti ir jei nepasodinu ant puodo, prisisiusina (cia kai buna be pamperso aiskiai matosi). Tik beda ta, kad zyzia jis pas mane daznai ir tikrai ne del to, kad sysiu nori... Zodziu... sudetingas reikalas.

Kaku tai irgi kazkaip nebelabai sekasi pagauti. Kazkodel rytais pradejo nebedaryti. Siaip vaikas gal ir pranesa, kad nori, na, bet kad tevai niekaip nesupranta...

Siaip naudojam sauskelnes, bet po nemimo daznai aprengiu tiesiog drabuzeliais, nes pliku uzpakaliuku ant grindu tikrai salta. Retai kada jie lieka sausi...
Atsakyti
galiu pasakyti, kad nuo vaiko priklauso... pvz maniske sodinama ant puoduko visada po miegelio, ir 95 procentus visu sodinimu padarydavi arba sysiu, arba kaku, o kartais ir abu. Tiesiog pradejau sodinti nuo 6,5 men, buciau ir anksciau ta dariusi, bet kad nuolatyinis viduriavimas budavo, veliau jau ne viduriavimas, bet siaip kokius 8 kartus per para, tai neiseidavo pataikyti kakucio niekaip.

o ir maniske stenet nestena, nes skystai labai tustinasi, tai pastebet kol kas nemoku, kada jau arteja smile.gif tiesiog, po miegelio sodinu ir tiek... bet laikau su sauskelnem vis tiek, nes pastebejau, kad ji megsta po nedaug, bet dazniau slapintis (na tikrai ne kas 2 valandas smile.gif planuoju netolimoj ateity visai nuimt sauskelnes, kokia palute iklot tiesiog, ir rizikuot. (kazkaip medziaginiu pabandymui nenoriu pirkt uz 600 lt, o pigiau nesumastau kaip prasisukt, gal kas turit ka pasiulyt? smile.gif smile.gif

jei ne tos zarnyno problemos, tai buciau auginusi vaika su medziagines sauskelnem, bet sorry, sunku po 16 kartu per para keisti vystiklus....
Atsakyti
mes bandysim vasarą pradėt draugaut su puoduku ir sauskelnių atsisakyt, nes dbr bute vėsoka
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2010 04 23, 17:32)
mes bandysim vasarą pradėt draugaut su puoduku ir sauskelnių atsisakyt, nes dbr bute vėsoka


o kaip vesa su tuo susijusi? mes specialiai palaikom 18 laipsniu del mazyles odos, nes krstis blogai jai del berimu. Tai ir vasara kiek imanoma saldysim buta...
Atsakyti