Sveikutes, as saldau daug darzoviu ir jau daug metu. Anyta priaugina be jokiu chemiju, tai valgom vien namines darzoves. As darau visokius misinius, pvz.: 1. spinatai, svogunu laiskai ir krapai; 2. tarkuota cukinjia ir tarkuotos morkytes; 3. cukinija su lambukais ir t.t. Laba skanu saldytas tarkuotas moliugas. Kai dukryte buvo visai mazyte, tai lb mego koses su moliugu. Ai, dar darau misini saltibarsciams: krapai, laiskai ir agurkai Tik norejau paklausti, kaip saldot sparagines pupeles? Apverdat jas ar zalias i saldikli imetat? Man jos kazkaip apdziusta, nors dedu i spec. maiselius saldymui
QUOTE(Greta77 @ 2008 07 12, 12:22)
Tik norejau paklausti, kaip saldot sparagines pupeles? Apverdat jas ar zalias i saldikli imetat? Man jos kazkaip apdziusta, nors dedu i spec. maiselius saldymui
Aš tai šparagines pupeles visada apverdu. Daug patogiau po to naudoti. Vyras kiaušinienės megėjas - tai kai kepa visada sauja į keptuvę įsimeta O aš tai jas mėgstu kaip garnyrą prie mėsos. Tiesiai iš šaldiklio ant keptuvės - su trupučiu margarino apkepu ir vegeta apibarstau
aš va šaldžiau brokolį vaikui. Tai tiesiog suskirsčiau žiedukais ir į maišelį, jokių virimų, nieko. Ir spalva normali ir vaizdas
QUOTE(Greta77 @ 2008 07 12, 12:22)
Sveikutes, as saldau daug darzoviu ir jau daug metu. Anyta priaugina be jokiu chemiju, tai valgom vien namines darzoves. As darau visokius misinius, pvz.: 1. spinatai, svogunu laiskai ir krapai; 2. tarkuota cukinjia ir tarkuotos morkytes; 3. cukinija su lambukais ir t.t. Laba skanu saldytas tarkuotas moliugas. Kai dukryte buvo visai mazyte, tai lb mego koses su moliugu. Ai, dar darau misini saltibarsciams: krapai, laiskai ir agurkai Tik norejau paklausti, kaip saldot sparagines pupeles? Apverdat jas ar zalias i saldikli imetat? Man jos kazkaip apdziusta, nors dedu i spec. maiselius saldymui
Aš tai šaldau nevirtas,tik jas supjaustau gabaliukais.
o kad moliūgą galim šaldyti tai net nepagalvojau. Turiu nemažai cukinijų pasisodinus,tai vadinas ir jas galės taip realizuoti.
QUOTE(Erkesta @ 2008 07 21, 01:09)
aš va šaldžiau brokolį vaikui. Tai tiesiog suskirsčiau žiedukais ir į maišelį, jokių virimų, nieko. Ir spalva normali ir vaizdas
as irgi taip saldau, be jokiu vyrimu, tiesiog sviezias zales darzoves imu, supjaustau ir i saldikli
As siaip jau blansiruoju taip:produktus tinkamus saldymui apverdu su druska ir citrinos rugstimi(kad nepatamsetu),kokias 3-5min ir tada i salta vandeni,greit atvesinu ,nuvarvinu ir i saldikli.tai sparagines ,ziediniai kopustai,zalieji zirniukai ,morkos,kopustus,
noriu paklausti o kaip reikia saldyti kad isliktu kuo daugiau vitaminu? ar reikia truputi pavirinti ir staigiai atsaldyti ir deti ar geriau neapvirtas darzoves saldyti
lauksiu nuomoniu
lauksiu nuomoniu
QUOTE(bobausiukas @ 2008 08 14, 11:24)
noriu paklausti o kaip reikia saldyti kad isliktu kuo daugiau vitaminu? ar reikia truputi pavirinti ir staigiai atsaldyti ir deti ar geriau neapvirtas darzoves saldyti
lauksiu nuomoniu
lauksiu nuomoniu
greitas apvirimas ,greitas atsaldymas ir greitas uzsaldymas
Nu super!!! Ir kur as buvau anksciau? Darzas (nors ir nedidelis) uz lango - o vat kad sugalvot naturaliu ptoduktu seimai . Visad saldydavau tik krapus ir petrazoles. Dabar jau griebsiuos stambesniu produktu.
Labai idomu pasidare misinukas saltibarsciams - gal atsilieps si saldytoja - ar agurkus supjauscius juos apdziut reikia palikt, ar dregnus tokius saldyt ir viskas?
Labai idomu pasidare misinukas saltibarsciams - gal atsilieps si saldytoja - ar agurkus supjauscius juos apdziut reikia palikt, ar dregnus tokius saldyt ir viskas?
Turbut dar ne saldymo sezonas
Tai tiek to, veliau paplepesim ir pasaldysim......
Tai tiek to, veliau paplepesim ir pasaldysim......