Įkraunama...
Įkraunama...

Šaldytos daržovės

Sveikutes, as saldau daug darzoviu ir jau daug metu. Anyta priaugina be jokiu chemiju, tai valgom vien namines darzoves. As darau visokius misinius, pvz.: 1. spinatai, svogunu laiskai ir krapai; 2. tarkuota cukinjia ir tarkuotos morkytes; 3. cukinija su lambukais ir t.t. Laba skanu saldytas tarkuotas moliugas. Kai dukryte buvo visai mazyte, tai lb mego koses su moliugu. Ai, dar darau misini saltibarsciams: krapai, laiskai ir agurkai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Tik norejau paklausti, kaip saldot sparagines pupeles? Apverdat jas ar zalias i saldikli imetat? Man jos kazkaip apdziusta, nors dedu i spec. maiselius saldymui g.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2008 07 12, 12:22)
Tik norejau paklausti, kaip saldot sparagines pupeles? Apverdat jas ar zalias i saldikli imetat? Man jos kazkaip apdziusta, nors dedu i spec. maiselius saldymui  g.gif


Aš tai šparagines pupeles visada apverdu. Daug patogiau po to naudoti. Vyras kiaušinienės megėjas - tai kai kepa visada sauja į keptuvę įsimeta mirksiukas.gif O aš tai jas mėgstu kaip garnyrą prie mėsos. Tiesiai iš šaldiklio ant keptuvės - su trupučiu margarino apkepu ir vegeta apibarstau thumbup.gif
Atsakyti
Man nepatinka, kai šaldytos daržovės būna tokios neaiškios spalvos, pvz. brokoliai ar šparaginės pupelės, gal reiktų kokios rūgštelės blanširuojant įmest g.gif . Kaip sprendžiat šią problemytę (ar tiesiog nekreipiat į spalvą dėmesio)?
Atsakyti
aš va šaldžiau brokolį vaikui. Tai tiesiog suskirsčiau žiedukais ir į maišelį, jokių virimų, nieko. Ir spalva normali ir vaizdas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2008 07 12, 12:22)
Sveikutes, as saldau daug darzoviu ir jau daug metu. Anyta priaugina be jokiu chemiju, tai valgom vien namines darzoves. As darau visokius misinius, pvz.: 1. spinatai, svogunu laiskai ir krapai; 2. tarkuota cukinjia ir tarkuotos morkytes; 3. cukinija su lambukais ir t.t. Laba skanu saldytas tarkuotas moliugas. Kai dukryte buvo visai mazyte, tai lb mego koses su moliugu. Ai, dar darau misini saltibarsciams: krapai, laiskai ir agurkai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Tik norejau paklausti, kaip saldot sparagines pupeles? Apverdat jas ar zalias i saldikli imetat? Man jos kazkaip apdziusta, nors dedu i spec. maiselius saldymui  g.gif

Aš tai šaldau nevirtas,tik jas supjaustau gabaliukais.
o kad moliūgą galim šaldyti tai net nepagalvojau. g.gif Turiu nemažai cukinijų pasisodinus,tai vadinas ir jas galės taip realizuoti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Erkesta @ 2008 07 21, 01:09)
aš va šaldžiau brokolį vaikui. Tai tiesiog suskirsčiau žiedukais ir į maišelį, jokių virimų, nieko. Ir spalva normali ir vaizdas  g.gif

as irgi taip saldau, be jokiu vyrimu, tiesiog sviezias zales darzoves imu, supjaustau ir i saldikli drinks_cheers.gif
Atsakyti
O aš šiemet visas daržoves apverdu, nuvarvinu, išdėlioju ant padėklo ir į šaldiklį. Po paros jau sušalusias sudedu į maišelius. Taip jos nesušąla į vieną didelį gumulą. Aukščiau daržovių neapvirdavau, bet tokios daržovės man neskanios, praranda savo skonį. Žiūrėsim kaip bus šiemet.
Atsakyti
As siaip jau blansiruoju taip:produktus tinkamus saldymui apverdu su druska ir citrinos rugstimi(kad nepatamsetu),kokias 3-5min ir tada i salta vandeni,greit atvesinu ,nuvarvinu ir i saldikli.tai sparagines ,ziediniai kopustai,zalieji zirniukai ,morkos,kopustus,
Atsakyti
noriu paklausti o kaip reikia saldyti kad isliktu kuo daugiau vitaminu? ar reikia truputi pavirinti ir staigiai atsaldyti ir deti ar geriau neapvirtas darzoves saldyti g.gif g.gif
lauksiu nuomoniu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bobausiukas @ 2008 08 14, 11:24)
noriu paklausti o kaip reikia saldyti kad isliktu kuo daugiau vitaminu? ar reikia truputi pavirinti ir staigiai atsaldyti ir deti ar geriau neapvirtas darzoves saldyti g.gif  g.gif 
lauksiu nuomoniu rolleyes.gif


greitas apvirimas ,greitas atsaldymas ir greitas uzsaldymas ax.gif
Atsakyti
Nu super!!! Ir kur as buvau anksciau? Darzas (nors ir nedidelis) uz lango - o vat kad sugalvot naturaliu ptoduktu seimai mastau.gif . Visad saldydavau tik krapus ir petrazoles. Dabar jau griebsiuos stambesniu produktu.
Labai idomu pasidare misinukas saltibarsciams - gal atsilieps si saldytoja hihihi.gif - ar agurkus supjauscius juos apdziut reikia palikt, ar dregnus tokius saldyt ir viskas?
assa.gif
Atsakyti
Turbut dar ne saldymo sezonas hihihi.gif
Tai tiek to, veliau paplepesim gathering.gif ir pasaldysim......
Atsakyti