Ai, dar va pamiršau paminėti, jog nepamainomas dalykas iš šaldytų braškių- jas tiesiog sutrinti blenderiu su cukrumi- ir vartoti vietoj uogienės prie blynų- nu super dalykas- ypač tiems, kas nemėgsta labai saldžiai- gaivumas nerealus- kas paragauja, virtos uogienės prie blynų paskui nebevalgo niekada -nes virta praranda didelę dalį skonio, gaivumo, o didelis kiekis cukraus, reikalingas dėti į virtas uogienes, taip pat užgožia subtilų braškių skonį, ir pagrindinis skonis deja- lieka cukraus, o ne braškių, tose virtinėse... O ir spalva tos šaldytų uogų uoginės būna ryški labai, ir sodriai raudona, kaip šviežių braškių... Galiausiai ir elektra tauposi, ir laikas, ir prie viryklės sėdėti nerikia, ir vitaminai griau išsilaiko..
QUOTE(Agniska @ 2007 09 24, 16:43)
Sveikos,norėjau paklausti ką Jūs darote pvz su šaldytomis braškėmis,gal kur panaudojate?Nes prisišaldžiau nemažai,o apart valgymo paprastai,nežinau kur dar galima būtų panaudoti
as saldytas braskes sunaudoju su sampanu, labai skanu viena isimesti i taure buna po to dar labai gerai daryti su sluoksniuota tesla pyragelius, tai kelias imeti, apvynioji ir labai liuks dar naudoju su varskemis, jogurtais pusryciam.
as darau taip,kai turedama laiko k nors gaminu tai nusiskutu keliom bulvem daugiau ir i saldikli,ekstra atvejui kai ant greicio reikia sriubyte isvirt labai gerai tik jas susalusias iskart i puoda deti .
Wiliuxe, ar nublanširuoji bulves prieš kišdama į šaldytuvą?
Kažkur skaičiau, kad bulves reikia 6min blanširuoti. Pamėginau, tai pirmą kartą nesigavo - pajuodavo, turbūt per trumpai blanširavau. Antrą kartą netamsėjo, bet išsikepė vyras ir nemačiau kaip atrodė. Ką reiškia blanširuoti? Aš supjausčiusi į fri įmečiau į verdantį vandenį ir pamažinus ugnį 6min tiesiog viriau, po to nukošiau, atvėsinau ir į maišelį supyliau, na kad ir oro jame būtų - taip rašo reikia. Bet šaldamos bulvės sulipo, gal dar per drėgnos buvo? Na kad neišsimestų susiraukšlėjusios pavasarinės bulvės reiks ir toliau ekperimentuoti.
Kažkur skaičiau, kad bulves reikia 6min blanširuoti. Pamėginau, tai pirmą kartą nesigavo - pajuodavo, turbūt per trumpai blanširavau. Antrą kartą netamsėjo, bet išsikepė vyras ir nemačiau kaip atrodė. Ką reiškia blanširuoti? Aš supjausčiusi į fri įmečiau į verdantį vandenį ir pamažinus ugnį 6min tiesiog viriau, po to nukošiau, atvėsinau ir į maišelį supyliau, na kad ir oro jame būtų - taip rašo reikia. Bet šaldamos bulvės sulipo, gal dar per drėgnos buvo? Na kad neišsimestų susiraukšlėjusios pavasarinės bulvės reiks ir toliau ekperimentuoti.
na as cia apie ta darzoviu uzsaldyma, tai kiek zinau tikrai reikia jas pora min imesti verdanti vandeni, kuris turetu buti pasugytas.
o grybus as saldau tik isvirtus, o jau ziema apverdi ir kepu keptuveje su grietine ir svogunais-skonis tikrai pasakiskas!
o grybus as saldau tik isvirtus, o jau ziema apverdi ir kepu keptuveje su grietine ir svogunais-skonis tikrai pasakiskas!
kad nereiketu ismesti suvytusiu bulviu reikia paprasciausiai jas greiciau sunaudoti, arba maziau prisipirkti jei pradeda vyst, yra tikrai daug receptu is buviu: bulviniai blynai, kugelis, virtu bulviu blyneliai, cicinskai, cepelinai, daugybe apkepu ir pan niekada neismetu, bet tikrai niekada ir nesaldau bulvytes fri beje skaniau is svieziu bulviu (bent jau man)
tai ka prasidejo šaldymo sezonas šiemet įsigijom didelį šaldytuvą su didele kamera, jau prisišaldžiau braškių, krapų. dar šaldysiu petražolių, žirnių., šiemet bandysiu morkas. kažin ar butinai apvirint daržoves,, juk digs vitaminai vėliau dar šaldysim serbentus. kažin , ar kas šaldo agurgus, ir kaip pomidorus šaldyti?
Mes irgi žiemai prisišaldom daržovių. Braškes pjaustom su trupučiu cukraus - žiemą vaikai ant blynų suvartoja. O dar man patinka į košes jų įdėti ir skanu ir košė greit atvėsta Krapus ir petražoles pjaustytus užsišaldau. Bandžiau šaldyti morkytes - kai darže retint reikėjo - tai žiemą taip gerai buvo - jokios terlionės -tik šast į sriubą ir gatava. Morkų neapviriau tik supjausčiau. Šiemet prisisodinau daug - prisišaldysiu. Dar mes baravykus šviežius užsišaldom - padažams ir sriuboms. O štai šiemet daug špinatų priaugo tai nežinau kaip juos užsišaldyti? Gal kuri bandėte?
QUOTE(-simona- @ 2008 06 20, 21:23)
tai ka prasidejo šaldymo sezonas šiemet įsigijom didelį šaldytuvą su didele kamera, jau prisišaldžiau braškių, krapų. dar šaldysiu petražolių, žirnių., šiemet bandysiu morkas. kažin ar butinai apvirint daržoves,, juk digs vitaminai vėliau dar šaldysim serbentus. kažin , ar kas šaldo agurgus, ir kaip pomidorus šaldyti?
Na man šaldyti žirniai kažkodėl nepatiko, kažkokie susiraukšlėję išvirus šaldytus ir lieka.
O pomidorus aš šaldau, nieko nepjaustau, nieko neapverdu, tiesiog sveikus šaldau. Naudoju paskui į sriubas arba troškinius, plovus (tik skurelę įmetus karštan patiekalan paskui reik nuimti).
O šiaip bent jau aš įsitikinau, kad neapvirtos šaldytos daržovės lyg ir grubesnės, nei tos kurios buvo blanširuotos.
QUOTE(-simona- @ 2008 06 20, 20:23)
tai ka prasidejo šaldymo sezonas šiemet įsigijom didelį šaldytuvą su didele kamera, jau prisišaldžiau braškių, krapų. dar šaldysiu petražolių, žirnių., šiemet bandysiu morkas. kažin ar butinai apvirint daržoves,, juk digs vitaminai vėliau dar šaldysim serbentus. kažin , ar kas šaldo agurgus, ir kaip pomidorus šaldyti?
as saldau ir agurkus. daugiausia tai saldau pacius didziausius, negraziausius, nesreikia nulupti zieve, isimti seklas ir ta minkstima tarkuoju burokine tarka. O paskui i maiselius ir i saldikli. O kai pavasariop uzsimanom saltibarsciu, tai skanumelis nerealus. esu bandzius ir i salotas deti, bet nelabai gerai, nes kose-makaliose gaunasi O morkas nuskustas tarkuoju irgi burokine tarka ir porcijytemis susidedu. labai taip man patinka.
QUOTE(-simona- @ 2008 06 20, 19:23)
šiemet bandysiu morkas. kažin ar butinai apvirint daržoves,, juk digs vitaminai
QUOTE(biramira @ 2008 06 25, 22:03)
O morkas nuskustas tarkuoju irgi burokine tarka ir porcijytemis susidedu. labai taip man patinka.
va va ir as morkas taip darau - nu super, kai tik reik kokiai sriubai tik shast i puoda ir terliones simta kart maziau
o del agurku tai niekad nebandziau, bet jauciu reiks pabandyti, gera ideja del saltibarsciu pavasariop
Papildyta:
QUOTE(yyla @ 2006 08 22, 20:03)
O aš užšaldžiau supjaustytą cukinija Nežinau kas iš jos ten gausis Tikiuosi bus žiemą įmanoma valgyti
as cukinijas saldau, susipjaustau kubeliais, susiporcijuosi - super, naudoju i troskinius