Įkraunama...
Įkraunama...

Šaldytos daržovės

Ai, dar va pamiršau paminėti, jog nepamainomas dalykas iš šaldytų braškių- jas tiesiog sutrinti blenderiu su cukrumi- ir vartoti vietoj uogienės prie blynų- nu super dalykas- ypač tiems, kas nemėgsta labai saldžiai- gaivumas nerealus- kas paragauja, virtos uogienės prie blynų paskui nebevalgo niekada thumbup.gif -nes virta praranda didelę dalį skonio, gaivumo, o didelis kiekis cukraus, reikalingas dėti į virtas uogienes, taip pat užgožia subtilų braškių skonį, ir pagrindinis skonis deja- lieka cukraus, o ne braškių, tose virtinėse... O ir spalva tos šaldytų uogų uoginės būna ryški labai, ir sodriai raudona, kaip šviežių braškių... Galiausiai ir elektra tauposi, ir laikas, ir prie viryklės sėdėti nerikia, ir vitaminai griau išsilaiko..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 05 kovo 2008 - 10:44
QUOTE(Agniska @ 2007 09 24, 16:43)
Sveikos,norėjau paklausti ką Jūs darote pvz su šaldytomis braškėmis,gal kur panaudojate?Nes prisišaldžiau nemažai,o apart valgymo paprastai,nežinau kur dar galima būtų panaudoti ax.gif

as saldytas braskes sunaudoju su sampanu, labai skanu viena isimesti i taure buna thumbup.gif po to dar labai gerai daryti su sluoksniuota tesla pyragelius, tai kelias imeti, apvynioji ir labai liuks bigsmile.gif dar naudoju su varskemis, jogurtais pusryciam.
Atsakyti
Na labai elementaru. Pavasaris. Bulvės kambaryje, rūsyje vysta, o užsišaldžius - neteks išmesti. Be to grįžus po darbo -tik ištraukei iš šaldiklio ir į puodą. Aš irgi ieskau receptuko, skaitinėjuosi, Bet manau, kad teks eksperimentuoti.
Atsakyti
as darau taip,kai turedama laiko k nors gaminu tai nusiskutu keliom bulvem daugiau ir i saldikli,ekstra atvejui kai ant greicio reikia sriubyte isvirt labai gerai tik jas susalusias iskart i puoda deti .
Atsakyti
Wiliuxe, ar nublanširuoji bulves prieš kišdama į šaldytuvą?
Kažkur skaičiau, kad bulves reikia 6min blanširuoti. Pamėginau, tai pirmą kartą nesigavo - pajuodavo, turbūt per trumpai blanširavau. Antrą kartą netamsėjo, bet išsikepė vyras ir nemačiau kaip atrodė. Ką reiškia blanširuoti? Aš supjausčiusi į fri įmečiau į verdantį vandenį ir pamažinus ugnį 6min tiesiog viriau, po to nukošiau, atvėsinau ir į maišelį supyliau, na kad ir oro jame būtų - taip rašo reikia. Bet šaldamos bulvės sulipo, gal dar per drėgnos buvo? Na kad neišsimestų susiraukšlėjusios pavasarinės bulvės reiks ir toliau ekperimentuoti.
Atsakyti
na as cia apie ta darzoviu uzsaldyma, tai kiek zinau tikrai reikia jas pora min imesti verdanti vandeni, kuris turetu buti pasugytas.
o grybus as saldau tik isvirtus, o jau ziema apverdi ir kepu keptuveje su grietine ir svogunais-skonis tikrai pasakiskas! thumbup.gif
Atsakyti
kad nereiketu ismesti suvytusiu bulviu reikia paprasciausiai jas greiciau sunaudoti, arba maziau prisipirkti tongue.gif jei pradeda vyst, yra tikrai daug receptu is buviu: bulviniai blynai, kugelis, virtu bulviu blyneliai, cicinskai, cepelinai, daugybe apkepu ir pan mirksiukas.gif niekada neismetu, bet tikrai niekada ir nesaldau schmoll.gif bulvytes fri beje skaniau is svieziu bulviu ax.gif (bent jau man)
Atsakyti
tai ka prasidejo šaldymo sezonas thumbup.gif šiemet įsigijom didelį šaldytuvą su didele kamera, jau prisišaldžiau braškių, krapų. dar šaldysiu petražolių, žirnių., šiemet bandysiu morkas. kažin ar butinai apvirint daržoves,, juk digs vitaminai unsure.gif vėliau dar šaldysim serbentus. kažin , ar kas šaldo agurgus, ir kaip pomidorus šaldyti?
Atsakyti
Mes irgi žiemai prisišaldom daržovių. Braškes pjaustom su trupučiu cukraus - žiemą vaikai ant blynų suvartoja. O dar man patinka į košes jų įdėti ir skanu ir košė greit atvėsta thumbup.gif Krapus ir petražoles pjaustytus užsišaldau. Bandžiau šaldyti morkytes - kai darže retint reikėjo - tai žiemą taip gerai buvo - jokios terlionės -tik šast į sriubą ir gatava. Morkų neapviriau tik supjausčiau. Šiemet prisisodinau daug - prisišaldysiu. Dar mes baravykus šviežius užsišaldom - padažams ir sriuboms. O štai šiemet daug špinatų priaugo tai nežinau kaip juos užsišaldyti? g.gif Gal kuri bandėte?
Atsakyti
QUOTE(-simona- @ 2008 06 20, 21:23)
tai ka prasidejo šaldymo sezonas  thumbup.gif  šiemet įsigijom didelį šaldytuvą su didele kamera, jau prisišaldžiau braškių, krapų. dar šaldysiu petražolių, žirnių., šiemet bandysiu morkas. kažin ar butinai apvirint daržoves,, juk digs vitaminai  unsure.gif  vėliau dar šaldysim serbentus. kažin , ar kas šaldo agurgus, ir kaip pomidorus šaldyti?

Na man šaldyti žirniai kažkodėl nepatiko, kažkokie susiraukšlėję išvirus šaldytus ir lieka.
O pomidorus aš šaldau, nieko nepjaustau, nieko neapverdu, tiesiog sveikus šaldau. Naudoju paskui į sriubas arba troškinius, plovus (tik skurelę įmetus karštan patiekalan paskui reik nuimti).
O šiaip bent jau aš įsitikinau, kad neapvirtos šaldytos daržovės lyg ir grubesnės, nei tos kurios buvo blanširuotos.
Atsakyti
QUOTE(-simona- @ 2008 06 20, 20:23)
tai ka prasidejo šaldymo sezonas  thumbup.gif  šiemet įsigijom didelį šaldytuvą su didele kamera, jau prisišaldžiau braškių, krapų. dar šaldysiu petražolių, žirnių., šiemet bandysiu morkas. kažin ar butinai apvirint daržoves,, juk digs vitaminai  unsure.gif  vėliau dar šaldysim serbentus. kažin , ar kas šaldo agurgus, ir kaip pomidorus šaldyti?

as saldau ir agurkus. daugiausia tai saldau pacius didziausius, negraziausius, nesreikia nulupti zieve, isimti seklas ir ta minkstima tarkuoju burokine tarka. O paskui i maiselius ir i saldikli. O kai pavasariop uzsimanom saltibarsciu, tai skanumelis nerealus. bigsmile.gif esu bandzius ir i salotas deti, bet nelabai gerai, nes kose-makaliose gaunasi biggrin.gif O morkas nuskustas tarkuoju irgi burokine tarka ir porcijytemis susidedu. labai taip man patinka.
Atsakyti
QUOTE(-simona- @ 2008 06 20, 19:23)
šiemet bandysiu morkas. kažin ar butinai apvirint daržoves,, juk digs vitaminai  unsure.gif 



QUOTE(biramira @ 2008 06 25, 22:03)
  O morkas nuskustas tarkuoju irgi burokine tarka ir porcijytemis susidedu. labai taip man patinka.



va va ir as morkas taip darau - nu super, kai tik reik kokiai sriubai tik shast i puoda ir terliones simta kart maziau thumbup.gif

o del agurku tai niekad nebandziau, bet jauciu reiks pabandyti, gera ideja del saltibarsciu pavasariop 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(yyla @ 2006 08 22, 20:03)
O aš užšaldžiau supjaustytą cukinija blink.gif Nežinau kas iš jos ten gausis blink.gif Tikiuosi bus žiemą įmanoma valgyti ax.gif


as cukinijas saldau, susipjaustau kubeliais, susiporcijuosi - super, naudoju i troskinius 4u.gif
Atsakyti