Perziurejau visa tema bet neradau...gal kas saldot bulvyte fri ziemai?Vaikai labai megsta,o ir darzoviu misiniuose noreciau ideti.Ar jas reikia apvirti?
QUOTE(forta @ 2007 08 23, 08:44)
Perziurejau visa tema bet neradau...gal kas saldot bulvyte fri ziemai?Vaikai labai megsta,o ir darzoviu misiniuose noreciau ideti.Ar jas reikia apvirti?
Apvirti būtina, nes žalios bulvės sušalusios tampa saldžios/ Bet ar tikslinga šaldyti bulves ? Juk jos užims vietą šaldiklyje, nėra brangios ir retos, kad negalėtum nusipirkti kada panorėjus. Nebent daržovių mišiniuose .
QUOTE(xxkamane @ 2007 07 05, 15:10)
sveikos mielosios. labai megstu ir as saldyti, atm reikalui net saldykli toki nediduka nusipirkau
o saldau as viska is eiles braskes vysnias avietes melynes, bruknes spanguoles, serbentus,net lietuviskas vynuoges.
grybus, darau misinius prieskoniu: salieru lapai krapai petrazoles
o dar noriu patarti uzsisaldyti svogunu laisku sukapotu i sriuba troskinius ant bulviu ziema (kol nepabandziau- nepatikejau)
dar saldau pomidorus supjaustytus, nes vaikas megsta pomidoru sriubyte, o pirktiniu neduodu jam. dar saldyti pomidorai tinka i trioskinius ir ant picos.
saldau supjaustytas paprikas, net i salotas bandziau deti- pavyko!
slyvas saldziau, bet tokio kiekio daugiau nesaldysiu, nes tinka jos tik i kompota.
saldau atskirai zalymynus, ne tik misinius.
o saldau as viska is eiles braskes vysnias avietes melynes, bruknes spanguoles, serbentus,net lietuviskas vynuoges.
grybus, darau misinius prieskoniu: salieru lapai krapai petrazoles
o dar noriu patarti uzsisaldyti svogunu laisku sukapotu i sriuba troskinius ant bulviu ziema (kol nepabandziau- nepatikejau)
dar saldau pomidorus supjaustytus, nes vaikas megsta pomidoru sriubyte, o pirktiniu neduodu jam. dar saldyti pomidorai tinka i trioskinius ir ant picos.
saldau supjaustytas paprikas, net i salotas bandziau deti- pavyko!
slyvas saldziau, bet tokio kiekio daugiau nesaldysiu, nes tinka jos tik i kompota.
saldau atskirai zalymynus, ne tik misinius.
Labai buvo įdomu su paprikom,nes labai mėgstu,jas apverdat,ar žalias dedat šaldyt?Ir kaip su pomidorais?Dėkui
QUOTE(Žemaika @ 2007 08 26, 10:07)
Apvirti būtina, nes žalios bulvės sušalusios tampa saldžios/ Bet ar tikslinga šaldyti bulves ? Juk jos užims vietą šaldiklyje, nėra brangios ir retos, kad negalėtum nusipirkti kada panorėjus. Nebent daržovių mišiniuose .
Manau, kad sveikiausia bus, jei svieziai prisiskusi bulviu susipjaustysi ir gruzdintuvei issikepsi...nes saldyti ju is anksto visiskai netikslinga, o parduotuvei visada jei ka ju rasi
Tuperware induose saldyt
Paprikas ir pomidorus saldau ant tokios plokscios dalies kur saldyklyje buna paciame virsute. supkjaustau, ikisu uzsalti, o tada i maisus sudedu. nesulimpa, tik atsaldzius jau atgal netinka uzsaldyti.
tik iš šviežių visai kitas skonis nei iš senų
Sveikos,norėjau paklausti ką Jūs darote pvz su šaldytomis braškėmis,gal kur panaudojate?Nes prisišaldžiau nemažai,o apart valgymo paprastai,nežinau kur dar galima būtų panaudoti
Na kadangi atsakymo nesulaukiau,tai iš braškių išsiviriau kisielių,skonis nerealus,vasara grįžo
O gal kas zino, ar galima saldyti burokelius?
QUOTE(Agniska @ 2007 10 02, 21:19)
Na kadangi atsakymo nesulaukiau,tai iš braškių išsiviriau kisielių,skonis nerealus,vasara grįžo
Na, atsakau po metų Bet gal kam pravers idėja- šaldytos braškės idealiai tinka kokteiliui arba trynimui su cukrumi ir grietinėle- sutrini su blenderiu, įpili pieno ar grietinėlės, įdedi plombyro- arba galima tik su pienu ar grietinėle sumaišytas trintas valgyti- tokias, kaip vasarą kad gaminam visi- kaip kremas arba kaip ledai- nes sutrynus braškes nesijaučia, jog kai kurios nelabai kokio skonio (kas su šaldytomis dažnai pasitaiko, todėl mes cielų šaldytų nevalgome, o tik trintas ir su grietinėle bei cukrumi- skonis beveik kaip vasarą). Tai praktiškai man šaldytos braškės tik tam ir tinkamos- daugiau nelabai kam aš jų naudoju, nes tik taip paruoštų man skonis natūraliausias ir geriausias
Į tokį kokteilį skanu įdėti ir truputį dailiai, išilgai per pusę perpjautų braškių, arba papjaustytų kubeliais- tik pjauti reikia nevisai atšilusias, bet ir nesuledėjusias į akmenį, bet tokias, kad būtų galima pjauti lengvai, bet kad gabaliukai būtų aštriais kampais, o ne aptrinti ir išpliurę.. Jos dar vis tokios apšerkšniję būna, bet pjaunasi lengvai ir taisyklingom, aštriom briaunom būna tie gabaliukai, tai toks natūralus skonis, kai dalis visai sutrinta vlenderiu, o dalis kokiais kubeliais ar puselėmis.. Viršų kokia pusele galima papuošti..