saip tai gerso....bet su svieziom nepalyginsi
irgi naudojam, apverdu daržoves, tada puode ištirpinu šiek tiek sviesto, idedu šaukštą grietinės, šaukštą majonezo, patroškinu viską kelias minutes ir prie žuvytės man niam niam
Mes labai megstam saldytu darzoviu sriubyte!Suberi i puoda dapjaustai bulvyciu ir niam, niam...
QUOTE(Rasma)
mano kultinis patiekalas yra daržovių apkepas..nusiperku pakelį šaldytų daržovių (morkos, briuselio kopūstai, žiediniai kopūstai, žalieji žirneliai), daržovių net neatšildau, užpilu su pienu išlaktais 2 kiaušiniais ir supilu į sviestu pateptą ir džiūvėsiais pabarstytą skardą. 30 min ir karštas, labai sveikas patiekalas tinka vartojimui
čia Rasmos receptas iš dietų forumo. tikrai labai skanus!
aš truputį su variacijom dariau - vienam pakeliui šaldytų daržovių ėmiau 1 kiaušinį, jį išplakiau su trupučiu pieno, 2 šaukštais kario padažo ir nubrauktu šaukštu miltų. baigdama kepti ant viršaus užbarsčiau daug kapotų žalumynų ant viršaus ir ploną sluoksnelį tarkuoto sūrio. niam
Esu daržovių mėgėja, todėl kasdien ant mano stalo jų turi būti. Imu jas iš šaldiklio, kur jos patenka per vasarą, o užauga tėvų sode ir darže. Kasmet prisišaldau žirnelių, šparaginių pupelių, kalafiorų, porų, krapų, grybų, mėlynių, aviečių, juodųjų ir raudonųjų serbentų, braškių ir aviečių. Šaldiklis (ir mano, ir tėvų) paprastai užpildomas vaisiais ir daržovėmis, nes mėsą dabar perkame tik šviežią.
QUOTE(svieske @ 2005 11 05, 12:19)
Gal kas žinote kaip užsišaldyti briuselio kopūstėlius, gal reikia prieš užšaldant apvirti?
3-4min. i verdanti vandeni su citrinos rugstim, deti nedidelem porcijom, kad imetus tuoj uzvirtu, su kiaurasamciu istraukti, i ledini vendeni trumpam, nusausinti. Laikosi saldykleje 10-12 menesiu. Jau ta tema buvo, paziurek archyve prie darzoviu saldymo.
Moterys, paneles, mergitckos ir t.t. o ka jus su šaldytais briuselio kopūstėliais darot? nes as tik i sriuba juos dedu
QUOTE(Nerytė @ 2005 11 05, 19:58)
Moterys, paneles, mergitckos ir t.t. o ka jus su jais darot? nes as tik i sriuba juos dedu
Man paciai jie neskanau, vyrui duodu prie mesos su bulvem, padaziuko uzpylusi. Megsta grybini - sako, skoniai derinasi. Kai mielas buna, iskepu apkepa - sluoksnis darzoviu, sluoksnis farso ar virto kumpio gabaliuku (kas saldytuve buvo), vel darzovytes + kiausinis su grietine ir miltais, muskato + trupineliais pabarstyt, sviesto kruopeliu uzdeliot. Jam skanu, as is reikalo kramtau - jam irgi tenka valgyt, kas man patinka...
QUOTE(Laisvė @ 2005 05 23, 11:43)
Esu daržovių mėgėja, todėl kasdien ant mano stalo jų turi būti. Imu jas iš šaldiklio, kur jos patenka per vasarą, o užauga tėvų sode ir darže. Kasmet prisišaldau žirnelių, šparaginių pupelių, kalafiorų, porų, krapų, grybų, mėlynių, aviečių, juodųjų ir raudonųjų serbentų, braškių ir aviečių. Šaldiklis (ir mano, ir tėvų) paprastai užpildomas vaisiais ir daržovėmis, nes mėsą dabar perkame tik šviežią.
Norėčiau užšaldyti morkytes, gal patartumėt? Ar apvirti? Ir kaip pjaustyti?
QUOTE(Laisvė @ 2005 05 23, 10:43)
Esu daržovių mėgėja, todėl kasdien ant mano stalo jų turi būti. Imu jas iš šaldiklio, kur jos patenka per vasarą, o užauga tėvų sode ir darže. Kasmet prisišaldau žirnelių, šparaginių pupelių, kalafiorų, porų, krapų, grybų, mėlynių, aviečių, juodųjų ir raudonųjų serbentų, braškių ir aviečių. Šaldiklis (ir mano, ir tėvų) paprastai užpildomas vaisiais ir daržovėmis, nes mėsą dabar perkame tik šviežią.
O raudonieji serbentai irgi tinka šaldymui? KAIP šaldai?Ką paskui iš jų darai?
QUOTE(Leja32 @ 2006 07 29, 23:19)
Norėčiau užšaldyti morkytes, gal patartumėt? Ar apvirti? Ir kaip pjaustyti?
Sode paaugusias morkytes išretinu, supjaustau grežinėliais, didesnes sutarkuoju, dedu į maišelius ir į šaldiklį. Labai patogu žiemą - ir švariai ir greitai. Taip pat ir su kitom daržovėm.