Nu baisiai patogu saldytos darzoves . Pameginau nusipirkt, dabar nebegaliu be ju gyvent.
as irgi labai megstu saldytas darzoves, issiverdu dar bulvyte idedu, susitrinu, ir niam niam, be to kaloriju nedaug
QUOTE(Bureja @ 2004 01 05, 11:35)
Ar perkate saldytas darzoves?Ash dedu jas i sriuba,troskinius...Bet kazin sveika?Ten prideta brokoliu,kopustusku maziuku(nezinau kaip vadinasi),morku ir t.t...Skaniai atrodo...
pabandyk verdant kopustus iberti truputi muškato miltelių. Juos galima berti gaminant bet kokį patiekalą iš kbet kokių kopustų, naikina specifinį kvapą.
Ir as perku saldytas darzoves.Labai patogu,kai norisi kazkokios skanios sriubytes. Visalaik stengiuosi, kad saldyklyje butu. Bet vat stengiuosi pirkti be briuselio kopustu, nelabai mes ju megstam.
Vakar IKI parduotuvėje HORTEX naujeną , daržovių mišinys ir dar viduje maišelyje priekonių įdėta, tai per 10 min. garnyras nuostabus gavosi
QUOTE(Lemur @ 2005 04 13, 13:55)
As tai pat perku ir labai megstu saldytas darzoves, bet girdejau tokius gandus ,kad jas mirko kazkokiuose tirpaluose ,tipo kaip spalvos fiksatorius spalvai isryskinti. Is tikruju HORTEX morkytes palyginus su naturaliom labai jau oranzines. Gal kas girdejot ar tai gali buti tiesa ?
aš tai stengiuos kuo mažiau gandų klausytis, bo kitaip tuoj badu mirsiu
nors gal jose esantį karotiną kaip nors natūraliai paryškina? (jaučiu, kad nusišneku biškį)
QUOTE(Lemur @ 2005 04 13, 13:55)
As tai pat perku ir labai megstu saldytas darzoves, bet girdejau tokius gandus ,kad jas mirko kazkokiuose tirpaluose ,tipo kaip spalvos fiksatorius spalvai isryskinti. Is tikruju HORTEX morkytes palyginus su naturaliom labai jau oranzines. Gal kas girdejot ar tai gali buti tiesa ?
Su tais fiksatoriais, taip sakant...Aš negirdėjau.Aišku, sukčių visur esama.Pamenu, dar mokykloj buvau, perėjo per Vilnių gandas, kad į daktarinę dešrą tualetinį popierių deda...Daug žmonių patikėjo.
Aš tik tiek žinau, kad daržovės prieš užšaldymą blanširuojamos - trumpam užpilamos verdančiu vandeniu ir po to staiga atšaldomos.Gal kas naudoja tada kaip antioksidatorių citrinos ar askorbininę rūgštį (vit.C), ir iš to kalbos paėjo? Juk ne viena mūsų juos irgi naudojam, cepelinus virdamos, kad bulvės nejuoduotų.
nežinau kas jum ten ryškiau su tom spalvom nu aš savas, namines daržoves kai užšaldau-jos irgi būna tokios pat ryškios kaip ir pirktos O šaldytos man ne visos patinka nes dauguma jų kubeliais sukapotos o tai man nepatinka-per stambu... dažniausiai perku žirnelius ir brokolius atskirai dar vat Norfoj vakar pirkau rinkinį-LEČO vadinasi- sudėty paprikos, svogūno truputis, cukinijos mažyčiai kubeliai ir šparaginių pupelių šiek tiek... dar įmečiau brokolių, patroškinau keptuvėj su dangčiu su trupučiu aliejaus, krūva prieskonių ir gale dar supyliau Rama berods grietinėlę skanu, valgėm su ryžiais ir žuvim...
kai laiko nėr, mes kartais tokį greitą troškinį darom - skardelę nedidelę vos vos patept aliejum, subert neatšildytą daržovių mišinį iš maišiuko, truputį prieskonių įbert ir į karštą orkaitę. kai jau beveik gatavos, įbert sukapotų petražolių, pašlakstyt sojos padažu arba kas labiau mėgstat grietinę, tai jos šaukštą įmaišyt, dar palaikyt orkaitėj kelias minutes, kol soja arba grietinė įsigers
Ir as perku saldytas darzoves. Tai gana greitai paruosiamas maist as, dabar be ju nebegalim gyventi:)