Pasirašau už savo šaldytą. O šaldytose manau ne taip jau baisiai tie vitaminai žūna. O maximinės... kai reikia šventėms ko nors... žiemą
Be to galima ir prisidžiovint ne tik prisišaldyt. Pernai toj džiovykloj džiovinau agurkus. Liux tokie traškučiai pri teliko gaunasi. Skaičiau kad džiovina ir burokėlius, ir morkas... viską. Šiemet džiovinau braškes, serbentus, žemuoges. Braškės-liux. Visa kita taip sau.
QUOTE(902 @ 2012 08 01, 18:31)
Pasirašau už savo šaldytą. O šaldytose manau ne taip jau baisiai tie vitaminai žūna. O maximinės... kai reikia šventėms ko nors... žiemą
Be to galima ir prisidžiovint ne tik prisišaldyt. Pernai toj džiovykloj džiovinau agurkus. Liux tokie traškučiai pri teliko gaunasi. Skaičiau kad džiovina ir burokėlius, ir morkas... viską. Šiemet džiovinau braškes, serbentus, žemuoges. Braškės-liux. Visa kita taip sau.
Be to galima ir prisidžiovint ne tik prisišaldyt. Pernai toj džiovykloj džiovinau agurkus. Liux tokie traškučiai pri teliko gaunasi. Skaičiau kad džiovina ir burokėlius, ir morkas... viską. Šiemet džiovinau braškes, serbentus, žemuoges. Braškės-liux. Visa kita taip sau.
geras su agurkais, o juos pasudote dziovinant?
as irgi kaupiuosi namines "vegetos" pasigaminti, zalumynai, porai, svogunai, morkos saldytos
o gal gali kas pasakyti, kas gali buti tas naturalus "dazyklis" kad gauti panasia spalva kaip vegetos (kurios nenaudoju ) , kad auksinis sultinys gautusi
QUOTE(xxkamane @ 2012 08 07, 14:34)
o gal gali kas pasakyti, kas gali buti tas naturalus "dazyklis" kad gauti panasia spalva kaip vegetos (kurios nenaudoju ) , kad auksinis sultinys gautusi
ciberžolė "dažo" maistą geltonai, bet reiktų pradžioj išbandyti ar tikrai patiks, nes man jinai turi tokį lengvą rytietišką skonį. Labai plovui tinka
mrginos brukstelkite namines vegetos recepteli, ar as ji kazkur praverciau/Aciu
Sveikos mamytes,labai musu seima megsta Meskini cesnaka,bet kad trumpas jo laikas.Siemet galvoju ji uzsisaldyt,paskui galima det i troskinius sriubas.Arba zalia pervaryt per letaeige sulciaspaude ir kubiukais tyrele uzsisaldyt-irgi daug kur panaudot.Ar kas saldete,kur panaudojote?Ar jis isviso tinkamas saldymui?Jei turite kokiu minciu-pasidalinkite
Kilo klausimas del pomidorų šaldymo.Gal gerai butų juos susmulkint kubeliais ir det į dežutes,nes puselem kaip ir daugiau turetų užimt vietos
QUOTE(Dakora @ 2013 05 07, 14:42)
Sveikos mamytes,labai musu seima megsta Meskini cesnaka,bet kad trumpas jo laikas.Siemet galvoju ji uzsisaldyt,paskui galima det i troskinius sriubas.Arba zalia pervaryt per letaeige sulciaspaude ir kubiukais tyrele uzsisaldyt-irgi daug kur panaudot.Ar kas saldete,kur panaudojote?Ar jis isviso tinkamas saldymui?Jei turite kokiu minciu-pasidalinkite
Kai kurios šeimininkės jį džiovina.
QUOTE(amarrile @ 2013 08 03, 09:04)
Kilo klausimas del pomidorų šaldymo.Gal gerai butų juos susmulkint kubeliais ir det į dežutes,nes puselem kaip ir daugiau turetų užimt vietos
galite, tik pries dedant i indelius isberkite tuos kubelius ant lekstes ar padeklo, na v.z. ant lygaus pavirsiaus ir taip uzsaldykite, o paskui nuimkite ir sudekite uzsalusius kubelius i indeli ar maiseli, nes kitaip jei sulipsit neuzsalusius kubelius i indeli, sulasus liks vientisas gumulas.
Gal kas pasidalintų savo patirtimi apie špinatų, moliūgų, cukinijų ir bazilikų šaldymą Aktualiausi yra špinatai. Esu skaičiusi, kad reikia blanširuoti 2 min. O kas toliau? Juos tokius suglebusius iš verdančio vandens į maišelius?
QUOTE(Medute55 @ 2014 08 18, 21:57)
Gal kas pasidalintų savo patirtimi apie špinatų, moliūgų, cukinijų ir bazilikų šaldymą Aktualiausi yra špinatai. Esu skaičiusi, kad reikia blanširuoti 2 min. O kas toliau? Juos tokius suglebusius iš verdančio vandens į maišelius?
Nieko neblanširuoju išskyrus voveruskas laikosi puikiai
Gal kas bandete saldyti svogunus(roputes) .