Buvo kažkada toks klausimas apie burokėlių šaldymą, bet atsakymo neradau. Labai daug išretinau gražių burokėlių ir lapkočiai dar tinkami naudoti, gal kas bandėte šaldyti žiemai? Įdomu sužinoti kas gaunasi
QUOTE(akrima @ 2012 07 25, 12:44)
Buvo kažkada toks klausimas apie burokėlių šaldymą, bet atsakymo neradau. Labai daug išretinau gražių burokėlių ir lapkočiai dar tinkami naudoti, gal kas bandėte šaldyti žiemai? Įdomu sužinoti kas gaunasi
as pernai pabandziau lapkocius saldyti, aisku nuploviau susmulkinau kaip jau man ten reikia ir i maisiukus, nu zimea super is riuba buvo
QUOTE(Mililė @ 2012 07 26, 14:04)
Aš dideliais gabalais cukinijų užsišaldžiau, galvoju žiemą trintom sriubom turėtų būti gerai
Bus gerai as kasmetai taip gaminu:)
As esu saldymo "fanatike" labai daug isbandyta kas saldoma ir kur pritaikoma taigi galiu pasakyti ka as saldau.
-Visokias uogas, pritaikymas nuo pyragu ir kompotu ar net leduku i gaiva.
- prieskonines zoleles ivaires.
-cesnaku laiskus smulkintus, puikiai man pasitarnaiuja verdant ukrainietiskus barscius ar i trokinius, kas megsta.
-svogunu laiskai
-pomidorai, super dalykas, pyragams, sriuboms, troskiniams
-kopustai, ypac vasariniai, kurie netinkami rauginimui, bet kaip sviezi islieka sriuboms ziema
- brokoliai, kalafiorai;
-grybai;
burokeliai, kaip lapiniai taip ir gumbai, tik as juos sutarkuoju.
-morkos
-paprikas griezineliais, labai faina mesos pyragams, padazams, sriuboms.
-moliugai, cukinijos, super pertrintoms sriuboms
-zirneliai, pupeles.
-spinatai, rugstynes.
nepatiko obuoliai saldyti, kompotams , pyragams irgi
tai va, gal kam pravers mani patirtis
-Visokias uogas, pritaikymas nuo pyragu ir kompotu ar net leduku i gaiva.
- prieskonines zoleles ivaires.
-cesnaku laiskus smulkintus, puikiai man pasitarnaiuja verdant ukrainietiskus barscius ar i trokinius, kas megsta.
-svogunu laiskai
-pomidorai, super dalykas, pyragams, sriuboms, troskiniams
-kopustai, ypac vasariniai, kurie netinkami rauginimui, bet kaip sviezi islieka sriuboms ziema
- brokoliai, kalafiorai;
-grybai;
burokeliai, kaip lapiniai taip ir gumbai, tik as juos sutarkuoju.
-morkos
-paprikas griezineliais, labai faina mesos pyragams, padazams, sriuboms.
-moliugai, cukinijos, super pertrintoms sriuboms
-zirneliai, pupeles.
-spinatai, rugstynes.
nepatiko obuoliai saldyti, kompotams , pyragams irgi
tai va, gal kam pravers mani patirtis
QUOTE(xxkamane @ 2012 07 30, 13:25)
As esu saldymo "fanatike" labai daug isbandyta kas saldoma ir kur pritaikoma taigi galiu pasakyti ka as saldau.
oho koks didelis sąrašas
o kame viską laikote,maišeliuose ar dėžutėse
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 07 30, 12:59)
visaip, galiu tik pasakyti, jog zolines laikau indeliuose, uogas, tokias kaip braskes, sudedu uzsaldau ant padelko, tas pats su slyvomis, pomidorais paprikomis, tada nuimu ir sudedu i maiselius, smulkias uogas, indeliuose, nes labai byra atidarius ir per karta nesunaudojus, brokoliai, kalafiojai grybai irgi maiseliuose, zirneliai man patiko ir taip ir taip, skirtumo dydelio nepastebejau. morkytes smulkias vis tik man patiko labiau saldyti indeliuose, kaip ri burokelius, del kapotu kopustu irgi jokio skirtyumo.
tik reikia atsiminti, kad maiselis uzima maziau vietos ir yra labiau prisitaikantis.
kol neturejau didelio saldyklio saldziau beveik viska maiseliuose, iskyrus pertrintas uogas, tik dedu viska i kelis maiselius, tuomet nesisiukslina taip.
[/B]xxkamane[B] Agurkų neminejai,atrodo. O nors pora pjaustytų rinkinukų-plius krapai ir sv.laiškai-visai nieko
QUOTE(amarrile @ 2012 07 30, 13:59)
[/B]xxkamane[B] Agurkų neminejai,atrodo. O nors pora pjaustytų rinkinukų-plius krapai ir sv.laiškai-visai nieko
agurkai nepatiko neradau jiems tinkamo skanaus pritaikymo, vienintelis man priimtinas ju panaudojimo budas, kaip ledukai veidui partinti po kaukes
o vat jei lieka marinuotu agurku, ar raugintu, kaip pernai buvo like, ir maciau, kad arba lauk arba virti sriuba agurkine tuomet sudejau i saldykli. .
misinuku darau daug ir ivairiu. su porais petrazolemis, svogunais salierais krapais, v.z. absoliuciai visas prieskonines darzoves saldau. plius dar labai geras dalykas, mazi svoguniukai, kai isrenku svogunus, mazesnius svoguniukus, nuvalau, supjaustau ir sudedu i darzoviu misinius, dali palieku atskirai, va situos griezinelius saldau jau indeliuose.
man isvis saldyklis yra nepakeiciamas dalykas. ten viska dedu, ypac jei isvaziuoju ir matau, kad suges maistas, o gaila
Ar šaldote čili pipirus? Paprikas esu šaldžiusi ir visai neblogai, o kaip su čiliukais
ot ir man šaldiklis pasaka... gaila kad tik vieną turiu... rūsin lipam tik bulvių atsinešt ir uogienių...
da bais geras dalykas yra sumalt pomidorus, paprikas ir čiliukus ir šaldyt sumaišius. Suvalgėm tuos pirmiausia. Dėjom net ant koldūnų. Bet koks maistas pagaminamas daug greičiau. Vasarą atsikamuoji-o žiemą-rankytės švarios. Nei skust nei lupt.
da bais geras dalykas yra sumalt pomidorus, paprikas ir čiliukus ir šaldyt sumaišius. Suvalgėm tuos pirmiausia. Dėjom net ant koldūnų. Bet koks maistas pagaminamas daug greičiau. Vasarą atsikamuoji-o žiemą-rankytės švarios. Nei skust nei lupt.
QUOTE(902 @ 2012 07 30, 21:22)
ot ir man šaldiklis pasaka... gaila kad tik vieną turiu... rūsin lipam tik bulvių atsinešt ir uogienių...
, va sitas dalykas mane irgi zavi, nors karta cia gavom mes saldancios pylos nuo vienos forumietes, kad tingines, kad zusta daug vitaminu, geriau svieze, bet vel gi, kai yra savo darziukas, kaimai, kur trasom neseria darzoves, tai man dar labai diskutuotinas klausimas kas sveikiau, ar saldyta vasarine darzove, ar sviezia maximine ziemos darzove.
Papildyta:
QUOTE(ienor @ 2012 07 30, 19:05)
Ar šaldote čili pipirus? Paprikas esu šaldžiusi ir visai neblogai, o kaip su čiliukais
del sito tai 100% nepasakysiu, nes tik mi misini dejau, o siaip visus cili konservuoju