Įkraunama...
Įkraunama...

Šaldytos daržovės

Pas mane leliukas dar mazas ir valgo tik pienuka, pasiejau spinatu, galvoju uzsaldyt g.gif kol mazius paaugs, sakykit kaip saldot spinatus??
Atsakyti
QUOTE(zydrag @ 2010 06 09, 15:48)
Aš tai dar ir jaunų svogųnų laiškų prisišaldau,smulkiai supjaustau.ir į maišelį arba induką dedu.Taip pat pernai bandžiau česnaku ,ta kieta kotelį kur auga sėklos ,visa supjaustau ir uzšaldžiau,tai ir į sriubas ir troškinius dėjau.

4u.gif ar svogunu laiskai taip pat skanus saldyti? g.gif neiztezta atsildzius g.gif
Atsakyti
Na o aš šiais metais prisišaldžiau morkyčių(tarkuotų), petražolių ir porų mišinuko, tai super ar į troškinį įdėti ar sriubytei paskaninti. Krapus kai šaldau tai aš jų net nepjaustau, nes jie sušalę kai imi ir patys sutrupa (taip vargo mažiau nereikia pjaustyti) smile.gif
Atsakyti
Ar šaldote pankoliu gumbus ,jei taip, kaip juos vėliau panaudojate smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dakora @ 2010 09 29, 20:57)
Ar šaldote pankoliu gumbus ,jei taip, kaip juos vėliau panaudojate smile.gif

Dakora,

Taip šaldau pankolius ir lapelius ir gumbus{tik supjaustau patį dgumbą}

Panaudoju troškiniams,trintoms sriuboms.
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2010 09 29, 23:42)
Dakora,

Taip šaldau pankolius ir lapelius ir gumbus{tik supjaustau patį dgumbą}

Panaudoju troškiniams,trintoms sriuboms.

Tuo pačiu noriu paklausti ar šaldote kaliaropes?
Atsakyti
Prisišaldžiau šiandien bazilikų ir petražolių, bet nauju būdu - su blenderiu sutryniau ir į ledų kubelių formeles supyliau smile.gif pirmą kartą taip bandau, bet manau gerai bus - į kokią sriubą ar troškinį kubelį įmeti, ir skonis visai kitas.
Atsakyti
kaip troškinat šaldytas daržoves?:}
Atsakyti
Jei pagelbėsiu ax.gif tai aš biški paverdu šaldytas daržoves, pasidarau baltą padažą ir į padažą sudedu apvirtas daržoves ir patroškinu
Atsakyti
QUOTE(opus3 @ 2012 01 09, 19:16)
kaip troškinat šaldytas daržoves?:}

I puoda-vanduo,sultinys cesnakiukas,pipiriukas,laurlapis,ir troskinam:)
Atsakyti
QUOTE(Demerta @ 2011 09 03, 18:15)
Prisišaldžiau šiandien bazilikų ir petražolių, bet nauju būdu - su blenderiu sutryniau ir į ledų kubelių formeles supyliau smile.gif pirmą kartą taip bandau, bet manau gerai bus - į kokią sriubą ar troškinį kubelį įmeti, ir skonis visai kitas.

...ir nieko daugiau? Kokios konsistencijos gaunasi, ar ne sausa mase?
Atsakyti
patinka, ypac hortex sriubyte ale, ten saldytos darzoves smile.gif
Atsakyti
4u.gif

Labai gerai žiemai pasiruošti tokį mišinį: krapai, saliero lapai, svogunų laiskai, petražolės. Viską smulkiai supjaustyti, sumaisyti, i maiselius ir i saldikli thumbup.gif . Labai tinka sriubom, troskiniams ir pan.
Isbandyta thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti