QUOTE(zydrag @ 2010 06 09, 15:48)
Aš tai dar ir jaunų svogųnų laiškų prisišaldau,smulkiai supjaustau.ir į maišelį arba induką dedu.Taip pat pernai bandžiau česnaku ,ta kieta kotelį kur auga sėklos ,visa supjaustau ir uzšaldžiau,tai ir į sriubas ir troškinius dėjau.
ar svogunu laiskai taip pat skanus saldyti? neiztezta atsildzius
Na o aš šiais metais prisišaldžiau morkyčių(tarkuotų), petražolių ir porų mišinuko, tai super ar į troškinį įdėti ar sriubytei paskaninti. Krapus kai šaldau tai aš jų net nepjaustau, nes jie sušalę kai imi ir patys sutrupa (taip vargo mažiau nereikia pjaustyti)
Ar šaldote pankoliu gumbus ,jei taip, kaip juos vėliau panaudojate
QUOTE(Dakora @ 2010 09 29, 20:57)
Ar šaldote pankoliu gumbus ,jei taip, kaip juos vėliau panaudojate
Dakora,
Taip šaldau pankolius ir lapelius ir gumbus{tik supjaustau patį dgumbą}
Panaudoju troškiniams,trintoms sriuboms.
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2010 09 29, 23:42)
Dakora,
Taip šaldau pankolius ir lapelius ir gumbus{tik supjaustau patį dgumbą}
Panaudoju troškiniams,trintoms sriuboms.
Taip šaldau pankolius ir lapelius ir gumbus{tik supjaustau patį dgumbą}
Panaudoju troškiniams,trintoms sriuboms.
Tuo pačiu noriu paklausti ar šaldote kaliaropes?
kaip troškinat šaldytas daržoves?:}
Jei pagelbėsiu tai aš biški paverdu šaldytas daržoves, pasidarau baltą padažą ir į padažą sudedu apvirtas daržoves ir patroškinu
QUOTE(opus3 @ 2012 01 09, 19:16)
kaip troškinat šaldytas daržoves?:}
I puoda-vanduo,sultinys cesnakiukas,pipiriukas,laurlapis,ir troskinam:)
QUOTE(Demerta @ 2011 09 03, 18:15)
Prisišaldžiau šiandien bazilikų ir petražolių, bet nauju būdu - su blenderiu sutryniau ir į ledų kubelių formeles supyliau pirmą kartą taip bandau, bet manau gerai bus - į kokią sriubą ar troškinį kubelį įmeti, ir skonis visai kitas.
...ir nieko daugiau? Kokios konsistencijos gaunasi, ar ne sausa mase?
patinka, ypac hortex sriubyte ale, ten saldytos darzoves
Labai gerai žiemai pasiruošti tokį mišinį: krapai, saliero lapai, svogunų laiskai, petražolės. Viską smulkiai supjaustyti, sumaisyti, i maiselius ir i saldikli . Labai tinka sriubom, troskiniams ir pan.
Isbandyta