Įkraunama...
Įkraunama...

Šaldytos daržovės

QUOTE(Medute55 @ 2014 08 18, 21:57)
Gal kas pasidalintų savo patirtimi apie špinatų, moliūgų, cukinijų ir bazilikų šaldymą g.gif  Aktualiausi yra špinatai. Esu skaičiusi, kad reikia blanširuoti 2 min. O kas toliau? Juos tokius suglebusius iš verdančio vandens į maišelius? g.gif

bandziau saldyti cukinijas ir nerekomenduoju. Atitirpinus gaunasi vandeninga kose. Nebent sriuba is jos ruosiaties virt,tada tiks.
Spinatus saldau neblansiruotus.
Atsakyti
Labas vakaras! 4u.gif

Ar saldo kas nors pievagrybius? g.gif
Idomu kaip gautusi, jei uzsaldyciau sviezius, tik nuvalytus ir supjaustytus? Ar butinai reiketu juos pries saldant apvirti ar pakepti?

Dekoju!
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2015 01 08, 19:28)
Labas vakaras! 4u.gif

Ar saldo kas nors pievagrybius? g.gif
Idomu kaip gautusi, jei uzsaldyciau sviezius, tik nuvalytus ir supjaustytus? Ar butinai reiketu juos pries saldant apvirti ar pakepti?

Dekoju!


Šaldžiau žalius, tai atšilę kaip guminiai buvo rolleyes.gif gal reiktų apdoroti kaip nors g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2015 01 09, 17:58)
Šaldžiau žalius, tai atšilę kaip guminiai buvo rolleyes.gif  gal reiktų apdoroti kaip nors g.gif

Aciu uz atsakyma! 4u.gif Vat sito ir as bijau, kad nebutu guminiai. unsure.gif Bet internete radau nemazai straipsniu, kuriuose rasoma, kad butent ypatingai skanus buna saldyti baravykai ir pievagrybiai. Bet jei gerai supratau, ten buvo kalbama apie pries tai apkeptus ir tik po to uzsaldytus baravykus ir piebagrybius. g.gif
Mergaites, gal dar kas pasidalins saldytu pievagrybiu patirtim? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 09 sausio 2015 - 22:22
Turiu prisišaldžiusi lepšiukų, keptų svieste. Laaaaaabai skanu, greita. Išverdi bulves, per tą laiką tiesiai iš šaldiklio į keptuvę dėžutę grybų, svogūniuko... Niaaaaammm biggrin.gif essen.gif
Manau, su pievagrybiais irgi taip būtų. Tik nesuprantu, kam juos šaldyti? Gi neprisirenkat jų krepšiais. Ar prisirenkat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 15 vasario 2015 - 18:27
Ne, neprisirenku krepsiu. biggrin.gif Tuomet turejau galimybe nusipirkti pievagrybiu su labai didele nuolaida. Bet taip ir nenupirkau, nes bijojau del to saldymo, bijojau rizikuoti. Bet dabar zinosiu, kad nieko jiems neturetu nutikti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Taigi, ruošiamės užgavėnėm. Blynų kepėm kitokių - su skylėm ir apvalių!
user posted image
user posted image
O pietums buvo ... marinuota silkė su svogūnais ir batonu doh.gif lotuliukas.gif (vaikai namie nepietavo)
Atsakyti
Sveiki, kaip paruošti šaldymui šparaginius žirnius?
Atsakyti
QUOTE(gitapita @ 2015 07 24, 16:35)
Sveiki, kaip paruošti šaldymui šparaginius žirnius?

Jei jie jau pilnai sunokę, tai išsilukštenat, susiberiat į šaldymui skirtus maišelius ir į šaldiklį. Jei jie jaunučiai ir juose dar nesusiformavę žirniai (tokie dažnai naudojami prancūzų ar modernioje virtuvėje) nukarpote nuo ankšties kotelius ir taip pat sudedate į maišelius skirtus šaldymui ir į kamerą. Naudokite mažesnius maišelius, kad į juos tilptų tik tiek kiek sunaudosite tam kartui smile.gif
Atsakyti
Ačiū. Maniau reikia apvirti. O čia taip paprata.
Atsakyti