Įkraunama...
Įkraunama...

Šaldytos daržovės

Ar perkate saldytas darzoves?Ash dedu jas i sriuba,troskinius...Bet kazin sveika?Ten prideta brokoliu,kopustusku maziuku(nezinau kaip vadinasi),morku ir t.t...Skaniai atrodo...
Atsakyti
As pati prisaldziau darzoviu vaikui. Bet tie mazi kopustukai (Briuselio) man nelabai, dvokas kazkoks kai isverdu, ismeciau von visus. O ko gali but nesveika?
Atsakyti
As perku ir verdu jas su bulvem ir mesos ar zuvies kukuliukais. Nzn ar jos nesveikesnes uz pirktines atveztines "sviezias". Man virt saldytas daug patogiau.
Atsakyti
Aš taip pat naudoju šaldytas, nes iš kur aš šiuo metų laiku gausiu pvz. lietuviškų brokolių ar kalafiorų. Manau, kad tokios daržovės geresnės nei šviežios.
Atsakyti
As irgi karts nuo karto nusiperku, bet tik is bedos, nes pastebejau, kad saldytose darzovese visokiu E gan nemazai. Kaip ir visuose pusfabrikaciuose.
Atsakyti
O man jos ir vienos skanios.Issiverdu,idedu sauksteli majonezo ar margarino,prieskoniu ar druskos, ir,skanaus!
Atsakyti
Na, as E tai neieskojau, reiks paziureti. O is tikro tos darzoves tikrai patogu. Bet jei turit vietos kameroje galima ir pacioms vasara prisisaldyt, tikrai bus be chemijos. Pvz. as sia vasara kalafiorus apvirus saldziau (mes l. megstam), sparagines pupeles. Tikrai faina. Be to, turbut daug kas saldo grybus. Skonis tikrai kitas nei sampinjonu.
Atsakyti
Man patinka toks šaldytų daržovių troškinys: 2 pok. šaldytų daržovių (pagal skonį), aš perku ,,pavasaris" arba ,,vasara", kelių dešrelių arba 0.5 pok. sojos mėsos(ją išverdu vandeny su vegeta), 1-2 v.š. grietinės, 1-2 v.š. pomidorų padažo, miltų su vandeniu (sutirštinimui). Š.daržoves metu į keptuvę, užpilu vandeniu ir laukiu, kol užvirs. Jei naudoju sojos mėsą , tai tuo pat metu verdu ją. Užvirus daržovėms dedu arba sojos mėsą arba pjaustytas dešreles. Tada palaukiu kol tie sušyla gerai, tada pomkė su grietine, prieskoniai. Dar po minutėlės miltai su vandeniu, kai sutirštėja viskas. Valgom su duona(jei dešra) arba makaronais jei sojos mėsa. Tikrai skanu ir sveika.

Skaičiau straipsnį apie šaldytas daržoves ir labai jomis susižavėjau. O dėl E, tai išsiaiškinkit, ką kuri E reiškia, nes tarkim kai kurios E yra burokėlių sultys arba citrinos rūgštis.
Sėkmės! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Anksciau visad pirkdavau saldytas darzoves. Labai greitas ir skanus maistas tongue.gif
Desrele, truputeli vandens ir darzoviu is pokelio. Porai minuciu i mikrobange ir gali valgyti.
Dabar visas darzoves ir kai kurias uogas pati saldau. Bet aisku,bepiga taip rasyti ,kai soduose tevai megsta viska auginti.
Atsakyti
As irgi labai megstu saldytas darzoves. Naudoju sriuboms ir troskiniams. Beje jos mane visiska tingine paverte biggrin.gif , mat jau net morku paprastu neperku. Dabar tik is pakelio - nei skust, nei pjaustyt (tarkuot) - tiesiai i puoda.
Taip ir islempa seimininkes tongue.gif
Atsakyti
Megstame saldytas darzoves, ypac misinius. Verdu sriubas, ypac trintos gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
Jau ko ko, o šaldytų daržovių pas mane visada rasite tongue.gif Man skanu- čia vienas pliusas, greita ir patogu - antras...Ypač patinka tos mažos morkytes taip gražiai atrodo, tikrai galima pauošti patiekalus ...Dar aišku mišinai liuks, aš jas apverdu sultynyje, tada apkepu svieste, viskas garnyras gatavas, ar prie mesos, ar prie žuvies, ir daugiau gali nieko nebuti, jokiu bulviu, jokiu košiu....Arba orkaiteje apkepu, irgi liuks... Dar kai darau bulvių košė, irgi verdu bulves su morkytem, tada sutrinu
Atsakyti