QUOTE(pienių jūra @ 2006 01 10, 11:44)
Irena, tai kaip? ar pasiryžai?
jei taip, kokie ispudziai, pastabos?
kaip minejau, intensyviai domiuosi vienkartinių priemonių alternatyvomis, tai bet kokia asmeninė patirtis praverstų
Laba..
As jau ir pati kuris laikas zadejau i sia tema parasyti, bet va vis teisinausi laiko stoka
Na, as iki nestumo naudojau iklotus. Nors man tamponai labiau patinka, vis del tos svaros, del visisko kvapo nebuvimo, del to, kad galima maudytis baseine ir t.p. Taciau tamponus naudojau tik issikirtinais atvejais, kadangi is tiesu nera tamponai sveika. Cia nenugincijamas faktas. TASKAS! Jaigu kas tuo abejoja, tegul internete paskaito, as neturiu laiko pamokslauti....
Na, ir vienos drauges padrasinta (tiksliau, ji man rekomendavo), pries puse metu nusipirkau DivaCup (
http://divacup.com/ ). Buvo labai neblogos salygos, galejau isbandyti ta "puodeli" du menesius, ir jaigu buciau nepatenkinta, man grazintu pinigus atgal
Na, ir susigundziau... Pirma kart taip nekantriai laukiau "tu" dienu
Galu gale nesulaukusi, nusprendziau pasipraktikuoti.... chm... Na, ir man labai nepatiko !! Kaip as nusivyliau... Is pradziu man pasirode jis per didelis, Kaip as ji ten tOOOOOki didziuli isigrusiu ?? Kaip issiimsiu ?? O ji dar isidejus reikia apsukti, kad "issiskleistu"... Kosmaras !! Bet nieko, viena, antra, trecia karta pabandziau ir pradejau perprasti. Galiu gale ir tos mano dienos atejo. Cia vel iskilo kita problema, kad is tiesu pirstai gali isisteplioti... chm... Na, bet mano WC yra su kriaukle, todel viskas greitai sutvarkoma. Per pirmaji savo cikla as taip ir nespejau prie to "puodelio" tinkamai priprasti. Niekaip nezinojau, kiek daznai ji reikia istustinti, vis bijojau, kad jis nesulaikys isikyru, ir viskas isipils, todel visa cikla dar papildomai naudojau iklotus. Taciau pratekejo tik karta. Antra cikla tas pats. Ir tik nuo trecio ciklo pradejau jaustis saugiau, net ejau maudytis i baseina - jokiu problemu ir nemaloniu siurprizu neivyko. Taigi, naudoju ta "puodeli" pusmeti, ir esu visiskai patenkinta. Nenoreciau gryzti prie iprastu iklotu, ar tamponu
Taciau, yra kaikurie ipatumai. Antra ciklo diena as labai gausiai kraujuoju, todel visada papildomai nesioju iklota, kartais siek tiek susitepa, kartasi ismetu svaru, bet visada antra diena turiu papildoma apsauga, tas pats antra nakty. Ir kokia palaima, kad nereikia vidury nakties eiti pasikeisti ikloto (kaip anksciau). Bet tai labai individualu, gal kitom uztenka tureti paprasta iklota kas dienai (taip vadinami alldays), gal kitos be nieko apsieina... Nezinau...
O dabar susumuokim: Pliusai-
+ svara
+ jokio kvapo
+ sveikiau negu tamponai
+ nusipirkai viena ir turi
+ puiki apsauga moterim, turinciom gausias menesines
+ gali maudytis atvirame vandenyje
+ ekologiska
Yra ir minusu-
- nors pardavejai ir sako, kad nebutinas vanduo, norint pasikeisti, taciau as neisivaizduoju, kaip be vandens apsieiciau (tiesiog dar nebuvo tokios situacijos) Man butina nusiplauti rankas pries ir po pasikeitimo, taip pat isskalauti ir pati "puodeli". Todel mano akim ziurint butina tureti WC kartu su kriaukle. Nors atvirai kalbant tai labai svarbu ir naudojant iklotus, o ypac tamponus !
- gali buti brangu parsisiusti is uzsienio ir investuoti is karto tiek pinigu.
- reikalauja igudimo, ipratimo, nera taip paprasta naudotis kaip iklotais
O is tiesu, labai nuosirdziai galiu rekomenduoti. Jaigu turit klausimu, prasau kreiptis.