QUOTE(Justytė @ 2011 02 18, 14:20)
Argumentai: plastikiniai visada bus saltesni gali kad ir 10 kameru daryti, jie visiskai nekviepuoja. Ir svarbiausias argumentas jie klaiposi nuo temperaturos ypac vasara jie nemegsta karscio.
nu vopsim turmpai ir aiskiai, jie yra S...., palyginus su klijuoto taso medzio langais.
Papildyta:
QUOTE(Brella @ 2011 02 18, 13:59)
As tik manau,kad ne ekologiskesnis
Man irgi patinka jusu argumentai. Ji apie akologija kalbant, tai gal pasidomekime kaip ta plastmase buvo pagaminta, kas tam sunaudota ir kaip. Manau del ekologiskumo tada klasymu neliks.
Kiek zinau nors gal nebetiklsiai atsimenu, tai medienos tasas yra klijuojamas NE moment, o specialiai klijais, kurie kadangi naudojami medziui tai bus tiketina ekologiski, tada medis ipregnuojamas, cia jau nezinau kokiais impreghnantais ir kokia ju sandara, taciau jie turi apsaugoti medi nuo salutiniu poveikiu. Tada atrodo remas yra gruntuojamas ir dazomas arba lakuojamas.
P.S. Nereikia kaltinti medinio taso remu, del gamintojo kokybes trukumu.
Papildyta:
QUOTE(Domogintare @ 2011 02 18, 14:27)
Del ekologiskuma, tai tikrai nera jokio skirtumo,idomu, koks mediniu langu gmintojas deklaruoja, jeigu langas yra padengtas sintetiniais dazais ar lakais, tai kaip jis gali buti ekologiskas o pasirinkima lemia kiti argumentai, as visada buvau tik uz medinius langus, bet deja, pasirodo nei viena Lietuvos imone nepagamina net panasaus lango, atitinkancio norvegu reikalavimus, reikalavimai tokie, kaip lakas, klijai, dazai
Kazko jus cia keli kazkaip ligustai suprantate ekologiskuma. Jusu manymu ekologiskas dalykas yra tas kai jo nera. pagal jus turetu buti su kirviu istasyras rastas ir isteptas kokiu nors zoleliu ekstraktu.
Ar nezinote dazu kurie yra vandens pagrindu. Jai dazant net jokiu dujokaukiu nereikia ?!?!? Cia skaitytusi neekologiski dazai???
Papildyta:
QUOTE(Brella @ 2011 02 18, 14:35)
Langai kvepuot ir negali.Nesvarbu ar jie mediniai ar plastikiniai.
Kas del klaipymosi,tai as nepastebejau,bet tokiu atveju ju nebutu galima det pietuose kur karstas klimatas?
Dare man sestadieni zmogus termografija, tai man uztenka ir jo argumentu, kad mediniu langu su savo kybe ir silumine izoliacija
NERA ko lyginti su plastikiniai
Jis deja daug namu ziurejo ne akimis, o per tam tikra prietaisa, kuris ir parodo kas yra kas, nevertinant to mistinio zodzio ekologiskumas
Papildyta:
QUOTE(vilmatuke @ 2011 02 18, 15:15)
Priešingai, ekologiškumas ir yra didžiausias skirtumas. Lakai ir dažai yra ekologiški, pagaminti vandens pagrindu. Kitas labai svarbus argumentas, tai medžio kvėpavimas, padedantis palaikyti drėgmės balansą. Medinių žymiai geresnės šilumos izoliavimo galimybės. Medinius galima, reikalui esant perdažyti, tarpines pakeisti, plastikinius susikraipiusius ir nublukusius po keliolikos metų tik išmest...Paskutinis, rimčiausias argumentas - natūralumas, pridėjus ranką prie natūralios medžiagos ir širdis atsigauna, ko nepasakysi apie iš atliekų pagamintus daiktus.
Gaila, kad as taip trumpai ir tiksliai nemoku visko susakyti