Įkraunama...
Įkraunama...

Mediniai langai

Pagamino per beveik sutartą terminą, vėlavo nedaug. Kai atvažiavo įstatyt, tai tas jų vadinamas "vadybininkas" pavaikštinėjo ir dingo, meistrai skubėjo, įstatė tris langus neteisinguose aukščiuose. Statė jų meistrai. Meistrai, tai kaip meistrai, bet apie vadybininkus, vadovus tai susidarėme labai ne kokią nuomonę.
Mediena nekokybiška todėl, kad pašildžius saulei, išsproginėjo dažai tokiom pūslėm, matyt buvo neišdžiovinta, ar per daug sakinga... Kai buvo nurodyti trūkumai ir atsisakyta sumokėti visą sumą, tada ir prasidėjo... Delsimas, slapstymasis. Atvažiavo vietoje su voleliais patepliojo, kai buvo pasakyta kad vistiek blogai, tai išsivežė ir laikė. Ilgai, ilgai...
Gal Jums pasiseks labaiu nei mums.
Atsakyti
QUOTE(vasar_a @ 2009 10 14, 15:20)
Pagamino per beveik sutartą terminą, vėlavo nedaug. Kai atvažiavo įstatyt, tai tas jų vadinamas "vadybininkas" pavaikštinėjo ir dingo, meistrai skubėjo, įstatė tris langus neteisinguose aukščiuose. Statė jų meistrai. Meistrai, tai kaip meistrai, bet apie vadybininkus, vadovus tai susidarėme labai ne kokią nuomonę.
Mediena nekokybiška todėl, kad pašildžius saulei, išsproginėjo dažai tokiom pūslėm, matyt buvo neišdžiovinta, ar per daug sakinga... Kai buvo nurodyti trūkumai ir atsisakyta sumokėti visą sumą, tada ir prasidėjo... Delsimas, slapstymasis. Atvažiavo vietoje su voleliais patepliojo, kai buvo pasakyta kad vistiek blogai, tai išsivežė ir laikė. Ilgai, ilgai...
Gal Jums pasiseks labaiu nei mums.

Tikiuosi pasisiseks, nes man vsikas medziagu atvilgiu turi buti idealu...
Papildyta:
QUOTE(Ava @ 2009 10 13, 10:05)
Na va mes irgi esam uzsisake is Rudupio. Dar terminas nesuejo, dar laukiam, bet jau darosi neramu, jei tokie komentarai sklando... O pagamino ar bent per sutartą laiką? Kiaip suprasti nekokybiska mediena? O state jų meistrai? Kaip suprasti "Įdėjo neteisingai"?

Blin ir as jau buvau vasara apsisprendes uzsisakinetei tik nukeliau tuos langus kitu metu pradziai doh.gif dabar lauksiu jusu komentaru kaip jums su langais isejo. Kada turi atvezti jums?

man viena ju konkurente sake, kad jie yra ta firma kuri naudoja savo langu gamyboje viska kas yra pigiausia pvz, tam tikros firmos patios pigausios markes silikona, tiketina ir dazus ar kt.
Papildyta:
QUOTE(vasar_a @ 2009 10 13, 09:28)
Noriu įrašyti į juodąjį sąrašą langų gamybos įmonę "Rūdupis" iš Prienų:
http://www.rudupis.lt/

Vargstam mes su jais jau nuo liepos, užvilkkino visus darbus. Pagamino nekokybiškus medinius langus, įdėjo neteisingai, iš naujo statė. Paskui nekokybiškus išsivežė tvarkyt. Langai buvo iš nekokybiškos medienos, pūslėm dažai sutūkinėjo. Laiką tempia du mėnesius.  Supratom, kad svarbiausias momentas jų darbe tai pagaut klientą, pasirašyt sutartį ir gaut pinigus, o darbų kokybė, tai jau čia kaip gausis... Ir jau aišku, kad nauji langai nebus kokybiški ir iki Kalėdų neįsikraustysim  į savo namus vien "Rūdupio" dėka  verysad.gif
Vyras gailisi, kad iš karto nepareikalavo išsivešti langus, kiti per tą laiką jau būtų pagaminę ir įstatę kokybiškus. Tikėjomės, kad patvarkys greitai, bet deja...  verysad.gif
Ir iš vis, kad šiais laikais dar gali būti toks atsainus požiūris į klientą, aš nesitikėjau... Susitaria, atvažiuoja keli žmonės, laukia, kol atveš langus, o anie net nesiteikia perspėt, slapstosi, telefonu neatsiliepia...

Žodžiu jei norite turėti kokybiškus langus ir greitai, tikrai nerekomenduoju jų.

O Vartotoju teises zinote?

...vienas is prekiu grazinomo punktu teigia, kad uz nekokybiskas prekes galima reikalauti grazinti pinigus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zojux: 14 spalio 2009 - 21:25
Rinkoje jau yra bigsmile.gif plastikinių langų su geresneis šilumos laidumo parametrais nei mediniai langai. Nevarkite verysad.gif su tais medineis rinkitės plastikinius geros kokybės ir viskas bus thumbup.gif .
Atsakyti
Vienam langų gamintojo puslapyje radau tokios informacijos ir kažkaip suabejojau, ar nereikėtų su langais palaukt pavasario nes dar grindys nebetonuotos ir oro drėgnumas varo į neviltį.
"Labai svarbu, kaip įstatysime medinį langą. Prieš įstatant turi būti atlikti visi statybos darbai, kuriuos atliekant patalpose susikaupia drėgmė: nutinkuotos ir nudažytos sienos bei lubos, užpiltas grindų išlyginamasis sluoksnis. Į naujai statomą namą medinius langus geriausiai įstatinėti vasarą, nes tuomet yra ir mažiausias sąlyginis oro drėgnumas."
Atsakyti
o mediniu langu kaip ir plastikiniu negalima deti ziema? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kazoke @ 2009 10 16, 23:01)
Vienam langų gamintojo puslapyje radau tokios informacijos ir kažkaip suabejojau, ar nereikėtų su langais palaukt pavasario nes dar grindys nebetonuotos ir oro drėgnumas varo į neviltį.
"Labai svarbu, kaip įstatysime medinį langą. Prieš įstatant turi būti atlikti visi statybos darbai, kuriuos atliekant patalpose susikaupia drėgmė: nutinkuotos ir nudažytos sienos bei lubos, užpiltas grindų išlyginamasis sluoksnis. Į naujai statomą namą medinius langus geriausiai įstatinėti vasarą, nes tuomet yra ir mažiausias sąlyginis oro drėgnumas."

pas mus betonavo grindis, langai jau buvo mediniai. nieko baisaus neatsitiko. tiesa, betonavo prieš mėnesį, tai šilčiau buvo... ax.gif Man nepasirodė kad nuo tų grindų labai jau drėgna būtų buvę... Vat nuo tinko tai labai jautėsi drėgmė... Bet kokiu atveju vasarą paprasčiau, kai džiūsta viskas, o dabar tai nebent drėgmės surinkėją pastatyt reikėtų g.gif
Atsakyti
Kai atvez butinai parasysiu ar viskas su Rudupiu gerai. As beje daug galvojau pries pasirinkdama langus. Esant tokiai konkurencijai, medinius langus gaminancios firmos labai ziauriai vieni ant kitu pamazgas pila. Pas ka benueisi, tai jie geriausi ir dar spaudima daro... Taigi reikia patiems galvoti. O siaip tai kaip as supratau, medi visi gamintojai ima is vieno gamintojo Lietuvoje. Stiklo paketus irgi uzsakineja zinomose firmose. Apkaustai pas juos geri, o del silikono as nemanau jog dedami prastus ar pigiausius jie kazka sutaupys. Cia daugiau konkurentu neturejimas prie ko prisikabinti.
Kas liecia plastikinius tai taip, jie varza kasmet vis gerina. Taciau jei langai vitrininiai, dideli, dar varstomi- vis tik yra didele tikimybe jog kraipysis. Todel ir belieka mediniai arba aliuminiai...
Papildyta:
QUOTE(kazoke @ 2009 10 16, 21:01)

Taip, ir mes jau susibetonavom ir susitinkavom viska ka galejom. Dabar tik langu truksta. As sutinku jog pries dedant medinius langus, reikia kuo daugiau šlapiu darbu atlikti ir palaukti kol isdzius. Plastikas gal maziau i dregme reaguotu. O medziui tai ne i nauda.
Atsakyti
QUOTE(Zuiqtis @ 2009 06 11, 08:43)
Mes Kaune pasirinkom Alseka, dėl kokios priežasties neatsimenu  g.gif  lotuliukas.gif  bet šiaip pačiais langais tai nesiskundžiam, su garantiniu aptarnavimu tik bedų buvo.

O kas buvo blogai su garantiniu? smile.gif As vis dar ieskau kur isigyt medinius langus biggrin.gif
Atsakyti
Mums Hronas įstatė prieš gerą mėnesį, neturiu jokių priekaištų kol kas, padaryti tvarkingai ir gražiai
Atsakyti
QUOTE(mlimbute @ 2009 06 15, 09:35)
noriu patarimo: tik virtuveje planuoju keisti langa ir galvoju apie medini langa. pas mus senos statybos blokinis namas, 3 ausktas. Mastau tik del orlaidziu.
konkreciai Doletoje man pasiule lango virsuje siaura orlaide (pigiau nei fortke).
ar kas turi toki dalyka, ar verta, ar geriau iprasta "fortke" lango sone?
dekui  4u.gif

Cia, matyt, kalba eina apie vertikalias orlaides. Tokias turiu bute plastikiniuose languose, esu be galo patenkinta.
Taciau i nama pagal projekta privalau statytis medinius langus. Yra zinoma, kad sandarumu mediniai langai su stiklo paketu nenusileidzia plastikiniams. Tai noretusi tokias pat vertikalias orlaides susideti ir i medinius langus. Bet kol kas nerandu firmos, kuri gamintu medinius langus su vertikaliomis orlaidemis. Gal kas zinote tokia firma? Buciau dekinga uz informacija aciuks.gif

O ta siaura orlaide virsuje nera pakankama vedinimui. Bent jau man sis variantas netinka. Be to, zinau, kad daznai pro ja vejo svilpimas girdisi.
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2009 11 07, 13:02)
Cia, matyt, kalba eina apie vertikalias orlaides. Tokias turiu bute plastikiniuose languose, esu be galo patenkinta.
Taciau i nama pagal projekta privalau statytis medinius langus. Yra zinoma, kad sandarumu mediniai langai su stiklo paketu nenusileidzia plastikiniams. Tai noretusi tokias pat vertikalias orlaides susideti ir i medinius langus. Bet kol kas nerandu firmos, kuri gamintu medinius langus su vertikaliomis orlaidemis. Gal kas zinote tokia firma? Buciau dekinga uz informacija  aciuks.gif

O ta siaura orlaide virsuje nera pakankama vedinimui. Bent jau man sis variantas netinka. Be to, zinau, kad daznai pro ja vejo svilpimas girdisi.

Mes turim medinius su tokiom orlaidėm, o darėm "pas dieduką kaime", kaip juokėsi Hrono vadybininkas pamatęs... mirksiukas.gif nu tie langai biški senoviški tikrai (gal prieš kokius 4-5 metus dėjom), ir ne klijuoti, o iš masyvo, tai šiek tiek kraiposi, bet vyras pareguliuoja ir susitvarko... ir man jie visai mieli, kad ir ne "perfect" padaryti, nepalyginsi aišku su dabartiniais... ax.gif ir orlaidės man labai patinka. O darė mums kažkokia mažutė firma, įsikūrusi Vilniuje priešais "Moki-veži" Ateities gatvėj kur didelė parduotuvė. Ten kitoj gatvės pusėj yra tokie bendrabučio tipo namai, tai va ten ir ta firmelė... Ir berods neseniai mačiau, kad ji ir tebebuvo ten, kas mane labai nustebino... Deja, neatsimenu pavadinimo, bet jie darė mums duris medines ir du didelius dvivėrius langus su orlaidėmis šonuose, ir nors dabar jau neberizikuočiau daryti tokioj mažoj nežinomoj firmelėj, bet va - didelių nusiskundimų kaip ir neturiu...
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2009 11 07, 12:02)
Taciau i nama pagal projekta privalau statytis medinius langus. Yra zinoma, kad sandarumu mediniai langai su stiklo paketu nenusileidzia plastikiniams. Tai noretusi tokias pat vertikalias orlaides susideti ir i medinius langus. Bet kol kas nerandu firmos, kuri gamintu medinius langus su vertikaliomis orlaidemis. Gal kas zinote tokia firma? Buciau dekinga uz informacija  aciuks.gif

Medinius langus su vertikalia orlaide pirkom Megrame. Statėm prieš 3 metus. Kol kas problemų neturim mirksiukas.gif
Atsakyti