Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 14

niu merginos, papuole ir man, kaip tai aklai vishtai... - prisipirkau papigiai kroku (daug daug...), narcizu, tulpiu - veshiu mamytei dovanu i LT biggrin.gif , pati nieko sau nesodinsiu irnesakyk.gif.
ir dar... nusipirkau sita viksva (foto apacioje), parsinesus pasiruosiau sodint sauletoj vietoj (is bendro supratimo), ziuriu bigsmile.gif - ant cedelio, kur i vazonika ikishtas, nupiestas visishkas pavesis, ... nunesiau i pavesi biggrin.gif , vakare pasiskaitau internete - sitos viksvos geriausiai auga sauletoje vietoje doh.gif lotuliukas.gif .

user posted image

o kazin ar tokios gelytes (Gentiana acaulis) auga Lietuvoje g.gif ? Dabar pas mus lentynos parduotuvese nukrautos - pats zydejimas thumbup.gif . As tokia turiu kaip nuotraukoj, bet rodos ji zydi tik pavasari ir yra labai zemute (viszale), o tos kur dabar zydincios pardavinejamos - Gentiana scabra - atrodo sliauziancios g.gif ...

"Gentiana acaulis" :

user posted image

"Gentiana dinarica" :

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 rugsėjo 2007 - 10:42
QUOTE(vida777 @ 2007 09 20, 11:39)
niu merginos, papuole ir man, kaip tai aklai vishtai... - prisipirkau papigiai kroku (daug daug...), narcizu, tulpiu - veshiu mamytei dovanu i LT biggrin.gif , pati nieko sau nesodinsiu irnesakyk.gif.
ir dar... nusipirkau sita viksva (foto apacioje), parsinesus pasiruosiau sodint sauletoj vietoj (is bendro supratimo), ziuriu  bigsmile.gif  - ant cedelio, kur i vazonika ikishtas, nupiestas visishkas pavesis, ... nunesiau i pavesi  biggrin.gif , vakare pasiskaitau internete - sitos viksvos geriausiai auga sauletoje vietoje  doh.gif  lotuliukas.gif .

user posted image

o kazin ar tokios gelytes (Gentiana acaulis) auga Lietuvoje g.gif ? Dabar pas mus lentynos parduotuvese nukrautos - pats zydejimas  thumbup.gif . As tokia turiu kaip nuotraukoj, bet rodos ji zydi tik pavasari ir yra labai zemute (viszale), o tos kur dabar zydincios pardavinejamos - Gentiana scabra - atrodo sliauziancios  g.gif ...

"Gentiana acaulis" :

user posted image

"Gentiana dinarica" :

user posted image

Žiemoja puikiausiai, tik mėgsta šarminę dirvą, nes tai kalnų augaliukai. Populiariausias gentiana acaulis (bestiebis) ir gentiana septenfida (septyntaškis). Kerelio jokiu būdu negalima skaidyti, sėjamas tik sėklomis.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 09 19, 14:05)
klausykit, mergaitės, sulaukiau svečių iš miško - darbuojasi kurmis, net gražu žiūrėt 

ir pas mane ta pati problema, ankščiau koks vienas netyčia užsukdavo ir viskas, o šiemet visą pievą suarė doh.gif MB prieš pjaudamas žolę sulygyno, po poros dienų vėl kupstas ant kupsto

kas kokių genialių minčių g.gif
Atsakyti
QUOTE(diinka @ 2007 09 20, 11:53)
kas kokių genialių minčių g.gif

aš tai jų paauglystėj rankomis buvau prisigaudžius - valydavau sužvejotą žuvį miške, tai jie ir vidury dienos atvarydavo prie žuvies atliekų duobės hihihi.gif Va, Knifofija sako, kad švarūs gyvūnėliai ir kažkur skaičiau, kad pašvinkintos silkės kvapo nepakenčia. Tai savaitgalį bandysiu pradžioj gražiuoju juos prisišaukt ir toliau į mišką nunešiu, o jei nepasiseks, teks ir man kažko drąstiškesnio griebtis triniti.gif

Knifofija, nugi ruošiuos helouvynui, tik niekaip tinkančio avataro dar nesusirandu laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(DENARA @ 2007 09 19, 20:39)
nagi nagi...ir kokios vietos pirkot? kiek mokejot? ot gyvenu ir nezinau  blush2.gif

zinok siaip tiksliai ir nepasakysiu, nes vyras viska derinos, tik zinau tiek, kad tona 30lt., pagal mane jis ten per savo darba taresi g.gif nu tiksliai ir nzn schmoll.gif

QUOTE(Dacor @ 2007 09 19, 20:55)
Aciu.Man tie dideli labai patinka.Gal reikes paciai kazka pakomponuot??
Turiu tik didelius plotus ir niekaip neapsisprendziu kaip daryt...

siaip tie dideli, tai tona 300lt kainuoja, o jie tik tonom ir parduoda doh.gif

QUOTE(Dukra @ 2007 09 19, 21:16)
... nes jos juk kietos, ir jeigu uzpilsiu netycia ant kokiu kroku tai jie gal net neprasikals. Ar as neteisi?

nu as po akmenim krokus pasodinau rolleyes.gif

QUOTE(Knifofija @ 2007 09 19, 21:36)
O kalną daryk nuožulnesnį, bent vieną kraštą, nes labai dirbtinai atrodo.

na nuozulnesne reiks viena puse padaryt, nes ten uz kalno bus darzas, sia tipo atskiriam grozybes nuo negrozybiu tongue.gif

QUOTE(vida777 @ 2007 09 19, 22:46)
rena, man tavo kalnas panasus i gulincia ant shona meska  tongue.gif , jei apsodintum perkunropem, butu kaip tas krokodilas lotuliukas.gif , bet cia reiketu kazko gauruoto...

arba gali tokia grozybe ant kalno "pasiguldyt" lotuliukas.gif :

nu prisizvengiau user posted image
darysiu gulincia meska bigsmile.gif lotuliukas.gif ir gaurus jau turiu bigsmile.gif
va tokius biggrin.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Sraunius @ 2007 09 20, 10:49)
o pilnai tokio kalnelio apželdinti ( sorry, jei netaip supratau - šioj temoj pastoviai užsisvajoju  blush2.gif  biggrin.gif )

as jau pati nzn ko noriu, siaipkazko zydincio tai butinai rolleyes.gif o man vel aiskina MB tipo vel spygliuociais, as nieko pries akcentus daryt, bet ne viska schmoll.gif

QUOTE(vida777 @ 2007 09 20, 11:39)
ir dar... nusipirkau sita viksva (foto apacioje), parsinesus pasiruosiau sodint sauletoj vietoj (is bendro supratimo)

nu va o as kaip tik meska ruosiuos ja apsodint lotuliukas.gif bus neblogi gaurai lotuliukas.gif
pas mane ji irgi sauletoj vietoj auga mirksiukas.gif

QUOTE(Sraunius @ 2007 09 20, 12:07)

as irgi neatpazinau taves doh.gif galvojau naujokia kokia nors, poto tik i nika dirstelejau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 09 20, 10:49)
Kerelio jokiu būdu negalima skaidyti, sėjamas tik sėklomis.

gal zinai Knifofija, koks tos Gentiana lietuviskas pavadinimas g.gif ? O as va kaimynei pavasari atplesiau gabala, tai gal tada ir neprigis jai verysad.gif .

QUOTE(Sraunius @ 2007 09 20, 11:07)
Knifofija, nugi ruošiuos helouvynui, tik niekaip tinkančio avataro dar nesusirandu  laugh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif sprendziant is tavo avataru, tai pas tave istisus metus helouvynas lotuliukas.gif .

QUOTE(rena @ 2007 09 20, 11:10)
darysiu gulincia meska bigsmile.gif  lotuliukas.gif ir gaurus jau turiu bigsmile.gif
va tokius  biggrin.gif
user posted image

ilgai tavo meska plika bus, kol tiek gauru is to kupstelio pridauginsi biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Dukra @ 2007 09 20, 10:33)
O kur gauti tu medzio zieviu, vaziuoti i kokia lentpjuve? Kur jus merginos ju pirkot ar gavot?

mes prisikasėm lentpjūvėj už ačiū smile.gif aišku paskui prarankiot teko, nes buvo ir stambokų gabalų, kur taip lengvai nesusmulkinsi, bet šiaip tai labai gerai tiko cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 09 20, 12:26)
gal zinai Knifofija, koks tos Gentiana lietuviskas pavadinimas g.gif ? O as va kaimynei pavasari atplesiau gabala, tai gal tada ir neprigis jai  verysad.gif .
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif sprendziant is tavo avataru, tai pas tave istisus metus helouvynas  lotuliukas.gif  .
ilgai tavo meska plika bus, kol tiek gauru is to kupstelio pridauginsi biggrin.gif .

Gencijonas. nu geriau neplėšyk, nes gali prarast visą augalą.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 09 20, 11:49)
Žiemoja puikiausiai, tik mėgsta šarminę dirvą, nes tai kalnų augaliukai. Populiariausias gentiana acaulis (bestiebis) ir gentiana septenfida (septyntaškis). Kerelio jokiu būdu negalima skaidyti, sėjamas tik sėklomis.

o as kereli pasodinau ir jis auga bigsmile.gif

QUOTE(vida777 @ 2007 09 20, 12:26)

na manau kai i LT atvarysi, tai ir savo kera man atvesi (paaukosi), kad tik meska nesusaltu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 09 20, 10:49)

Lietuviska pavadinima jau radau - Gencijonas. Bet va kitas klausimas iskilo mastau.gif - sarmine dirva, tai reiskia nerugsti blush2.gif ??? Vakar intike perskaiciau, kad ta Gentiana (nebepamenu tiksliai apie kokia veisle rase, jei tai turi reiksmes) geriausiai tinka sodinti i rugscia dirva, i kompanija su rododendrais, virziais, ir kt.rugsciamegiais. Ir dar - vienoj vietoj radau, kad megsta saule, kitoj - pavesi doh.gif . Noriu zinot todel, kad as ja pernai istraukiau is kadagiu pavesio (kur puikiausiai augo ir zydejo) ir perkeliau i sauleta vieta ir paprasta zeme, tai nugelto tokia nugeibo, dabar galvoju, kur ja galu gale sodinti doh.gif . ?
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 09 20, 12:45)
mes prisikasėm lentpjūvėj už ačiū smile.gif aišku paskui prarankiot teko, nes buvo ir stambokų gabalų, kur taip lengvai nesusmulkinsi, bet šiaip tai labai gerai tiko cool.gif

Vieni pazystami irgi is lentpjuves vezesi, bet labai jau stambus gabalai. Jei krumeliai paauge gal nieko, bet mano dar net i zeme nesukisti tongue.gif , maziukai.
Tai net nezinau ar cia dabar geriau uzpilt, ar pavasario laukti, gal jie sutrunys per ziema ir pavasari mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 09 20, 12:23)
na manau kai i LT atvarysi, tai ir savo kera man atvesi (paaukosi), kad tik meska nesusaltu lotuliukas.gif

as tau galiu is mociutes kleties kailinius atvezt, jei dar neismete... lotuliukas.gif
Atsakyti