Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 14

QUOTE(rena @ 2007 09 19, 16:11)
o va mano kalnas doh.gif ziemos apmastymas g.gif
user posted image

rena, man tavo kalnas panasus i gulincia ant shona meska tongue.gif , jei apsodintum perkunropem, butu kaip tas krokodilas lotuliukas.gif , bet cia reiketu kazko gauruoto...

arba gali tokia grozybe ant kalno "pasiguldyt" lotuliukas.gif :

user posted image

o jei rimtai, tai man cia butu ne kalnas, o asaru pakalne doh.gif . Nu ner baisiau, kaip dykumoj pradet kazka daryt, pasodintu kas bent viena augala, is karto minciu kiltu, bet kai visai tuscia, tai... cray.gif .
Atsakyti
vida777, gera ta antra nuotrauka drinks_cheers.gif
Aš, apimta krokų manijos, kuria užsikrėčiau beskaitydama, nusipirkau krokų ax.gif Belieka nuspręsti kur juos "sukišti" bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 09 19, 14:05)
klausykit, mergaitės, sulaukiau svečių iš miško - darbuojasi kurmis, net gražu žiūrėt  hihihi.gif Kiek pamenu, tai prekybos vietose siūlomos priemonės ne ką tepadeda. Gal ką pasiūlyt iš savos patirties galit?  bigsmile.gif
Vakar jau norėjau jam į urvelį garstyčių  sėklų pribert  mastau.gif bigsmile.gif

Ir pas mane kas ryt vis nauji takai cry.gif Kol kas tik zeme pakelta tfu tfu tfu, kol kas nestumia zemes i virsu, bet visvien nekoks vaizdas schmoll.gif desiu jam jauciu nuodus cool.gif kaimynka dejo, tai mirt nemire, bet apsvaige ishlisdavo diena wacko.gif

QUOTE(vida777 @ 2007 09 19, 22:46)

wow kaip faina bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, ar priimsit naujokę nemokšą? bigsmile.gif
Nuspirkom namą su nemažu sklypeliu ir jau paaugusiu sodu, tai dabar daug klausimų kyla biggrin.gif Gal labiau patyrusios patarsit...

Pirmiausia tai labai smalsu visokie KAS, KUR, KAIP ir KODĖL bigsmile.gif Tarkim, kodėl negalima į buvusios obels duobę (išpjovus seną medį) vėl sodinti obels. Senelis mums griežtai uždraudė protest.gif Sakė, kriaušę, slyvą galit sodinti, bet obels ni-ni nono.gif Arba pvz. braškes turbūt dabar reikia sodinti, o ne pavasarį? bigsmile.gif Ir dar, ar realu gauti didelių, mėsingu svarainių sodinukų? Baisiai mano šeimyna mėgsta, o pas mamą svarainiai nedidukus vaisius veda, daug krapštymosi su tokiais... Va, atrodo, elementarūs klausimai, o atsakymų nežinau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 20 rugsėjo 2007 - 08:13
QUOTE(Dukra @ 2007 09 19, 21:16)
O as galvoju, jei reikia, paravi, na ir kas, tegul pasimaiso tas mulcas su zeme, skaiciau kad vis tiek kas keli metai reikia papildyti, arba tegul jis sau sutrunyja.
Kazkaip gal lengviau paraveti toki smulku mulcia, nei zieves, nes jos juk kietos, ir jeigu uzpilsiu netycia ant kokiu kroku tai jie gal net neprasikals. Ar as neteisi?

Dėl kietumo galiu ginčytis.Tas mulčias iš skaldytos ir dažytos medienos specialiai supurkštas, kad netrūnytų. O iš pušies žievės piktžolės labai lengvai išsiravi. tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2007 09 20, 09:11)
Sveikos, ar priimsit naujokę nemokšą?  bigsmile.gif
Nuspirkom namą su nemažu sklypeliu ir jau paaugusiu sodu, tai dabar daug klausimų kyla  biggrin.gif Gal labiau patyrusios patarsit...

Pirmiausia tai labai smalsu visokie KAS, KUR, KAIP ir KODĖL  bigsmile.gif Tarkim, kodėl negalima į buvusios obels duobę (išpjovus seną medį) vėl sodinti obels. Senelis mums griežtai uždraudė  protest.gif  Sakė, kriaušę, slyvą galit sodinti, bet obels ni-ni  nono.gif  Arba pvz. braškes turbūt dabar reikia sodinti, o ne pavasarį?  bigsmile.gif Ir dar, ar realu gauti didelių, mėsingu svarainių sodinukų? Baisiai mano šeimyna mėgsta, o pas mamą svarainiai nedidukus vaisius veda, daug krapštymosi su tokiais... Va, atrodo, elementarūs klausimai, o atsakymų nežinau  blush2.gif

Svarainiai geriausi latviški. Būna labai dideli vaisiai ir be spyglių mirksiukas.gif ( mačiau tokių tik Vokietijoj,bet jie atsivežė iš Latvijos latviškas veisles kažkokias, Lietuvoj nežinau kur tokius pirkti)
O dėl obelų, tai tikriausiai daug metų augusios obelys toj vietoj išnaudojo joms reikalingas maisto medžiagas, todėl geriau sodinti kitokį vaismedį. smile.gif
Atsakyti
Kazkada kalbejot apie toki seklu plasmasini "dubeni" su skylem svoguninems gelytems. Tai vakar buvau Kauno "Tomas Philips" ir maciau kazka labai panasaus. Tik skyles tokios nemazos... g.gif Bet gal ir gerai... Ir skersmuo nemenkas. Ta jei kam reikia - uzsukit 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2007 09 20, 09:11)
Sveikos, ar priimsit naujokę nemokšą?  bigsmile.gif
Nuspirkom namą su nemažu sklypeliu ir jau paaugusiu sodu, tai dabar daug klausimų kyla  biggrin.gif Gal labiau patyrusios patarsit...

Kur jau cia nemoksa... bigsmile.gif biggrin.gif Tiek visko augini... mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2007 09 20, 07:22)
Kazkada kalbejot apie toki seklu plasmasini "dubeni" su skylem svoguninems gelytems. Tai vakar buvau Kauno "Tomas Philips" ir maciau kazka labai panasaus. Tik skyles tokios nemazos...  g.gif  Bet gal ir gerai... Ir skersmuo nemenkas. Ta jei kam reikia - uzsukit  4u.gif

Aha, kalbėjom... reiks ir Vilniuj pasižiūrinėti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Mamce @ 2007 09 20, 07:23)
Kur jau cia nemoksa... bigsmile.gif  biggrin.gif  Tiek visko augini...  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Tai kad visa mano auginama chebra yra "kambarinės" padermės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2007 09 20, 09:27)
Dėl kietumo galiu ginčytis.Tas mulčias iš skaldytos ir dažytos medienos specialiai supurkštas, kad netrūnytų. O iš pušies žievės piktžolės labai lengvai išsiravi.  tongue.gif

[

O kur gauti tu medzio zieviu, vaziuoti i kokia lentpjuve? Kur jus merginos ju pirkot ar gavot?
Atsakyti
QUOTE(Dukra @ 2007 09 20, 10:33)
O kur gauti tu medzio zieviu, vaziuoti i kokia lentpjuve? Kur jus merginos ju pirkot ar gavot?

Jų yra Viržių medelynas, dabar likę 20 Lt maišas, o pavasarį bus ir pigesnių. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dukra @ 2007 09 20, 10:33)

Pati pirkau vasaros pradžioj Zapyškio medelyne ( jie savo prekybos taškų turi ne tik šalia Zapyškio wink.gif ir galima buvo pasirinkti įvairaus smulkumo žievės. Ir pardavinėja praktiškai visur, kur tik prekiauja augalais, durpėmis, dar TP mačiau wink.gif Man taip pat tas skaldytas medis nelabai ( jau kažkada rašiau) schmoll.gif

Ju.Ju., matai pas tave yra tikimybė, kad kurmiai randa skanėstų, na kurklių lervų. Tai žinant tą faktą neskubėčiau naikinti kurmių, lai jie po žeme sugaudo. Ir pas mane greičiausiai kažką skanaus rado po žeme - svogūninių gėlių dar neapgraužė bigsmile.gif Radau info, kad tie juodi ir minkšti padarėliai nemėgsta margučių, tagečių, dilgėlių ir krienų kvapo/skonio. Tai vat todėl pirmai ir juokiaus, gal aniems ir garstyčių sėklos kaip delikatesas nelabai būtų hihihi.gif

o pamačius renos kalvą taip ir iškilo vaizdinys. Kiek pamenu lyg ji ir nenorėjo pilnai tokio kalnelio apželdinti ( sorry, jei netaip supratau - šioj temoj pastoviai užsisvajoju blush2.gif biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 20 rugsėjo 2007 - 10:24
Iki kada veliausiai sodinami medziu sodinukai? Turiu omeny rudeni.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 09 20, 10:49)
Pati pirkau vasaros pradžioj Zapyškio medelyne ( jie savo prekybos taškų turi ne tik šalia Zapyškio wink.gif ir galima buvo pasirinkti įvairaus smulkumo žievės. Ir pardavinėja praktiškai visur, kur tik prekiauja augalais, durpėmis, dar TP mačiau wink.gif Man taip pat tas skaldytas medis nelabai ( jau kažkada rašiau)  schmoll.gif

Ju.Ju., matai pas tave yra tikimybė, kad kurmiai randa skanėstų, na kurklių lervų. Tai žinant tą faktą neskubėčiau naikinti kurmių, lai jie po žeme sugaudo. Ir pas mane greičiausiai kažką skanaus rado po žeme - svogūninių gėlių dar neapgraužė  bigsmile.gif Radau info, kad tie juodi ir minkšti padarėliai nemėgsta margučių, tagečių, dilgėlių ir krienų kvapo/skonio. Tai vat todėl pirmai ir juokiaus, gal aniems ir garstyčių sėklos kaip delikatesas nelabai būtų  hihihi.gif

o pamačius renos kalvą taip ir iškilo vaizdinys. Kiek pamenu lyg ji ir nenorėjo pilnai tokio kalnelio apželdinti ( sorry, jei netaip supratau - šioj temoj pastoviai užsisvajoju  blush2.gif  biggrin.gif )

Nepažinau Srauniaus, pakeistas avataras lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O kurmiai mėsaėdžiai, jie tulpių tikrai neapgrauš, nebent rausdami gali kur nors nunešti, bet ėsti juos tikrai ne schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif O jie baisūs švaruoliai, nemėgsta visokių kvapų ir kitokio marmalo, MB tarp vejos krašto ir gatvės (pro ten gudruolis ateidavo) pripylė atidirbto tepalo ir juodi kupsteliai dabar dygsta pas kaimynus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ( kad tik neprisišnekėčiau) mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2007 09 20, 11:23)
Iki kada veliausiai sodinami medziu sodinukai? Turiu omeny rudeni.

Spygliuočiams jau artėja riba, o lapuočius iki spalio galo, o jei žemė neįšalus ir vėliau, juos tiesiog galima prikasti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 20 rugsėjo 2007 - 10:38