Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 14

O gal viržius kas nors auginate?
Vienais metais pasisodinau, tai nesupratau ar iššąlo ar šunėkas iškapstė?
Taip gražu jie, bandyčiau vėl pasisodint, bet kažkodėl jie gėlynuose nėra labai popiuliarūs, sakau, gal neatsparūs g.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 09 17, 11:14)
lotuliukas.gif  thumbup.gif  biggrin.gif
sauleje gerai auga azalijos, graziaziede veigele, krumine sidabrazole (Potentilla fruticosa "Red Ace" - t.oranziniais ziedais) - zydi labai ilgai, dekoratyviai atrodo besidriekiantys Fortuno ozekshniai, jukos wub.gif - fantastika, knifofijos  thumbup.gif , levandos, astilbes, edelveisas / alpine liutpede ("Leontopodium alpinum), levizija ("Lewisia cotyledon"), bestiebe karlina ("Carlina acaulis") - labai idomus augalas, ciobrelis, svyrantis / sliauziantis rozmarinas - ir prieskonis, ir grozis thumbup.gif . Viksviniai augalai - pvz. Argentinine kordaterija (mano mylimiausia), melsvoji melsvene ("Molinia caerulea "Variegata") - rudeniop keicia spalva. Rudeniniai ziedai  biggrin.gif  - zemaugiai kruminiai astrai, shilokai (stambiaziedziai), virziai, velyviai, gacanijos (Gazania) - vienmetes verysad.gif .
Daugiau atrodo ir nebepamenu ...

Aciu, nors ne man rasei, bet viska persirasiau, eisiu dometis augaliukais blush2.gif

Tai va, po tuo savo sermuksniu nukasiau velenos gera gabala ir pasodinau 3 apvalias mazytes eglutes blush2.gif Atrodo kaip 3 eziukai po medziu wub.gif Dabar nusprenziau dengt plevele, bert akmenukus, o po paciu sermuksniu sukomponuot keleta didesniu akmenu su ropem blush2.gif pakrasti gal pavasari kokiais serenciukais apvarysiu ir ziuresiu kas gausis blush2.gif Nu ir dar kroku pakaisiosiu.

dar apie tas ropes, buvom sestadieni Naujoj Vilnioj Lauko gelininkystes stotis ten kazkokia, o jau augalu visokiu groziu wub.gif Iskart apsirgau liga "visko noriu" ypac tu visokiu keniu ir pusu kur po 700 lt ir daugiau lotuliukas.gif Tai ropiu vazoncikas 4 lt, tai cia daug ar normaliai? g.gif

Ai, dar vistik ta patvori apvarem smaragdinem tujom, tai zodziu po savaitgalio karsta.gif karsta.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 09 17, 13:57)
noreciau pas save tureti tokiu piktzoliu bigsmile.gif  thumbup.gif

Ir turėsi bigsmile.gif , tik rododendras per daug meilės nemėgsta, jam ir lapeliai,kurie nukrinta turi būti palikti, nes ten yra visų jam reikalingų medžiagų. Jei lapelius surinkti ir bandyti tręšti tik sintetinėmis trąšomis, dažniausiai nežydi verysad.gif Ir išvis rododendrui kuo daugiau mulčio, spyglių , jo nukritusių lapų- tuo geriau. mirksiukas.gif
Atsakyti
noriu paklaust,o kokias geles statote ar kaip dekoruojate prie duru iejima, as jau kelinta chrizantemu puoda perku,atrodo rudenine gele turetu ilgai zydeti,kelios savaites ir po viso grozio,arba cia madinga rudeni situ dekoratyviniu arbuzu prideliot,nu kai perdaug perkrauta man negrazu-kai skoningai gal ir nieko...cia radau keleta foto
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2007 09 17, 14:02)
O gal viržius kas nors auginate?
Vienais metais pasisodinau, tai nesupratau ar iššąlo ar šunėkas iškapstė?
Taip gražu jie, bandyčiau vėl pasisodint, bet kažkodėl jie gėlynuose nėra labai popiuliarūs, sakau, gal neatsparūs g.gif

Viržių būna ir kambarinių lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , o kokius tu sodinai. Yra rūšių, kur ir lauke puikiai auga.
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 09 17, 13:32)
noriu paklaust,o kokias geles statote ar kaip dekoruojate prie duru iejima, as jau kelinta chrizantemu puoda perku,atrodo rudenine gele turetu ilgai zydeti,kelios savaites ir po viso grozio,arba cia madinga rudeni situ dekoratyviniu arbuzu prideliot...

mano pernykshte kompozicija. Chrizantemai tik pavariau zydincioms gelems trashu, tai uzteko iki naujametiniu dekoraciju biggrin.gif ...

user posted image

cia - shiumetine, itariu, kad irgi iki Kaledu uzteks tongue.gif :

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2007 09 17, 14:17)
dar apie tas ropes, buvom sestadieni Naujoj Vilnioj Lauko gelininkystes stotis ten kazkokia, o jau augalu visokiu groziu wub.gif Iskart apsirgau liga "visko noriu" ypac tu visokiu keniu ir pusu kur po 700 lt ir daugiau lotuliukas.gif Tai ropiu vazoncikas 4 lt, tai cia daug ar normaliai? g.gif

nu jos kazkur taip ir kainuoja rolleyes.gif
o kur ten ta stotis g.gif siaip as pati is tos Vileikos (tiksliau, dabar jau tik pas tevus i svecius atvarau) ax.gif reiks eit mergu vietiniu psiklausinet g.gif

QUOTE(omoroka 38 @ 2007 09 17, 14:31)
Ir turėsi  bigsmile.gif , tik rododendras per daug meilės nemėgsta, jam ir lapeliai,kurie nukrinta turi būti palikti, nes ten yra visų jam reikalingų medžiagų. Jei lapelius surinkti ir bandyti tręšti tik sintetinėmis trąšomis, dažniausiai nežydi  verysad.gif  Ir išvis rododendrui kuo daugiau mulčio, spyglių , jo nukritusių lapų- tuo geriau. mirksiukas.gif

aaaaaaaaaa, dabar supratau kuo daugiau apeiti ir nekreipti demesio thumbup.gif man tas tinka bigsmile.gif juk esu prie tinginio blush2.gif

QUOTE(Wolke @ 2007 09 17, 14:32)
user posted image
user posted image

na abi dekoracijos grazios, bet as nieko nedekoruoju, nes iejimas is kiemo puses ir laptai eina i apacia smile.gif kaip ir ner ka dekoruot ax.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2007 09 17, 14:51)
cia - shiumetine, itariu, kad irgi iki Kaledu uzteks tongue.gif :

bet graziai pasidariusios thumbup.gif
Atsakyti
va radau kokia zemauge kalnine pushele - Pinus mugo pumilio "Typ Tirol" bigsmile.gif , rasoma, kad 15 metu medelis uzauga iki 60 cm plocio ir apie 30 cm aukscio. Tinka alpinariumams ir japonishkiems sodams, gerai auga sauletoje vietoje, nepakencia dregmes, ypac atspari shalciams.

user posted image

cia pasirode idomus keniai, nezinau, ar tik foto, ar ir naturoj tokie grazus tongue.gif .

Abies alba Brzeznica:
user posted image

Abies concolor Cernosice:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 17 rugsėjo 2007 - 14:08
QUOTE(vida777 @ 2007 09 17, 15:02)
va radau kokia zemauge kalnine pushele - Pinus mugo pumilio "Typ Tirol":bigsmile: , rasoma, kad 15 metu medelis uzauga iki 60 cm plocio ir apie 30 cm aukscio. Tinka alpinariumams ir japonishkiems sodams, gerai auga sauletoje vietoje, nepakencia dregmes, ypac atspari shalciams.

dabar as jau zinau ko as noriu ir man reiketu bigsmile.gif thumbup.gif
idomu o pas mus tokiu yra g.gif
Atsakyti
Mergaites, gal kuri zinot, situ viksvu ( Argentinine kortaderija - "Cortaderia selloana") - Melodi pasitaisyk shitos zoles pavadinima, jei nusirasei is mano ankstesnio posto, jau liezuvis pinasi matyt nuo to rashymo lotuliukas.gif - ar yra realiai ir rozines spalvos, nes man vienas diedas / gelininkas turgely isaiskino, kad tokiu nera, tai tik ismislas kataloguose, ir visos vistiek buna baltos. Pernai nusipirkau abi, ir lyg tycia, ta vadinama ruzavoji eme ir nusprogo, tiksliau - prigere. Tai nezinau dabar, bandyt vel pirkt, ar ne g.gif ?

user posted image

O cia tas pelevirkshtis, kur Knifofija prigasdino su baisingom shaknim lotuliukas.gif , noriu, bet sedziu dantis sukandus. Ziuresiu, kaip jis veliau rudeni atrodys - gal nebenoresiu ax.gif , dabar tai grazus...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 09 17, 15:25)
Mergaites, gal kuri zinot, situ viksvu ( Argentinine kortaderija - "Cortaderia selloana")
user posted image

va cia tai grozis bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 09 17, 14:31)
va cia tai grozis bigsmile.gif  thumbup.gif

Taigi esu irasius i augalu sarasa tavo "kalnui" ir sita grozi tongue.gif .
Atsakyti