O gal viržius kas nors auginate?
Vienais metais pasisodinau, tai nesupratau ar iššąlo ar šunėkas iškapstė?
Taip gražu jie, bandyčiau vėl pasisodint, bet kažkodėl jie gėlynuose nėra labai popiuliarūs, sakau, gal neatsparūs
QUOTE(vida777 @ 2007 09 17, 11:14)
sauleje gerai auga azalijos, graziaziede veigele, krumine sidabrazole (Potentilla fruticosa "Red Ace" - t.oranziniais ziedais) - zydi labai ilgai, dekoratyviai atrodo besidriekiantys Fortuno ozekshniai, jukos - fantastika, knifofijos , levandos, astilbes, edelveisas / alpine liutpede ("Leontopodium alpinum), levizija ("Lewisia cotyledon"), bestiebe karlina ("Carlina acaulis") - labai idomus augalas, ciobrelis, svyrantis / sliauziantis rozmarinas - ir prieskonis, ir grozis . Viksviniai augalai - pvz. Argentinine kordaterija (mano mylimiausia), melsvoji melsvene ("Molinia caerulea "Variegata") - rudeniop keicia spalva. Rudeniniai ziedai - zemaugiai kruminiai astrai, shilokai (stambiaziedziai), virziai, velyviai, gacanijos (Gazania) - vienmetes .
Daugiau atrodo ir nebepamenu ...
Aciu, nors ne man rasei, bet viska persirasiau, eisiu dometis augaliukais
Tai va, po tuo savo sermuksniu nukasiau velenos gera gabala ir pasodinau 3 apvalias mazytes eglutes Atrodo kaip 3 eziukai po medziu Dabar nusprenziau dengt plevele, bert akmenukus, o po paciu sermuksniu sukomponuot keleta didesniu akmenu su ropem pakrasti gal pavasari kokiais serenciukais apvarysiu ir ziuresiu kas gausis Nu ir dar kroku pakaisiosiu.
dar apie tas ropes, buvom sestadieni Naujoj Vilnioj Lauko gelininkystes stotis ten kazkokia, o jau augalu visokiu groziu Iskart apsirgau liga "visko noriu" ypac tu visokiu keniu ir pusu kur po 700 lt ir daugiau Tai ropiu vazoncikas 4 lt, tai cia daug ar normaliai?
Ai, dar vistik ta patvori apvarem smaragdinem tujom, tai zodziu po savaitgalio
QUOTE(rena @ 2007 09 17, 13:57)
noreciau pas save tureti tokiu piktzoliu
Ir turėsi , tik rododendras per daug meilės nemėgsta, jam ir lapeliai,kurie nukrinta turi būti palikti, nes ten yra visų jam reikalingų medžiagų. Jei lapelius surinkti ir bandyti tręšti tik sintetinėmis trąšomis, dažniausiai nežydi Ir išvis rododendrui kuo daugiau mulčio, spyglių , jo nukritusių lapų- tuo geriau.
noriu paklaust,o kokias geles statote ar kaip dekoruojate prie duru iejima, as jau kelinta chrizantemu puoda perku,atrodo rudenine gele turetu ilgai zydeti,kelios savaites ir po viso grozio,arba cia madinga rudeni situ dekoratyviniu arbuzu prideliot,nu kai perdaug perkrauta man negrazu-kai skoningai gal ir nieko...cia radau keleta foto
QUOTE(vilytte @ 2007 09 17, 14:02)
O gal viržius kas nors auginate?
Taip gražu jie, bandyčiau vėl pasisodint, bet kažkodėl jie gėlynuose nėra labai popiuliarūs, sakau, gal neatsparūs
Viržių būna ir kambarinių , o kokius tu sodinai. Yra rūšių, kur ir lauke puikiai auga.
QUOTE(Wolke @ 2007 09 17, 13:32)
noriu paklaust,o kokias geles statote ar kaip dekoruojate prie duru iejima, as jau kelinta chrizantemu puoda perku,atrodo rudenine gele turetu ilgai zydeti,kelios savaites ir po viso grozio,arba cia madinga rudeni situ dekoratyviniu arbuzu prideliot...
mano pernykshte kompozicija. Chrizantemai tik pavariau zydincioms gelems trashu, tai uzteko iki naujametiniu dekoraciju ...
cia - shiumetine, itariu, kad irgi iki Kaledu uzteks :
QUOTE(Melodi @ 2007 09 17, 14:17)
dar apie tas ropes, buvom sestadieni Naujoj Vilnioj Lauko gelininkystes stotis ten kazkokia, o jau augalu visokiu groziu Iskart apsirgau liga "visko noriu" ypac tu visokiu keniu ir pusu kur po 700 lt ir daugiau Tai ropiu vazoncikas 4 lt, tai cia daug ar normaliai?
nu jos kazkur taip ir kainuoja
o kur ten ta stotis siaip as pati is tos Vileikos (tiksliau, dabar jau tik pas tevus i svecius atvarau) reiks eit mergu vietiniu psiklausinet
QUOTE(omoroka 38 @ 2007 09 17, 14:31)
Ir turėsi , tik rododendras per daug meilės nemėgsta, jam ir lapeliai,kurie nukrinta turi būti palikti, nes ten yra visų jam reikalingų medžiagų. Jei lapelius surinkti ir bandyti tręšti tik sintetinėmis trąšomis, dažniausiai nežydi Ir išvis rododendrui kuo daugiau mulčio, spyglių , jo nukritusių lapų- tuo geriau.
aaaaaaaaaa, dabar supratau kuo daugiau apeiti ir nekreipti demesio man tas tinka juk esu prie tinginio
QUOTE(Wolke @ 2007 09 17, 14:32)
na abi dekoracijos grazios, bet as nieko nedekoruoju, nes iejimas is kiemo puses ir laptai eina i apacia kaip ir ner ka dekoruot
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2007 09 17, 14:51)
cia - shiumetine, itariu, kad irgi iki Kaledu uzteks :
bet graziai pasidariusios
va radau kokia zemauge kalnine pushele - Pinus mugo pumilio "Typ Tirol" , rasoma, kad 15 metu medelis uzauga iki 60 cm plocio ir apie 30 cm aukscio. Tinka alpinariumams ir japonishkiems sodams, gerai auga sauletoje vietoje, nepakencia dregmes, ypac atspari shalciams.
cia pasirode idomus keniai, nezinau, ar tik foto, ar ir naturoj tokie grazus .
Abies alba Brzeznica:
Abies concolor Cernosice:
cia pasirode idomus keniai, nezinau, ar tik foto, ar ir naturoj tokie grazus .
Abies alba Brzeznica:
Abies concolor Cernosice:
QUOTE(vida777 @ 2007 09 17, 15:02)
va radau kokia zemauge kalnine pushele - Pinus mugo pumilio "Typ Tirol" , rasoma, kad 15 metu medelis uzauga iki 60 cm plocio ir apie 30 cm aukscio. Tinka alpinariumams ir japonishkiems sodams, gerai auga sauletoje vietoje, nepakencia dregmes, ypac atspari shalciams.
dabar as jau zinau ko as noriu ir man reiketu
idomu o pas mus tokiu yra
Mergaites, gal kuri zinot, situ viksvu ( Argentinine kortaderija - "Cortaderia selloana") - Melodi pasitaisyk shitos zoles pavadinima, jei nusirasei is mano ankstesnio posto, jau liezuvis pinasi matyt nuo to rashymo - ar yra realiai ir rozines spalvos, nes man vienas diedas / gelininkas turgely isaiskino, kad tokiu nera, tai tik ismislas kataloguose, ir visos vistiek buna baltos. Pernai nusipirkau abi, ir lyg tycia, ta vadinama ruzavoji eme ir nusprogo, tiksliau - prigere. Tai nezinau dabar, bandyt vel pirkt, ar ne ?
O cia tas pelevirkshtis, kur Knifofija prigasdino su baisingom shaknim , noriu, bet sedziu dantis sukandus. Ziuresiu, kaip jis veliau rudeni atrodys - gal nebenoresiu , dabar tai grazus...
O cia tas pelevirkshtis, kur Knifofija prigasdino su baisingom shaknim , noriu, bet sedziu dantis sukandus. Ziuresiu, kaip jis veliau rudeni atrodys - gal nebenoresiu , dabar tai grazus...
QUOTE(vida777 @ 2007 09 17, 15:25)
Mergaites, gal kuri zinot, situ viksvu ( Argentinine kortaderija - "Cortaderia selloana")
va cia tai grozis
QUOTE(rena @ 2007 09 17, 14:31)
va cia tai grozis
Taigi esu irasius i augalu sarasa tavo "kalnui" ir sita grozi .