Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 14

QUOTE(Mamce @ 2007 09 17, 09:32)
Merginos, gal galit apssviesti tamsuole  blush2.gif . Jau ne pirmas ruduo varvinu seile, kaip man grazu, bet nezinau kas tai. Toks paprastas augalas, kuris rudeni "susilaukia" tokiu graziu, ryskiai oranziniu burbulu. Labai dekoratyvus tie "burbulai"(net nezinau, kas tai: ziedai, vaisiai ar dar kazkas kt.  ax.gif ) , moterys daznai jais papuosia  interjera.  Zodziu, gal galit ivardinti "taji anaji"???

Manau, kad kalbi apie dumplūnę.
Papildyta:
QUOTE(Sraunius @ 2007 09 17, 09:50)
pala pala, tuoj pradėsiu kasantram post'e minėt putiną "Roseum" ir šio užsimanysi. Va kaip atrodo jo žiedynas  wub.gif
user posted image
Klausykis, o netingėsi tos juodos žemės ravėt? Vėjas piktžolių sėklų užneš ar kažkaip apsaugosit.  mastau.gif
Omoroka 38, Žalioj stotelėj  smile.gif

Ai, tiesa, dar toks klausimas iškilo. Kaimynas vis mini kažkokį augalą - gulbiną. Lig ir girdėtas pavadinimas, bet kaip jis atrodo, nerandu internete. Gal čia tik liaudiškas pavadinimas ir yra koks kitas, dažniau vartojamas?

Gulbinu dažnai vadina putiną. ( dažniausiai žemaičiai)
Atsakyti
Bandau įkelti kėnių nuotraukytes, gal iki vakaro padarysiu. smile.gif
[/quote]

Bandymas Mažaūgiai kėniai

Va šitaip jau galima kažką įžiūrėti, tuoj dar pridėsiu nuotraukų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo omoroka 38: 17 rugsėjo 2007 - 11:13
QUOTE(vilytte @ 2007 09 17, 11:06)
Mergaitės, užkalbėjot apie hortenziją vazone ir prisiminiau, kad seniai neduoda ramybės toks klausimėlis: Kokį augalą geriau pirkti - vazone ar iškastą tiesiai iš žemės?
Kažkaip augintojai deklaruoja, kad tie vazonuose puikiai prigyja, galima sodinti visą sezoną ir t.t., ir ilgą laiką aš tuo šventai tikėjau. Bet... Ne vieną ir ne du kartus pirkau jau paaugusius augalėlius (tiesą sakant iš skirtingų firmų), kuriuos išėmus iš vazono paaiškėja, kad tie vazonai seniai jiems permaži, šaknys susilankčiusios į baisų rezginį ir tampa aišku, kad jau kurį laiką augalas stipriai skurdo, o visas jo grožis turbūt buvo palaikomas  didelaiis kiekiais trąšų.
Jūsų nuomonė: kas geriau - pirkti plikomis šakomis ar vazonuose?

Jei perki vasarą, geriau pirkt vazone, jei rudeniop galima ir atviromis šaknimis, bet yra rizika, kad tas augalėlis kokį mėnesi keliauja po muges ar turgus atviromis šaknimis. Vistik patarčiau pirkt vazone, tik prieš sodinant būtina iškedent šaknis.
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2007 09 17, 11:56)
tiesa Knifofija o tu pardavei savo ta skiriamaji zenkla g.gif  biggrin.gif

Taip ir nupirko buvęs ž.ū. ministras Einorius, nu bet derėjosi tai šakės.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 09 17, 12:06)

papasakok smulkiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 09 17, 08:35)
na zo prisiskaiciau as apie tas hortenzijas, ir as uzsimaniau ax.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif biggrin.gif

QUOTE(rena @ 2007 09 17, 09:11)
ir vat kazko zydincio, na zo reikia dar pamastyti smile.gif

sauleje gerai auga azalijos, graziaziede veigele, krumine sidabrazole (Potentilla fruticosa "Red Ace" - t.oranziniais ziedais) - zydi labai ilgai, dekoratyviai atrodo besidriekiantys Fortuno ozekshniai, jukos wub.gif - fantastika, knifofijos thumbup.gif , levandos, astilbes, edelveisas / alpine liutpede ("Leontopodium alpinum), levizija ("Lewisia cotyledon"), bestiebe karlina ("Carlina acaulis") - labai idomus augalas, ciobrelis, svyrantis / sliauziantis rozmarinas - ir prieskonis, ir grozis thumbup.gif . Viksviniai augalai - pvz. Argentinine kordaterija (mano mylimiausia), melsvoji melsvene ("Molinia caerulea "Variegata") - rudeniop keicia spalva. Rudeniniai ziedai biggrin.gif - zemaugiai kruminiai astrai, shilokai (stambiaziedziai), virziai, velyviai, gacanijos (Gazania) - vienmetes verysad.gif .
Daugiau atrodo ir nebepamenu ...
Atsakyti
[quote=omoroka 38,2007 09 17, 12:03]
[/quote]
Bandymas Mažaūgiai kėniai

Va šitaip jau galima kažką įžiūrėti, tuoj dar pridėsiu nuotraukų mirksiukas.gif
[/quote]

Kėnius jau sukėliau. ax.gif Ne visi čia mažaūgiai, bet labai gražūs. O kiti tinka tik Klaipėdos kraštui, bet irgi labai gražūs ax.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2007 09 17, 12:14)
lotuliukas.gif  thumbup.gif  biggrin.gif
sauleje gerai auga azalijos, graziaziede veigele, krumine sidabrazole (Potentilla fruticosa "Red Ace" - t.oranziniais ziedais) - zydi labai ilgai, dekoratyviai atrodo besidriekiantys Fortuno ozekshniai, jukos wub.gif - fantastika, knifofijos  thumbup.gif , levandos, astilbes, edelveisas / alpine liutpede ("Leontopodium alpinum), levizija ("Lewisia cotyledon"), bestiebe karlina ("Carlina acaulis") - labai idomus augalas, ciobrelis, svyrantis / sliauziantis rozmarinas - ir prieskonis, ir grozis thumbup.gif . Viksviniai augalai - pvz. Argentinine kordaterija (mano mylimiausia), melsvoji melsvene ("Molinia caerulea "Variegata") - rudeniop keicia spalva. Rudeniniai ziedai  biggrin.gif  - zemaugiai kruminiai astrai, shilokai (stambiaziedziai), virziai, velyviai, gacanijos (Gazania) - vienmetes verysad.gif .

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2007 09 17, 12:03)

man sita patiko
user posted image
dar sita
user posted image

QUOTE(Knifofija @ 2007 09 17, 12:06)

nu del tokio grozio galima ir pasidereti bigsmile.gif

QUOTE(vida777 @ 2007 09 17, 12:14)
lotuliukas.gif  thumbup.gif  biggrin.gif
sauleje gerai auga azalijos, graziaziede veigele, krumine sidabrazole (Potentilla fruticosa "Red Ace" - t.oranziniais ziedais) - zydi labai ilgai, dekoratyviai atrodo besidriekiantys Fortuno ozekshniai, jukos wub.gif - fantastika, knifofijos  thumbup.gif , levandos, astilbes, edelveisas / alpine liutpede ("Leontopodium alpinum), levizija ("Lewisia cotyledon"), bestiebe karlina ("Carlina acaulis") - labai idomus augalas, ciobrelis, svyrantis / sliauziantis rozmarinas - ir prieskonis, ir grozis thumbup.gif . Viksviniai augalai - pvz. Argentinine kordaterija (mano mylimiausia), melsvoji melsvene ("Molinia caerulea "Variegata") - rudeniop keicia spalva. Rudeniniai ziedai  biggrin.gif  - zemaugiai kruminiai astrai, shilokai (stambiaziedziai), virziai, velyviai, gacanijos (Gazania) - vienmetes verysad.gif .

su azalijom bijau, lb jau jos inoringos g.gif vat i juka jau senai akis padejus, o vat su tais prieskoniais sugundei, reikia pasidairyti g.gif o kur ju galima nusiprikti g.gif
o vat berods ciobreli maciau pirkt mastau.gif tik kur doh.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2007 09 17, 11:34)
Kėnius jau sukėliau. ax.gif  Ne visi čia mažaūgiai, bet labai gražūs. O kiti tinka tik Klaipėdos kraštui, bet irgi labai gražūs ax.gif
Papildyta:
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

va nuo to geltono, net galva apsisuko wub.gif wub.gif wub.gif ...
O mano tas issvajotas biggrin.gif Abies procera "Glauca" - cia jau atrodo kitaip g.gif , kai as maciau parduotuvej (rugpjucio men.), tai toks ryskiai sidabrinis visas buvo.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 09 17, 12:37)
man sita patiko
user posted image
dar sita
user posted image
nu del tokio grozio galima ir pasidereti bigsmile.gif
su azalijom bijau, lb jau jos inoringos g.gif vat i juka jau senai akis padejus, o vat su tais prieskoniais sugundei, reikia pasidairyti g.gif o kur ju galima nusiprikti g.gif
o vat berods ciobreli maciau pirkt mastau.gif tik kur doh.gif

Kaip tau pavyko įkelti? Man niekaip doh.gif .
Pirmasis - visoj Lietuvoj tinka, o antrasis - tik Klaipėdos krašte verysad.gif

Nebijok azalijų, jos kaip tik atspariausios iš visų rododendrų (azalija- lapus metantis rododendras mirksiukas.gif ) numeta lapus ir viskas mirksiukas.gif , svarbu tik teisingai pasodinti. tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2007 09 17, 12:39)
va nuo to geltono, net galva apsisuko  wub.gif  wub.gif  wub.gif ...
O mano tas issvajotas  biggrin.gif Abies procera "Glauca" - cia jau atrodo kitaip g.gif , kai as maciau parduotuvej (rugpjucio men.), tai toks ryskiai sidabrinis visas buvo.

Čia mano pačios darytos nuotraukos, truputį kitaip atrodo. ax.gif Vakare dar pabandysiu nufotkinti ax.gif . jis ir yra ryškiai mėlynas ax.gif
Atsakyti
Omoroka 38, o ką galėtum pasiūlyti iš eglučių, kad tiktų jai augti Kauno rajone? norėčiau žemaūgės ir plačios, fuj, nemoku išsireikšti, bet gal suprasi wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 17 rugsėjo 2007 - 11:47
QUOTE(omoroka 38 @ 2007 09 17, 12:43)
Kaip tau pavyko įkelti? Man niekaip  doh.gif .
Pirmasis - visoj Lietuvoj tinka, o antrasis - tik Klaipėdos krašte  verysad.gif

Nebijok azalijų, jos kaip tik atspariausios iš visų rododendrų (azalija- lapus metantis rododendras  mirksiukas.gif ) numeta lapus ir viskas  mirksiukas.gif , svarbu tik teisingai pasodinti.  tongue.gif

na nuotraukos nukopini adresa, ikeli per IMG ir istrini skaicius iki jpg, pvz.:
adresas irgi is tavo fotkiu http://images27.fotk...99121/71-th.jpg?1190021305 istrinti tau reikia raudonaja dali mirksiukas.gif

na ziuresim dar iki pavasario daug laiko, o norai keicias rolleyes.gif ypac cia sedint SM tongue.gif bus cia man,kaip su perkunropem uzzarazijo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 09 17, 12:44)
Omoroka 38, o ką galėtum pasiūlyti iš eglučių, kad tiktų jai augti Kauno rajone? norėčiau žemaūgės ir plačios, fuj, nemoku išsireikšti, bet gal suprasi wink.gif

Dabar truputį neturiu laiko, kai truputį atsilaisvinsiu sukelsiu ir eglučių nuotraukas ax.gif
Atsakyti