Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 14

QUOTE(išdykėlė @ 2007 09 04, 20:22)
Matai, jei ji augtų rūgščioj žemėj, tai tų trašų tikrai pakaktų, bet kai ji būna per daug šarminė - augalas nesugeba įsisavinti kai kurių medžiagų. Šiuo atveju geležies chelatas tarsi vitaminas. Jį augalas lengvai įsisavina, bet dirvą vistiek teks rūgštinti (tik prieš tai reikėtų pasitikrinti, nors aš beveik garantuota).

Viskas aisku aciuks.gif Tik dabar idomu baisiai, rododendrai auga vos keli zingsniai nuo jos ir bujoja thumbup.gif
Atsakyti
Šiaip jau azalijos ne tokios reiklios dirvai kaip rododendrai. Vadinasi tai normalus lapų geltimas. Žiūriu mano vienų azalijų rausvi, kitų gelsvi lapai - priklausomai nuo veislės, o vasarą visi buvo žali.
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 09 04, 19:10)
Skaitau as apie krokus ir man sazine grauzia, kad pernai ishkasiau ju pilna kibireli ir i miska isnesiau  blink.gif  blush2.gif Na kazkaip prisiveise ju daug, kai zydi graziai, bet kai jau nuzydi o tie lapeliai taip man negraziai atrodo  schmoll.gif Bet dabar galvoju gal istiesu reikia pagyvinti aplinka ankstyva pavasari krokais  g.gif  Bet kaip su tais lapeliais?  ax.gif

Turiu jums klausimelius  biggrin.gif
Atidave stai sia gele. Maniau kad cia azalija  blush2.gif Bet buvus seimininke sako kad cia gordelija (google nieko neranda sio pavadinimu). Tai drisau suabejoti  ax.gif
user posted image

Cia jos lapeliai is arciau:
user posted image
Sake zydi baltom gelytem, kurios kazkaip tai labai jau kvepia (del to ir atidave, nes erzino savo kvapu  g.gif )
Tuo paciu paklauju ar jai nieko netruksta? Lapeliai kazkaip tai gera nuotaika pasigirti negali?  unsure.gif 
user posted image
Cia mano azalija, kazkaip tai gelsta virsutiniai lapeliai  verysad.gif Kaip jai padeti?

user posted image
Nezinau kaip vadinasi sis augaliukas, bet zydi smulkiom geltonom gelytem. Siaip labai patinka, perkeliau i alpinariuma pernai. Siemet isbujojo, bet ziuriu per visa alpinariuma jo pilna prisisejo  doh.gif Jau jis man pradeda nebepatikti  schmoll.gif  Gal kas labiau pazysta si augaliuka, ir papasakotu kas tai per fruktas mastau.gif

Tai gardenija. Azaliją savo pertrešei, kitaip užkalkėjo "kraujagyslės" arba trūksta rūgšties. Paskutinėje foto aitrusis šilokas.
Papildyta:
Oi nemačiau, kad išdykėlė tau jau atsakė. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 04 rugsėjo 2007 - 19:57

QUOTE(išdykėlė @ 2007 09 04, 19:22)
Matai, jei ji augtų rūgščioj žemėj, tai tų trašų tikrai pakaktų, bet kai ji būna per daug šarminė - augalas nesugeba įsisavinti kai kurių medžiagų. Šiuo atveju geležies chelatas tarsi vitaminas. Jį augalas lengvai įsisavina, bet dirvą vistiek teks rūgštinti (tik prieš tai reikėtų pasitikrinti, nors aš beveik garantuota).

pas mano kaimyne sitaip visa vasara vishterija geltonavo, paskaiciau rojaus soduos, kad problema sharmineje dirvoje, bet vat tik nesupratau kaip ja parugshtint g.gif . Gal tu isdykele gali truputi paaishkint, ka daryt, jei neuztenka vien tik to gelezies chelato (ir apie toki nesu net girdejus, kur jo yra pirkt blink.gif )?

Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 09 04, 20:58)
Azaliją savo pertrešei, kitaip užkalkėjo "kraujagyslės" arba trūksta rūgšties.

mastau.gif
Dar prisiminiau...Pirkau ja siemet, tai buvo sukrauta daug pumpuru ir staip kaip zydejo bigsmile.gif
user posted image
Bet ne visi ziedai issiskleide schmoll.gif Parudavo pumpurai ir sudziuvo.... unsure.gif
Atsakyti
Turiu azaliją vazone, auginu kieme. Ar ją reikia žiemą išnešti į šiltesnę patalpą, ar galima palikti lauke?
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2007 09 05, 08:53)
Turiu azaliją vazone, auginu kieme. Ar ją reikia žiemą išnešti į šiltesnę patalpą, ar galima palikti lauke?

As tai gal siulyciau pasodinti ja i zeme g.gif Arba jei nori ja auginti vazone ir kita vasara, tai jei vazonas ne super-puper tai gali su vazonu ikasti. Taip pati dariau, kai norejau viena gelyte auginti vazone ax.gif Puikiai ishgyveno per ziema thumbup.gif
Atsakyti
o azalija kambarinė ar lauke auganti?
Atsakyti
Azalija va tokia. Gavau dovanų, net nežinau, ar ji naminė, ar laukinė g.gif Žydėjo pavasarį-vasaros pradžioj, dabar tik lapelių daug priaugino... gaila būtų ją prarasti per žiemą.

Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2007 09 05, 09:58)
Azalija va tokia. Gavau dovanų, net nežinau, ar ji naminė, ar laukinė g.gif Žydėjo pavasarį-vasaros pradžioj, dabar tik lapelių daug priaugino... gaila būtų ją prarasti per žiemą.

Grazi kokia wub.gif Tikrai butu gaila prarasti unsure.gif
O vazonas tai galingas. Neuzkasinesi juk tokio schmoll.gif
Net nezinojau kad buna naminiu azaliju blink.gif g.gif
Atsakyti
Azalija - Rojaus sodų straipsnis . Tos kur parduodamos šalia visų kitų kambarinių augalų, tai kažin ar tokios peržiemos, į kambarį reikia įnešt. Tačiau jei parduodamos medelynų, tai galima pridengiant žiemai augint. Kambarinės paprastai esti neaukšto ūgio krūmeliai.
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2007 09 05, 09:58)

Čia kambarinė azalija.
Atsakyti