Knifofija - pasiūlyčiau obuolių perteklių nuvežti vaikų namams Šiauliuose - vitaminų, vaisių jiems visada trūksta....
Rytas
Norejau siandien savo sermuksni nupotkint, ale kazko lasnoja lauke, tai tingiu nosi kist.... Skaitau senas temas, biski vaizda piesuosi, jau tos perkunropes ir mane uzkabino
Dabar noriu paklaust, gal galit patart, noriu siemet pasodint obeli, kriause, slyva, vysnia arba tresniu. Reiktu kokiu zemaugiu veisliu, gal patarsit is patirties kokiu skaniu veisliu ir kur geriausia tu medeliu nusipirkt
Norejau siandien savo sermuksni nupotkint, ale kazko lasnoja lauke, tai tingiu nosi kist.... Skaitau senas temas, biski vaizda piesuosi, jau tos perkunropes ir mane uzkabino
Dabar noriu paklaust, gal galit patart, noriu siemet pasodint obeli, kriause, slyva, vysnia arba tresniu. Reiktu kokiu zemaugiu veisliu, gal patarsit is patirties kokiu skaniu veisliu ir kur geriausia tu medeliu nusipirkt
QUOTE(Melodi @ 2007 09 11, 10:02)
prisidedu prie klausimo, kokios skanios ir atsparios mūsų klimatui abrikosų ir trešnių veislės?
Prašau Jūsų patarimo.
Situacija pas mus tokia - kadangi esame Pajūrio reg.parke ir užstatymo ribos labai erdvios, o savo sklypo konturo norisi, tai vietoj tvoros savo ribų, už savo sklypo ribų (tipo valdiškoje žemėje) sodinti arba egles arba pušis, kurios sulaikytų vėją ir kažkiek apibrėžtų ribas....... Manau kažkiek aiškiai surašiau Kokios būtų geriau - radau kad eglė serbinė arba dygioji.... Man reikia kad greitai augtų, būtų laja plati, o aukštis na iki 3 m. Ką patartumėte? Gal kokių kadagių? Tujų nenoriu.
Situacija pas mus tokia - kadangi esame Pajūrio reg.parke ir užstatymo ribos labai erdvios, o savo sklypo konturo norisi, tai vietoj tvoros savo ribų, už savo sklypo ribų (tipo valdiškoje žemėje) sodinti arba egles arba pušis, kurios sulaikytų vėją ir kažkiek apibrėžtų ribas....... Manau kažkiek aiškiai surašiau Kokios būtų geriau - radau kad eglė serbinė arba dygioji.... Man reikia kad greitai augtų, būtų laja plati, o aukštis na iki 3 m. Ką patartumėte? Gal kokių kadagių? Tujų nenoriu.
QUOTE(Manyka @ 2007 09 10, 22:15)
Turejau uzsirasiusi ant lapelio, kuri ismeciau, nes zinojau kad az turiu telefona... UPS
Knifofija, aciu uz lelija
Mamai savo kai parodziau lelijos nuotrauka, tai irgi uzsimane Gal kartais turi dar kokia uzsilikusia viena - atsiusciau sese Kaune i paroda
QUOTE(išdykėlė @ 2007 09 10, 22:36)
O aš šiandien pagaliau baigiau tvarkyti alpinariumą Aplamai, pora paskutinių savaičių dirbau kaip negras - tai gėlynus tvarkiau, tai terasą su MB įsirengėm, tai dauginau kai kurias gėlytes. Dasikaliau - ne tas žodis
Darbas zmogu puosia saunuole o dabar lauktumem fotoreportazu butu labai idomu alpinariuma ir gatava terasa pamatyt
kas esat auginusios viržius? ar reik kokių gudrybių žinoti?
nusipirkau gražių, kol kas vazonėliuose tūno, taip ir per žiemą (įkasti į žemę) dar galėtų būti.
Ar geriau persodinti rudenį? Jiems berods rūgštoka žemė reikalinga, tai tubūt paprastam žemaūgiam gėlyne geriau nemėgint įkomponuoti, reik derinti su spygliuočiais?
nusipirkau gražių, kol kas vazonėliuose tūno, taip ir per žiemą (įkasti į žemę) dar galėtų būti.
Ar geriau persodinti rudenį? Jiems berods rūgštoka žemė reikalinga, tai tubūt paprastam žemaūgiam gėlyne geriau nemėgint įkomponuoti, reik derinti su spygliuočiais?
QUOTE(Knifofija @ 2007 09 10, 20:13)
O aš šiandien obuolius nusiskyniau.
o as irgi jau prisispaudus sulciu
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 09 10, 21:35)
Mes tai ir sultys spaudziam, ir obuoliu kose verdam (obuoliai + apelsinas, ir obuoliai + moliugas), ir siaip visa ziema valgom Siaip pastebejom, kad kai nededam meslo ziemai, tai ir obuoliu nera arba labai mazai. Siaip kiek zinau aplink mus irgi nekas siemet su obuoliais. Bet jau riesutu isderejo
va apie sita kose prasau smulkiau, receptuka...
QUOTE(išdykėlė @ 2007 09 10, 22:36)
Užtai rytoj planuoju pailsėti - važiuosiu į dzūkiją pasivaikščioti po mišką.
pavydziu
QUOTE(Knifofija @ 2007 09 10, 23:06)
Geras čia bairis. O kai paprašiau informacijos davė telefoną vokietijoj ir perspėjo, kad kalba tik vokiškai, o jei norėsiu susikalbėt lietuviškai, tai skambint trečiadienį.
juokas per asaras o jie tik treciadieniais kalba lietuviskai
Papildyta:
QUOTE(Melodi @ 2007 09 11, 10:02)
Skaitau senas temas, biski vaizda piesuosi, jau tos perkunropes ir mane uzkabino
o kroku nenori ar iki ju dar nedaejai
QUOTE(rena @ 2007 09 11, 11:01)
noriu jau bijau toliau ir skaityt
QUOTE(Melodi @ 2007 09 11, 12:19)
noriu jau bijau toliau ir skaityt
o akmenu dar neuzsimanei
QUOTE(rena @ 2007 09 11, 13:09)
o akmenu dar neuzsimanei
čia visko gali užsimanyti beskaitydamas mes tai nuo akmenų ir pradėjom... pažįstamas pirko, pirko, sako pigiai baisiai, tai kad pigiai, tai ir mes priekabą išsivertėm prie sodybos... reiks galvot, kur čia juos panaudot
Sakykit, o kas per gėlės puškinijos (puschkinia), tokios labai jau gražios, kaip auga?
nu cia su tuo 'uzsimanymu' tai as jau visa lapa esu prisirasiu ko noreciau ir kas tikru tai kai jau tikrai reiks, tai bandysiu is to lapo vel is naujo rinktis arba gal ant ko naujo uzvesit. darbai neina taip greit kaip norisi, tai savo darzeliu siemet jau nepadarysiu, nes tvoros niekaip nebaigiam sutvarkyt. bet kad norisi vius tu grozybiu, kuriu cia prisiziuri tai faktas
buvau skundusis, kad roundapas mano piktzoliu nenunaikino. pasirtodo per anksti supanikavau jos vos ne i 10 diena pagelto ir jau baigia sudziut. o tai man taip ir laukt, kol visos sudzius, ar jas israut ar kazkaip sugrebt reikia. nes dabar va dziuysta, nyksta po biski, o as nieko nedarau. bet nyksta ir klailpiene,s ir traukplaiai ir usnys
tiesa, galvoju ir as i agrobalta nuvaziuot. man reiktu kokiu tai vaiskrumiu. agrasta turiu, tai dar kokio 1 arba 2 krumu nu gal serbenta koki man labiau patinka juodieji, bet MB sako, kad pas jis jie ten neauga, nes ten ant slaito reikia ir zeme nelabai kokia. augo tik balti, bet jie kokia tai liga susirgo ir man neskanus, tai rausim lauk.vietoj to noreciau ka pasodint. as uogu nekonervuoju, man tik kad butu vasara nuo medzio krumo paskint irn pavalgyt. tai palieku viena agrasta ir dar kokius 2 skirtingus kurmus pasodinciau. minejau, kad ten slaitas ir zeme nelabai, ten gal daugiau toks priemolis kas augtu ir kokios veilses?
buvau skundusis, kad roundapas mano piktzoliu nenunaikino. pasirtodo per anksti supanikavau jos vos ne i 10 diena pagelto ir jau baigia sudziut. o tai man taip ir laukt, kol visos sudzius, ar jas israut ar kazkaip sugrebt reikia. nes dabar va dziuysta, nyksta po biski, o as nieko nedarau. bet nyksta ir klailpiene,s ir traukplaiai ir usnys
tiesa, galvoju ir as i agrobalta nuvaziuot. man reiktu kokiu tai vaiskrumiu. agrasta turiu, tai dar kokio 1 arba 2 krumu nu gal serbenta koki man labiau patinka juodieji, bet MB sako, kad pas jis jie ten neauga, nes ten ant slaito reikia ir zeme nelabai kokia. augo tik balti, bet jie kokia tai liga susirgo ir man neskanus, tai rausim lauk.vietoj to noreciau ka pasodint. as uogu nekonervuoju, man tik kad butu vasara nuo medzio krumo paskint irn pavalgyt. tai palieku viena agrasta ir dar kokius 2 skirtingus kurmus pasodinciau. minejau, kad ten slaitas ir zeme nelabai, ten gal daugiau toks priemolis kas augtu ir kokios veilses?