Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus mamytės lanko vaikų namus

QUOTE(*Rita* @ 2007 11 27, 13:39)
Kūdikių namų direktorė Petronėlė Valatkevičienė perdavė šiandien telefonu žinią, kad jiems nereikia jokių mamų lankymų, paramos, daiktų ir kt.

mačiau šiandien per Sroves blink.gif doh.gif doh.gif

ir nesupratau, ar mišinukai vaikams reikalingi aukoti, kad jie badauja, ar kaip ten yra blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mildute @ 2007 12 05, 20:19)
mačiau šiandien per Sroves blink.gif  doh.gif  doh.gif

ir nesupratau, ar mišinukai vaikams reikalingi aukoti, kad jie badauja, ar kaip ten yra blink.gif

Nepamirškit, kad kūdikių namuose yra ne tik palikti valstybės globai kūdikiai, bet ir personalas, taip pat turintis savo vaikų.
Papildyta:
O iš tikro, tai labai gaila, kad yra vagiama net iš likimo nuskriaustų vaikų. Ir išvertus kiaulės akis ramiai dėstoma, kad nieko nereikia. O kodėl tiek metų žurnaluose tėvams organizuojami išskirtinai P.Valatkevičienės vadovaujamiems kūdikių namams skirti projektai? Kodėl po kiekvienu straipsniu yra prašymas paaukoti pinigų ir nurodyta sąskaita? Ir dar ta persona drįsta viešai pareikšti, kad ji niekam neprivalo atsiskaityti? Kaip man gaila, kad tie vaikai taip ir užaugs skanesnio kąsnio nematę. Aukokit neaukoję, o tos aukos vis tiek nepasiekia tų, kuriems jos skirtos. verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, maciau siandienos sroviu tik pati gala sad.gif si tema man ypac aktuali todel butu labai idomu pabendrauti su ta panele kuri ten pasakojo srovese apie kudikiu namus ir jos bendravima su direktore. pati jau daug metu (gal kokius min penkis) remiu siuos vaiku namus ir kiekvienais metais organizuoju du kartus per metus (kaledas ir velykas) paramos akcjas (su draugemis ir bendradarbemis). todel labai idomu kas cia per skandalas kilo? nuo ko cia viskas prasidejo? is anksto aciu uz info.
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2007 11 27, 13:39)
Kūdikių namų direktorė Petronėlė Valatkevičienė perdavė šiandien telefonu žinią, kad jiems nereikia jokių mamų lankymų, paramos, daiktų ir kt.

blink.gif
Maciau sroves ir pakraupau direktores pasakymus apie atnestus daiktelius---tipo ka per š... jos cia atnese doh.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mėlynakės-mama: 05 gruodžio 2007 - 20:54
QUOTE(jbs @ 2007 12 05, 21:38)
Nepamirškit, kad kūdikių namuose yra ne tik palikti valstybės globai kūdikiai, bet ir personalas, taip pat turintis savo vaikų.

taigi taigi...jei net darželiuose sugeba auklytės su auklėtojom vaikų sausainius prie kavos suvalgyt, kuriuos atneša tėvai, jei net iš ten sugeba pasiimt pampersų savo anūkui ir pan, tai ką kalbėt apie vaikų namus, apie vaikus, kurių nieks neužstoja, neturi jie užnugario...tai ir vietoj pampio su šlapia pala vaikšto ir valgyt nelabai ką gero gauna....jatau, kaip baisu, negaliu.... O Kudabienė ir pati su ta direktore vos ne su baime šnekėjo, toks vaizdas. Čia Grinevičiūtės reikėjo, ta gal ir būtų ten ką padarius...
Atsakyti
Miela Rita 4u.gif ,
Aš vakar mačiau sroves, kadangi lankausi dažnai supermamoj, noriu įkišti ir savo trigrašį.
Rita, Tu - šaunuolė, tiesiog kas ir būtų, jei mūsų visuomenėje padaugėtų tokių iniciatyvių ir idėjinių žmonių, organizuotų, veiklių. Patys didžiausi linkėjimai.
Dėl Petronėlės. Asmeniškai pažįstu keletą Petronėlės vadovaujamo kolektyvo žmonių. Šie žmonės dirbo kūdikių namuose prieš 2 metus, maždaug. Ši moteris galėtų prilygti kokiam viduramžių rūsčiosios valdovės personažui. Sunkiai prognozuojama, nestabilios nuotaikos žmogus. Beje, pati su ja susidūriau asmeniškai taip pat, kai teko atlikti vasaros studentiškų darbų praktiką. Kadangi eteryje nėra oponentės, būtų neetiška ją drabstyti purvais.
Visi šios moters pasirodymai tuometinėse Nomedos laidose man kėlė pasišlykštėjimą, vis tik jos įvaizdis neatitinka jos tikrosios asmenybės.
Be to, Petronėlė gerai žinoma visame mieste tarp socialines paslaugas teikiančių institucijų.
Štai, mano objektyvi nuomonė.
Aš pati asmeniškai, niekada neprisidedu prie tokių akcijų kaip nešimas daiktų į kūdikių namus. Ne todėl, kad jūsų nepalaikyčiau. Tiesiog turiu pažįstamą vienišą moterį, sunkiai auginančią 2 vaikus. Visi mano vaiko daiktai ir drabužiai atitenka jos vaikams.

Pagarbiai

Dindilin
Atsakyti
O gal dar žinote tokių sunkiai gyvenančių šeimų su vaikiukais, vienišų mamų ar vargšiukų vaikučių, kurių tėvai girtauja. Tikrai norėčiau tokiems padėti, apie kuriuos nieks nežino, jiems nerengiamos jokios kalėdinės akcijos, neaukojami pinigai ar daiktai.
Atsakyti
QUOTE(sprinza @ 2007 12 06, 09:35)
O gal dar žinote tokių sunkiai gyvenančių šeimų su vaikiukais, vienišų mamų ar vargšiukų vaikučių, kurių tėvai girtauja.  Tikrai norėčiau tokiems padėti, apie kuriuos nieks nežino, jiems nerengiamos jokios kalėdinės akcijos, neaukojami pinigai ar daiktai.

Tokių šeimų, tiesioginio bendravimo bei paramos, galima info gauti iš "Vaiko krizių centro", bent jau mes Klaipėdoje intensyviai bendraujame, bendradarbiaujame, globojame ir "draugaujame" su VKC bei jų globojamom šeimom. Manau Vilniuje irgi toks centras yra.

Dėl vakar laidos "Srovės" - žiūrėjau su didžiuliu susidomėjimu ir mačiau visiškai analogišką situaciją kaip ir pas mus Klaipėdos Girulių kudikių globos namuose. Ten taip pat dirba tokio pat amžiaus ir pažiūrų direktorė p. Genytė, kuri taip pat nenori nieko įsileisti ir sako kad "jai nieko nereikia". Pernai būrelis forumiečių šiaip ne taip įsiprašėme pas kudikius - tai sutartu laiku direktorė neatvyko. Nuėjome į grupę, iš kurios viena forumietė jau globojo berniuką, tai turėjome galimybę pabūti su vaikais, išsivesti juos į lauką. Po poros valandų pasirodžiusi direktorė tikrai neapsidžiaugė mus pamačiusi, o kai padaviau vieno rėmėjo pilną maišą visiškai naujų ružavų tapkyčių (apie 40 porų) - tai vos irgi neišgirdau, kad tipo "ką jūs čia atnešėte".. doh.gif Atneštus naturalius produktus kaip javinukus, jogurtą, sultytes - sudėjo į šaldytuvą, neleido mums vaikams duoti..... blink.gif
Taip kad man LABAI nepatiko schmoll.gif toks požiūris ir toks vadovavimas. Kalbos visokios sklinda jau labai daug metų, kai kurie vaikai auginami su 1-2 metukų net penkiamečiai, kurie nebegali tokie ten būti - pilnai esu įsitikinusi, kad ten "kažkokios požeminės srovės", nes vaikai iš ten daugiausia įvaikinami tik užsieniečiams .......

Įsivaizduoju, kad kartais iniciatyva ir gali ir dingti po tokių nesusipratimų, bet tik nenuleistikte rankų, nepraraskite iniacityvos - jos kitiems reikia, ir tikrai - aš, Jūs -žinome kam jos tikrai reikia.
Taip kad aš Jus palaikau thumbup.gif thumbup.gif Ir sekmės tolimesniuose prasminguose darbuose. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 06 gruodžio 2007 - 10:21
as taip pat norečiau padekoti mamytems isdrysusioms apie tai prabilti viesai
ŠAUNUOLĖS thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ploja.gif
AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2007 12 06, 09:55)

Dėl vakar laidos "Srovės" - žiūrėjau su didžiuliu susidomėjimu ir mačiau visiškai analogišką situaciją kaip ir pas mus Klaipėdos Girulių kudikių globos namuose. Ten taip pat dirba tokio pat amžiaus ir pažiūrų direktorė p. Genytė, kuri taip pat nenori nieko įsileisti ir sako kad "jai nieko nereikia".

Įsivaizduoju, kad kartais iniciatyva ir gali ir dingti po tokių nesusipratimų, bet tik nenuleistikte rankų, nepraraskite iniacityvos - jos kitiems reikia, ir tikrai - aš, Jūs -žinome kam jos tikrai reikia.
Taip kad aš Jus palaikau  thumbup.gif  thumbup.gif  Ir sekmės tolimesniuose prasminguose darbuose.  4u.gif

bet as vis tiek galvoju - na nejaugi neimanoma kazhko kazhkaip pajudinti, kad tokios kaip petronele ir genyte ciuoztu toooli toooli is tokiu postu? kiek teko susidurti su nuomonemis, tai negirdejau ne vieno gero atsiliepimo apie petronele - visi kazhka zino, susidure, burzgia, uzhia..o ji ten kaip sedi, taip sedi..tas liudniausia.
ir zurnalistai - vietoj to, kad giliau pasikapstytu, labai nesuka galvos. duokit seansacija ir mums uzhteks. per 3 dienas reportazha susuko ir vualia. kai kurios mamos net nelabai suprato kas noreta parodyti.
nemanau, ka dtai kazhka pakeis sitoj situacijoje.
Atsakyti
QUOTE(Frane @ 2007 12 06, 15:27)
bet as vis tiek galvoju - na nejaugi neimanoma kazhko kazhkaip pajudinti, kad tokios kaip petronele ir genyte ciuoztu toooli toooli is tokiu postu? kiek teko susidurti su nuomonemis, tai negirdejau ne vieno gero atsiliepimo apie petronele - visi kazhka zino, susidure, burzgia, uzhia..o ji ten kaip sedi, taip sedi..tas liudniausia.
ir zurnalistai - vietoj to, kad giliau pasikapstytu, labai nesuka galvos. duokit seansacija ir mums uzhteks. per 3 dienas reportazha susuko ir vualia. kai kurios mamos net nelabai suprato kas noreta parodyti.
nemanau, ka dtai kazhka pakeis sitoj situacijoje.

drinks_cheers.gif
Vakar irgi žiūrėjau reportažą, siaubinga istorija, nemaloniai nuteikė. Bet va parodė, jūs čia pašnekėjot - ir viskas. Nemanau, kad kas pasikeis. O gaila.
Atsakyti
QUOTE(Frane @ 2007 12 06, 13:27)
bet as vis tiek galvoju - na nejaugi neimanoma kazhko kazhkaip pajudinti, kad tokios kaip petronele ir genyte ciuoztu toooli toooli is tokiu postu?

Kiek esu girdėjusi Petronėlė šį postą gavo tuometinio sveikatos ministro Galdiko protekcija. Kodėl ji laikosi ten iki šiol - mįslė.
Atsakyti