Įkraunama...
Įkraunama...

Džiovinti krapai

As jau ir krapu, ir petrazoliu prisisaldziau. Tuoj braskes saldysiu smile.gif
Tiesa, saldau polietileniniuose maiseliuose, nedidelem "porcijom". Po to viena maiseli isimi - ir sunaudoji ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frosted_berry: 30 birželio 2005 - 15:54
QUOTE(Medeina @ 2004 01 12, 10:38)
Aš irgi šaldau:imu šviežias šakutes, nuplaunu, paimu punduką ir susuku į plėvelę.Kai reikia,atsipjauni-tipo kaip dešrą laugh.gif ,o tada galima smulkinti, galima atšildžius patiekalus puošti "cielom" šakutėm.



Visa laika saldziau smulkintus, bet va sita ideja labai labai patiko!!
Atsakyti
Aš šaldau jaunas krapų šakeles. Jų pundelį dedu į maišiuką, o tuos maišiukus į dėžutę - ir į šaldiklį. Kai sušala, imu maišelį ir rankomis sumaigau. Krapai sutrupa labai smulkiai. Galima juos visus taip sutrupinti ir supylus į kokį nors indą laikyti šaldiklyje. Tada belieka tik reikiamą kiekį šaukštu pasisemti.
Atsakyti
Oaš susmulkinau ir sugrūdau į ledukams šaldyti formeles tongue.gif užpyliaus vandeniu ir sušaldžius išėmiau į maišelį ir laikau šaldiklyke ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nedurna @ 2004 01 03, 22:28)
Taure, siulau tau uzsisaldyti krapu. Nuplautus ir isdziuvusius supjaustyk smulkiai ir i stiklainiuka. Dek ji i saldikli - kada reik - i sriuba ar kitur, po to atgal i saldikli. Gali labai smulkiai susipjaustyt, o gi gali ir nesipjaustyt -kaip norisi. Sviezi visa ziema wink.gif

notworthy.gif notworthy.gif Negaliu atsidžiaugti šiuo patarimu.Užsišalziau krapus,pagal tavo patarimą ir dabar stovi,kaip švieži.Nei sulipo,nei kvapą prarado smile.gif O,tai anksčiau džiovindavau juos,nors valgyt nesinorėdavo-kvapas pasidaro kaip šieno.Tik krapus sugadindavau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(TauRe @ 2004 01 03, 21:19)
gal kas zinote kaip pasidziovinti krapus ? salia manes nera kur juos parduoda sviezius. turiu atsivesti is toliau, bet jie sviezi neilgai issilaiko, tenka kruva ismesti. uztai perku dziovintus, bet iseina gana brangiai, nes naudoju labai daug. gal kas zinot kaip pasidziovinti paciai ? nu jei juokingas klausimas, nesijuokit is tundros  laugh.gif  tikrai nezinau kaip  rolleyes.gif


Aš krapus nuplovus ir išdžiovinus dedu į kamerą. Galima į kokį nors indą juos dėti supjaustytus, tuomet kai reikia iš karto prisikrapštai kiek reikia. Taip jų skonis buna kaip šviežių.
Atsakyti
As taip pat naudoju saldytus krapus, kiek reikia tiek ir pasiimi is saldiklio, lux dalykas smile.gif O dziovinu vos tik prazydusiu krapu virsuneles, palepeje silta greitai sudziuva ir spalvos bei kvapo nekeicia. Tada smulkiai sutrinu, bet vistiek saldyti pirmoje vietoje thumbup.gif
Atsakyti
As krapus ir petrazoles susuku i folija ir i kamera thumbup.gif
Atsakyti
Niu ka ir as prisiskaiciau ir jau pora indelu susaldziau krapiuku naminiu thumbup.gif visada dziovindavau o dabar ne kai pabandziau viskas man patiko ir dabar tik saldysiu thumbup.gif drinks_cheers.gif as darau be druskos ar tai gerai ? ar butinai drusk reikia deti ? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulka10 @ 2009 07 09, 14:58)
Niu ka ir as prisiskaiciau ir jau pora indelu susaldziau krapiuku naminiu  thumbup.gif  visada dziovindavau o dabar ne kai pabandziau viskas man patiko ir dabar tik saldysiu  thumbup.gif  drinks_cheers.gif  as darau be druskos ar tai gerai ? ar butinai drusk reikia deti ?  unsure.gif

is tikruju tai ziema nerealu issitraukti is kameros svieziu kvepianciu krapuku wub.gif
as visada darau be druskos schmoll.gif saldau ir smulkintus ir sakelemis, taip patogiau kai kada kokiu reikia. taip pat uzsisaldau ziemai ir petrazoliu, bei cesnaku laisku sumaltu su skiltelemis - labai skanu ivariems padazams, sriuboms:)
Atsakyti
As saldau visalaik, bet symet sugalvojau pasidziovinti krapu, tai paskleidziu ant popieriaus lapo, ir issidziovina krapai. O saldyti, tai supjaustau smulkiai, ir nededu jokios druskos, jie saldyti nesulimpa, kiek reikia ziema issimu sriubai ar dar kam nors, o kur dar butu galima deti juos, nes labai daug ju yra?
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2009 07 09, 16:20)
is tikruju tai ziema nerealu issitraukti is kameros svieziu kvepianciu krapuku wub.gif
as visada darau be druskos schmoll.gif  saldau ir smulkintus ir sakelemis, taip patogiau kai kada kokiu reikia. taip pat uzsisaldau ziemai ir petrazoliu, bei cesnaku laisku sumaltu su skiltelemis - labai skanu ivariems padazams, sriuboms:)

as irgi viska susaldau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti