As jau ir krapu, ir petrazoliu prisisaldziau. Tuoj braskes saldysiu
Tiesa, saldau polietileniniuose maiseliuose, nedidelem "porcijom". Po to viena maiseli isimi - ir sunaudoji
QUOTE(Medeina @ 2004 01 12, 10:38)
Aš irgi šaldau:imu šviežias šakutes, nuplaunu, paimu punduką ir susuku į plėvelę.Kai reikia,atsipjauni-tipo kaip dešrą ,o tada galima smulkinti, galima atšildžius patiekalus puošti "cielom" šakutėm.
Visa laika saldziau smulkintus, bet va sita ideja labai labai patiko!!
Aš šaldau jaunas krapų šakeles. Jų pundelį dedu į maišiuką, o tuos maišiukus į dėžutę - ir į šaldiklį. Kai sušala, imu maišelį ir rankomis sumaigau. Krapai sutrupa labai smulkiai. Galima juos visus taip sutrupinti ir supylus į kokį nors indą laikyti šaldiklyje. Tada belieka tik reikiamą kiekį šaukštu pasisemti.
Oaš susmulkinau ir sugrūdau į ledukams šaldyti formeles užpyliaus vandeniu ir sušaldžius išėmiau į maišelį ir laikau šaldiklyke
QUOTE(Nedurna @ 2004 01 03, 22:28)
Taure, siulau tau uzsisaldyti krapu. Nuplautus ir isdziuvusius supjaustyk smulkiai ir i stiklainiuka. Dek ji i saldikli - kada reik - i sriuba ar kitur, po to atgal i saldikli. Gali labai smulkiai susipjaustyt, o gi gali ir nesipjaustyt -kaip norisi. Sviezi visa ziema
Negaliu atsidžiaugti šiuo patarimu.Užsišalziau krapus,pagal tavo patarimą ir dabar stovi,kaip švieži.Nei sulipo,nei kvapą prarado O,tai anksčiau džiovindavau juos,nors valgyt nesinorėdavo-kvapas pasidaro kaip šieno.Tik krapus sugadindavau
QUOTE(TauRe @ 2004 01 03, 21:19)
gal kas zinote kaip pasidziovinti krapus ? salia manes nera kur juos parduoda sviezius. turiu atsivesti is toliau, bet jie sviezi neilgai issilaiko, tenka kruva ismesti. uztai perku dziovintus, bet iseina gana brangiai, nes naudoju labai daug. gal kas zinot kaip pasidziovinti paciai ? nu jei juokingas klausimas, nesijuokit is tundros tikrai nezinau kaip
Aš krapus nuplovus ir išdžiovinus dedu į kamerą. Galima į kokį nors indą juos dėti supjaustytus, tuomet kai reikia iš karto prisikrapštai kiek reikia. Taip jų skonis buna kaip šviežių.
As taip pat naudoju saldytus krapus, kiek reikia tiek ir pasiimi is saldiklio, lux dalykas O dziovinu vos tik prazydusiu krapu virsuneles, palepeje silta greitai sudziuva ir spalvos bei kvapo nekeicia. Tada smulkiai sutrinu, bet vistiek saldyti pirmoje vietoje
As krapus ir petrazoles susuku i folija ir i kamera
Niu ka ir as prisiskaiciau ir jau pora indelu susaldziau krapiuku naminiu visada dziovindavau o dabar ne kai pabandziau viskas man patiko ir dabar tik saldysiu as darau be druskos ar tai gerai ? ar butinai drusk reikia deti ?
QUOTE(mamulka10 @ 2009 07 09, 14:58)
Niu ka ir as prisiskaiciau ir jau pora indelu susaldziau krapiuku naminiu visada dziovindavau o dabar ne kai pabandziau viskas man patiko ir dabar tik saldysiu as darau be druskos ar tai gerai ? ar butinai drusk reikia deti ?
is tikruju tai ziema nerealu issitraukti is kameros svieziu kvepianciu krapuku
as visada darau be druskos saldau ir smulkintus ir sakelemis, taip patogiau kai kada kokiu reikia. taip pat uzsisaldau ziemai ir petrazoliu, bei cesnaku laisku sumaltu su skiltelemis - labai skanu ivariems padazams, sriuboms:)
As saldau visalaik, bet symet sugalvojau pasidziovinti krapu, tai paskleidziu ant popieriaus lapo, ir issidziovina krapai. O saldyti, tai supjaustau smulkiai, ir nededu jokios druskos, jie saldyti nesulimpa, kiek reikia ziema issimu sriubai ar dar kam nors, o kur dar butu galima deti juos, nes labai daug ju yra?
QUOTE(suntea7 @ 2009 07 09, 16:20)
is tikruju tai ziema nerealu issitraukti is kameros svieziu kvepianciu krapuku
as visada darau be druskos saldau ir smulkintus ir sakelemis, taip patogiau kai kada kokiu reikia. taip pat uzsisaldau ziemai ir petrazoliu, bei cesnaku laisku sumaltu su skiltelemis - labai skanu ivariems padazams, sriuboms:)
as visada darau be druskos saldau ir smulkintus ir sakelemis, taip patogiau kai kada kokiu reikia. taip pat uzsisaldau ziemai ir petrazoliu, bei cesnaku laisku sumaltu su skiltelemis - labai skanu ivariems padazams, sriuboms:)
as irgi viska susaldau