Varškės spurgas aš irgi verdu, kai netingiu, baronkytes tokias (receptas panašus, kaip minėti, tad nesikartosiu - varškė, kiaušai, gesinta soda, miltai, vanilinis cukrus). Baronkytės tam, kad vidus neliktų pusžalis. O kad aliejaus beverdant neprisigertų, ne degtinę naudoju (išvis pirmąkart girdžiu tokį dalyką), o į tą įkaitusį aliejų kartu su spurgomis dedu nuluptą bulvę ir verdu kartu, tiksliau, bulvės puselę. Kai labai apskrunda, išvirus kelias spurgų "partijas", išgriebiu ir dedu kitą puselę.
Kažkada viena ciocka pavaišino spurgomis su grybų įdaru. Sausi, susmulkinti tokie grybai, o spurgos tešla gan saldi, su aguonomis. Kūčių patiekalas tai buvo. Bandžiau daryt, nieko nesigavo. Spurgos sprogo, grybai ištekėjo į aliejų. Ir skonis ne toks. Ir iš viso, ar mielinė tešla turi būti? Gal kas nors žino receptą?
Itariu kalba eina apie auseles. Jas darp su aguonom, kopustais, grybais ir t.t. Siaip zinau, kad kai kuriuose regionuose toki patiekala Kucioms gamina. Pabandysiu paklausti anytos - ji tikrai daro, bet nezinau kaip pavyks parasyti, nes turi iproti gaminti viska "is akies".