oi bea skanus tavo receptukai, as irgi jau siandien bandysiu kepti tavo varskines spurgas-mano mociute tokias kepdavo . O galima deti ta varske, kur kaip kremas, nera cia tokios varskes kaip lietuvoj. Arba grudeta(ta itariu netinka ) arba kremine, jei gerai pamenu kaip musu svelnioji...iseis su tokia?
QUOTE(snoopy @ 2005 01 20, 16:06)
oi bea skanus tavo receptukai, as irgi jau siandien bandysiu kepti tavo varskines spurgas-mano mociute tokias kepdavo . O galima deti ta varske, kur kaip kremas, nera cia tokios varskes kaip lietuvoj. Arba grudeta(ta itariu netinka ) arba kremine, jei gerai pamenu kaip musu svelnioji...iseis su tokia?
turėtų išeiti.
QUOTE(snoopy @ 2005 01 20, 16:06)
oi bea skanus tavo receptukai, as irgi jau siandien bandysiu kepti tavo varskines spurgas-mano mociute tokias kepdavo . O galima deti ta varske, kur kaip kremas, nera cia tokios varskes kaip lietuvoj. Arba grudeta(ta itariu netinka ) arba kremine, jei gerai pamenu kaip musu svelnioji...iseis su tokia?
as naudodavau riccota ...
rimtai riccota? ir kaip gaudavosi? man kazkaip atrode, kad spurgom, tai turi tokia varskyte buti, kad trinti galetum!
Vakar jau nusipirkau visko, siandien vakare bus kepimas:) niam niam
Vakar jau nusipirkau visko, siandien vakare bus kepimas:) niam niam
Varškės spurgas aš irgi verdu, kai netingiu, baronkytes tokias (receptas panašus, kaip minėti, tad nesikartosiu - varškė, kiaušai, gesinta soda, miltai, vanilinis cukrus). Baronkytės tam, kad vidus neliktų pusžalis. O kad aliejaus beverdant neprisigertų, ne degtinę naudoju (išvis pirmąkart girdžiu tokį dalyką), o į tą įkaitusį aliejų kartu su spurgomis dedu nuluptą bulvę ir verdu kartu, tiksliau, bulvės puselę. Kai labai apskrunda, išvirus kelias spurgų "partijas", išgriebiu ir dedu kitą puselę.
Kažkada viena ciocka pavaišino spurgomis su grybų įdaru. Sausi, susmulkinti tokie grybai, o spurgos tešla gan saldi, su aguonomis. Kūčių patiekalas tai buvo. Bandžiau daryt, nieko nesigavo. Spurgos sprogo, grybai ištekėjo į aliejų. Ir skonis ne toks. Ir iš viso, ar mielinė tešla turi būti? Gal kas nors žino receptą?
Kažkada viena ciocka pavaišino spurgomis su grybų įdaru. Sausi, susmulkinti tokie grybai, o spurgos tešla gan saldi, su aguonomis. Kūčių patiekalas tai buvo. Bandžiau daryt, nieko nesigavo. Spurgos sprogo, grybai ištekėjo į aliejų. Ir skonis ne toks. Ir iš viso, ar mielinė tešla turi būti? Gal kas nors žino receptą?
Aciu Bea!!! Saunuole tu ! Spurgytes mano isejo kuo puikiausiai, minkstuteles
Skanios spurgos be mielių
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)
Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias
Skanaus
Kepiau ir as sita sprugikes,kadangi baisiai lipo prie ranku tai as vietoj 7-8 saukstu miltu suvariau 0.75kg
Gavosi kietokos,bet bent jau prie ranku nelipo Seimynai suejo
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)
Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias
Skanaus
Kepiau ir as sita sprugikes,kadangi baisiai lipo prie ranku tai as vietoj 7-8 saukstu miltu suvariau 0.75kg
Gavosi kietokos,bet bent jau prie ranku nelipo Seimynai suejo
Prisiskaiciau net seile nutyso ,varau kept ir as
QUOTE(SANTA @ 2005 02 27, 18:07)
Prisiskaiciau net seile nutyso ,varau kept ir as
ir ash shiandien kepsiu...
QUOTE(mexica @ 2005 02 23, 15:21)
Skanios spurgos be mielių
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)
Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias
Skanaus
Kepiau ir as sita sprugikes,kadangi baisiai lipo prie ranku tai as vietoj 7-8 saukstu miltu suvariau 0.75kg
Gavosi kietokos,bet bent jau prie ranku nelipo Seimynai suejo
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)
Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias
Skanaus
Kepiau ir as sita sprugikes,kadangi baisiai lipo prie ranku tai as vietoj 7-8 saukstu miltu suvariau 0.75kg
Gavosi kietokos,bet bent jau prie ranku nelipo Seimynai suejo
Kepiau ir as jas Kadangi lipo prie ranku tai dejau su saukstais i puoda Gavosi laaaaaaabai purios ir skanios Teko kepti dar kelis kartus
Aciu uz receptuka!!!!!!!!!!!
Spurgos kiek pabodo, tai pereinam prie zagareliu
beje,kad spurgos taip netrauktu aliejaus pirma kepima dejau bulve o antra kart kepdama - ipyliau spirito. Tai su spiritu daug graziau apkepe ir tikrai maziau riebaliuku prisigere
Mielos šeimininkės Vat, radau labai skanų receptą plikytų mielinių spurgų, dariau jas, labai skanios išėjo, tik bėda ta, kad uogienė labai išbėgo verdant. Gal kas žinot kaip daryt spurgas, kad ta uogienė neišbėgtų? Atrodo ir labai mažai tos uogienės dėjau ir tiršta, na, bet vis tiek nesigavo