QUOTE(tupukas @ 2012 02 19, 17:50)
manau atejo ir man metas pasidalinti labai skaniu ir paprastu spurgyciu receptuku
RECEPTAS:
400 g varskes
3 st.miltu
3 kaiusiniai
1 st.cukraus
1 saukstas grietines
šaukštelis sodos
žiupsnelis druskos
Į varske berti miltus,cukru ir žiupsneli druskos,pilti atskirai isplaktus kiausinius,deti grietine nugesinta soda.Rankomis gerai isminkyti ir formuoti mažas spurgytes.Jas leisti i jau ikaitusi alieju.Beje kai aliejus jau visiskai ikaista,sumazinu ugni minimaliai,nes jei bus per daug ikaites aliejus,spurgos greitai paruduos o vidus nesuspes iskepti,tiesiog pirma,antra spurgas tikrinu is karto,kad nebutu zalios.Isemusias spurgas dedu ant ranksluostinio popieriaus ,kad susigertu aliejaus perteklius.Is sios normos gaunasi apie 20 spurgu.Tiesa visuomet darau is dvigubos normos,nors bet kokiu atveju antrai dienai ju jau nebelieka
Dariau pagal si recepta, na visai neblogos, vaikai valge
Beje, as varsketukus pagal toki recepta darau. Tai man ir spurgos panasios i varskeciu skoni gavosi
Man asmeniskai noretusi kazko lengvesnio, kad burnoje tirptu... Gal kas zinot Palangos spurgyciu recepta.