Įkraunama...
Įkraunama...

Spurgos

QUOTE(Kettim @ 2009 10 13, 14:37)
Kepiau ir as varskines spurgytes.

300g varskes
2kiausiniai
cukraus(net nezinau kiek dejau,cia pagal skoni,as dejau nemazai  biggrin.gif )
2a.s vaniles
ir apie 10 v.s miltu su kaupu,gal truputi daugiau
1a.s kepimo milteliu

isplakiau kiausinius su cukrumi,pertryniau varske,sumaisiau su kiausinio plakiniu ir dejau miltus su kepimo milteliais.
gavosi slapios,purios spurgytes.niam.... essen.gif  smile.gif


ačiū už receptuką thumbup.gif bėgu daryti savo mažuliukui šio gardumyno wub.gif
Atsakyti
manau atejo ir man metas pasidalinti labai skaniu ir paprastu spurgyciu receptuku mirksiukas.gif
RECEPTAS:
400 g varskes
3 st.miltu
3 kaiusiniai
1 st.cukraus
1 saukstas grietines
šaukštelis sodos
žiupsnelis druskos

Į varske berti miltus,cukru ir žiupsneli druskos,pilti atskirai isplaktus kiausinius,deti grietine nugesinta soda.Rankomis gerai isminkyti ir formuoti mažas spurgytes.Jas leisti i jau ikaitusi alieju.Beje kai aliejus jau visiskai ikaista,sumazinu ugni minimaliai,nes jei bus per daug ikaites aliejus,spurgos greitai paruduos o vidus nesuspes iskepti,tiesiog pirma,antra spurgas tikrinu is karto,kad nebutu zalios.Isemusias spurgas dedu ant ranksluostinio popieriaus ,kad susigertu aliejaus perteklius.Is sios normos gaunasi apie 20 spurgu.Tiesa visuomet darau is dvigubos normos,nors bet kokiu atveju antrai dienai ju jau nebelieka biggrin.gif
thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2012 01 20, 22:56)
as kepu pagal si recepta:
260 g miltu
130 g cukraus
vanilinio cukraus
0,25 litro pieno
3 kiausiniai
5 saukstai aliejaus
1 a.s. kepimo milteliu

as is karto kepu is dvigubos porcijos, nes is 1 porcijos neuztenka 4 asmenu seimai pasmaguriauti mirksiukas.gif

varskes spurgos be varskes unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kribum27 @ 2012 03 03, 21:21)
varskes spurgos be varskes unsure.gif

niekas ir nerase kad varskines spurgos... schmoll.gif
kalba ejo apie spurgas, kepamas spec keptuveje, o ne verdamas aliejuje 4u.gif
Atsakyti
nu jo , rimtai, juk ne visos spurgos is varskes blush2.gif
Atsakyti
pavarvinau seile, tai reikes lekti kepti spurgyciu, nors dar niekada nekepiau blush2.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Šiandien labai nusivyliau blush2.gif Viriau spurgas aliejuje, paga Beatos receptą ir jos man susmego tiesiog akyse. Gavosi tokie išsipūtę varškėčiai... Ką ne taip dariau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Osera @ 2011 07 20, 15:47)
sveikutes

merginos ar skanios gaunasi  Spurgos su kondensuotu pienu
radau toki recepta gal kas bandete ?
Spurgos su kondensuotu pienu

INGREDIENTAI:

4 kiaušinių,
indelio kondensuoto pieno su cukrumi,
3,5 stiklinės miltų,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
cukraus pudros pabarstyti.


aš irgi susigundžiau, padariau ir..... kitą dieną išmečiau.. blush2.gif kietos sprangios, nors viską dariau pagal receptą tiksliai... nepalyginsi su varškinėm schmoll.gif kurios būna purios minkštos ir tirpsta burnoje tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2012 03 29, 17:34)
aš irgi susigundžiau, padariau ir..... kitą dieną išmečiau.. blush2.gif  kietos sprangios, nors viską dariau pagal receptą tiksliai... nepalyginsi su varškinėm  schmoll.gif kurios būna purios minkštos ir tirpsta burnoje  tongue.gif


Su varskinem tikrai nepalyginsi, nes jos ne varskines smile.gif bet man labai skanios gavos su kondensuotu pienu. Sausesnes uz varskines, bet aplaisciau sokoladu ir cukraus pudros glaistu - super!

Jei teko ismest, tai matyt padauginot miltu, kad taip sukietejo.
Atsakyti

 ! 
Primenu, kad komercinio / reklaminio pobūdžio žinutės ir pan. skelbimai yra GRIEŽTAI DRAUDŽIAMI.
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2012 04 02, 09:17)
Jei teko ismest, tai matyt padauginot miltu, kad taip sukietejo.

as irgi tokias kepiau, isvaizda gera, bet neskanios. Miltu tikrai nepadauginau, gal tiesiog nuo zmoniu priklauso, skanu jiems ar ne. Man su yru - ne schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(tupukas @ 2012 02 19, 17:50)
manau atejo ir man metas pasidalinti labai skaniu ir paprastu spurgyciu receptuku mirksiukas.gif
RECEPTAS:
400 g varskes
3 st.miltu
3 kaiusiniai
1 st.cukraus
1 saukstas grietines
šaukštelis sodos
žiupsnelis druskos

Į varske berti miltus,cukru ir žiupsneli druskos,pilti atskirai isplaktus kiausinius,deti grietine nugesinta soda.Rankomis gerai isminkyti ir formuoti mažas spurgytes.Jas leisti i jau ikaitusi alieju.Beje kai aliejus jau visiskai ikaista,sumazinu ugni minimaliai,nes jei bus per daug ikaites aliejus,spurgos greitai paruduos o vidus nesuspes iskepti,tiesiog pirma,antra spurgas tikrinu is karto,kad nebutu zalios.Isemusias spurgas dedu ant ranksluostinio popieriaus ,kad susigertu aliejaus perteklius.Is sios normos gaunasi apie 20 spurgu.Tiesa visuomet darau is dvigubos normos,nors bet kokiu atveju antrai dienai ju jau nebelieka biggrin.gif
thumbup.gif
user posted image

siandien kepsiu pagal jusu recepta, butinai pranesiu kaip sekesi 4u.gif
Atsakyti