O cia mano receptas
Varskes spurgos
1,5 pakelio riebios varskes
0,5 stiklines kefyro,
15 g. kelimo milteliu (galima pekisti 1 a.s. sodos)
Stikline cukraus
4 kiausiniai
Miltu
2 v.s. spirito ar degtines
Kepimo miltelius arba soda (asmeniskai as nededu nei vieno, nei kito, o naudoju savaiminio kilimo miltus - nezinau, gal jau Lietuvoje irgi tokiu yra), sudeti i kefyra ir gerai ismaisyti, supilti i istrinta su cukrumi varske, imusti kiausinius ir gerai issukti, ipilti spirita.
Berti miltus, kol gaunasi tokia minkstoka prie ranku limpanti mase (daug tirstesne nei blynu, bet skystesne nei sausainukams formuoti ).
Fritiurineje (o kas neturi, tai gilesniame dubenyje), ikaitinti riebalus (neperkaitinti, nes virsus degs, o vidus liks neiskepes, bet ir nedeti spurgeliu i per saltus riebalus, nes prisigers riebalu ir bus neskanios - imetus gabaliuka teslos, ji turi cirksdama bemat iskilti i pavirsiu, tada jau geras riebalu kaitrumas).
Dregnomis rankomis atgnybti nedidelius gabalelius teslos (ji tikrai turi lipt prie ranku, neturi buti tvirta), deti po keleta spurgeliu i verdancius riebalus - jos turi laisvai plaukioti ir pacios vartytis. Isemus ir atvesinus paberti cukraus pudra.
Kai matysite, kad pradeda labai greitai kepti, sumazinkite kaitra, kad nebutu per kaitrus riebalai.
Beje, patarciau iskeptas deti ant popieriniu serveteliu - dalis riebalu susigers i jas ir tik tuomet perdeti i vazele ir barstyti cukraus pudra.
Kazkada tarybiniais laikais dirbau vireja, tai kiekviena diena kepiau spurgas - tik ten i recepta nejo kefyras, bet sefe visada liepdavo jo pilti vietoje dalies varskes, tai spurgos budavo pasakiskos
Skaniai skamba teks isbandyti
QUOTE(eda.dita @ 2010 07 02, 12:33)
O cia mano receptas
Varskes spurgos
1,5 pakelio riebios varskes
0,5 stiklines kefyro,
15 g. kelimo milteliu (galima pekisti 1 a.s. sodos)
Stikline cukraus
4 kiausiniai
Miltu
2 v.s. spirito ar degtines
Kazkada tarybiniais laikais dirbau vireja, tai kiekviena diena kepiau spurgas - tik ten i recepta nejo kefyras, bet sefe visada liepdavo jo pilti vietoje dalies varskes, tai spurgos budavo pasakiskos
Varskes spurgos
1,5 pakelio riebios varskes
0,5 stiklines kefyro,
15 g. kelimo milteliu (galima pekisti 1 a.s. sodos)
Stikline cukraus
4 kiausiniai
Miltu
2 v.s. spirito ar degtines
Kazkada tarybiniais laikais dirbau vireja, tai kiekviena diena kepiau spurgas - tik ten i recepta nejo kefyras, bet sefe visada liepdavo jo pilti vietoje dalies varskes, tai spurgos budavo pasakiskos
ismeginau si recepta , vaikams patiko , man irgi
QUOTE(bea @ 2004 01 03, 21:05)
Viena forumiete paprashe manes spurgu, taigi prashom
Vienos spurgos
(saltinis: Dine with Europes Master Chefs: Pastries)
paruoshimo laikas 2 val
Virimas 10 min
8 porcijos
Teshlai:
40 g mieliu
200 ml pieno
600 g miltu
druskos
10 g vanilinio cukraus
80 g sviesto, ishtirpinti
20 ml romo
2 kiausiniai
80 g cukraus
Idarui:
300 g abrikosu dzemo
Cukraus pudra papuosimui
Mieles sumaishyti su trecdaliu shiltoko pieno, bei ketvirtadaliu miltu. Ishplakti kiausinius ir cukru iki purumo inde istatytame i inda su kaitinamu vandeniu (taip vadinamas "double boiler"). Imaishyti i mieles likusius miltus, piena, druska, vanilini cukru ir suminkyti teshla. tada i kiaushiniu mase ideti ta teshla, sviesta, roma. Leisti teshlai pastoveti 10 min. Suformuoti ish teshlos spurgu rutuliukus, mazdaug 40 g kiekvienas.
Ikaitinti alieju kepimui iki 180 laipsniu (nzn kajp ce pamatuot..), kepti jame spurgas 4-5 min ish abieju pusiu, atvesinti ant popieriniu ranksluosciu. Su konditeriniu svirksu ishvirkshti i kiekviena spurga dzemo, pabarstyti cukraus pudra.
Vienos spurgos
(saltinis: Dine with Europes Master Chefs: Pastries)
paruoshimo laikas 2 val
Virimas 10 min
8 porcijos
Teshlai:
40 g mieliu
200 ml pieno
600 g miltu
druskos
10 g vanilinio cukraus
80 g sviesto, ishtirpinti
20 ml romo
2 kiausiniai
80 g cukraus
Idarui:
300 g abrikosu dzemo
Cukraus pudra papuosimui
Mieles sumaishyti su trecdaliu shiltoko pieno, bei ketvirtadaliu miltu. Ishplakti kiausinius ir cukru iki purumo inde istatytame i inda su kaitinamu vandeniu (taip vadinamas "double boiler"). Imaishyti i mieles likusius miltus, piena, druska, vanilini cukru ir suminkyti teshla. tada i kiaushiniu mase ideti ta teshla, sviesta, roma. Leisti teshlai pastoveti 10 min. Suformuoti ish teshlos spurgu rutuliukus, mazdaug 40 g kiekvienas.
Ikaitinti alieju kepimui iki 180 laipsniu (nzn kajp ce pamatuot..), kepti jame spurgas 4-5 min ish abieju pusiu, atvesinti ant popieriniu ranksluosciu. Su konditeriniu svirksu ishvirkshti i kiekviena spurga dzemo, pabarstyti cukraus pudra.
sveikos, ar kas kepet spurgas pagal sita recepta? tesla gavosi pusiau skysta neisivaizdavau kaip suformuoti spurgas ir palikti 10-ciai minuciu, tada dejau zyyymiai daugiau miltu bet nepasakyciau kad rezultatas stulbinantis
Niam niam megstu spurgytes perskaiciau visa temele, ir iskilo man klausimukas: Kuom skiriasi mielines varskes spurgos nuo paprastu varskiniu su kepimo milteliais? Man pacios skaniausios tai buvo dar tarybiniais laikais pardavinejamos, tokios dideles ir purios tai va nzn ar jos buvo mielines ar ne?
[quote=DaivaVe,2010 08 26, 11:50]
Niam niam megstu spurgytes perskaiciau visa temele, ir iskilo man klausimukas: Kuom skiriasi mielines varskes spurgos nuo paprastu varskiniu su kepimo milteliais? Man pacios skaniausios tai buvo dar tarybiniais laikais pardavinejamos, tokios dideles ir purios tai va nzn ar jos buvo mielines ar ne?
Pas mus Kaune yra islikusi dar tarybiniu laiku spurgine, kur kepamos tos pacios tarybines spurgos ir dirba tos pacios tarybines pardavejos. Kai busite Laisve al. uzeikite ir pamatysite superines mielines su dzemu ir varskines purias spurgytes. Beje ten visada pilna zmoniu. O skanios abejos.
P.S. asten nedirbu
Niam niam megstu spurgytes perskaiciau visa temele, ir iskilo man klausimukas: Kuom skiriasi mielines varskes spurgos nuo paprastu varskiniu su kepimo milteliais? Man pacios skaniausios tai buvo dar tarybiniais laikais pardavinejamos, tokios dideles ir purios tai va nzn ar jos buvo mielines ar ne?
Pas mus Kaune yra islikusi dar tarybiniu laiku spurgine, kur kepamos tos pacios tarybines spurgos ir dirba tos pacios tarybines pardavejos. Kai busite Laisve al. uzeikite ir pamatysite superines mielines su dzemu ir varskines purias spurgytes. Beje ten visada pilna zmoniu. O skanios abejos.
P.S. asten nedirbu
[quote=pienia,2010 08 27, 00:27]
[quote=DaivaVe,2010 08 26, 11:50]
Niam niam megstu spurgytes perskaiciau visa temele, ir iskilo man klausimukas: Kuom skiriasi mielines varskes spurgos nuo paprastu varskiniu su kepimo milteliais? Man pacios skaniausios tai buvo dar tarybiniais laikais pardavinejamos, tokios dideles ir purios tai va nzn ar jos buvo mielines ar ne?
Pas mus Kaune yra islikusi dar tarybiniu laiku spurgine, kur kepamos tos pacios tarybines spurgos ir dirba tos pacios tarybines pardavejos. Kai busite Laisve al. uzeikite ir pamatysite superines mielines su dzemu ir varskines purias spurgytes. Beje ten visada pilna zmoniu. O skanios abejos.
P.S. asten nedirbu
[/quote]
Tikrai zinau ta spurgine, esu ten kazkada buvus ir tikrai spurgos ten tik labai norisi paciai ismokt kepti: ir pigiau ir be E
[quote=DaivaVe,2010 08 26, 11:50]
Niam niam megstu spurgytes perskaiciau visa temele, ir iskilo man klausimukas: Kuom skiriasi mielines varskes spurgos nuo paprastu varskiniu su kepimo milteliais? Man pacios skaniausios tai buvo dar tarybiniais laikais pardavinejamos, tokios dideles ir purios tai va nzn ar jos buvo mielines ar ne?
Pas mus Kaune yra islikusi dar tarybiniu laiku spurgine, kur kepamos tos pacios tarybines spurgos ir dirba tos pacios tarybines pardavejos. Kai busite Laisve al. uzeikite ir pamatysite superines mielines su dzemu ir varskines purias spurgytes. Beje ten visada pilna zmoniu. O skanios abejos.
P.S. asten nedirbu
[/quote]
Tikrai zinau ta spurgine, esu ten kazkada buvus ir tikrai spurgos ten tik labai norisi paciai ismokt kepti: ir pigiau ir be E
o man spurgos is sio "bariuko" labai suprastejusios.... valgai siltas, tai veliasi ta tesla aplink dantis... o kita diena - jos is viso nebeskanios
Tarybiniais laikais labai labai skanios ir dideles spurgos buvo gaminamos "Tulpėje" (as ten nedirbau )
Tarybiniais laikais labai labai skanios ir dideles spurgos buvo gaminamos "Tulpėje" (as ten nedirbau )
Labas , gal kas turit spurgų su mėsa receptą , na tų kur seniai seniai valgyklose būdavo
QUOTE(DaivaVe @ 2010 08 26, 11:50)
Pas mus Kaune yra islikusi dar tarybiniu laiku spurgine, kur kepamos tos pacios tarybines spurgos ir dirba tos pacios tarybines pardavejos. Kai busite Laisve al. uzeikite ir pamatysite superines mielines su dzemu ir varskines purias spurgytes. Beje ten visada pilna zmoniu. O skanios abejos.
P.S. asten nedirbu
P.S. asten nedirbu
oi, sita spurgine - tai super o varskes spurgu tai skanesniu neteko niekur ragauti jei tik bunu laisves alejoj, negaliu praeit, butinai uzsuku!!
siandien bandysiu pati spurgyciu iskepti, nors kepeja is manes nekokia
QUOTE(dzhina @ 2010 07 02, 13:08)
ka tik prikepiau spurgyciu el keptuveje
kepiau pagal si recepta:
200 gr miltu
1,5 saukstelio kepimo milteliu
2 saukstai greitai paruosiamu aviziniu dripsniu
100 gr cukraus (kas megsta saldziau galima deti 150gr)
2 kiausiniai
100 gr margarino (dejau 100 gr aliejaus saulegrazu)
100 ml pieno
vanilinio cukraus
uogu (nedejau si karta)
kepe nerealiai greitai ir visai neriebios
kepiau pagal si recepta:
200 gr miltu
1,5 saukstelio kepimo milteliu
2 saukstai greitai paruosiamu aviziniu dripsniu
100 gr cukraus (kas megsta saldziau galima deti 150gr)
2 kiausiniai
100 gr margarino (dejau 100 gr aliejaus saulegrazu)
100 ml pieno
vanilinio cukraus
uogu (nedejau si karta)
kepe nerealiai greitai ir visai neriebios
vakar ir as isbandziau savo naujaja spurgyciu keptuve pagal si recepta,gavosi labai skanios.
QUOTE(Kettim @ 2009 10 13, 18:37)
Kepiau ir as varskines spurgytes.
300g varskes
2kiausiniai
cukraus(net nezinau kiek dejau,cia pagal skoni,as dejau nemazai )
2a.s vaniles
ir apie 10 v.s miltu su kaupu,gal truputi daugiau
1a.s kepimo milteliu
isplakiau kiausinius su cukrumi,pertryniau varske,sumaisiau su kiausinio plakiniu ir dejau miltus su kepimo milteliais.
gavosi slapios,purios spurgytes.niam....
300g varskes
2kiausiniai
cukraus(net nezinau kiek dejau,cia pagal skoni,as dejau nemazai )
2a.s vaniles
ir apie 10 v.s miltu su kaupu,gal truputi daugiau
1a.s kepimo milteliu
isplakiau kiausinius su cukrumi,pertryniau varske,sumaisiau su kiausinio plakiniu ir dejau miltus su kepimo milteliais.
gavosi slapios,purios spurgytes.niam....
labai skanios spurgytes.
greitai ir skanu